Cervix skore v 35 tt

606
28.3.13 15:06

cervix skore-rada

Ahoj. včera jsem byla na prohlídce a doktorka říkala že se ji to nelíbí, tak musím jen ležet a v průkazce mám napsáno CS3/4. nevíte co to znamená? jsem dneska 35tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
28.3.13 15:14

@Mišula31 CS je takové bodové hodnocení stavu čípku, hodnotí se čísly od 0 do 10. Ale v 35tt mi tohle CS nepřijde nijak divné, já měla v tomto týdnu taky CS 3 a doktorka nic neříkala, rodila jsem normálně v termínu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6177
28.3.13 15:17

@Mišula31 V tomto týdnu jsem měla CS 6 a dnes jsem 38+5tt. a zatím nerodím :-) A to jsem teda vážně neležela, spíše naopak. Samotné CS o ničem nevypovídá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
28.3.13 15:18

CS je stav čípku, ale to číslo odpovídá týdnu, v tom nevidím nic až tak divného. U syna jsem měla v 35tt. taky CS 4 a byl to normální nález odpovídající týdnu těhotenství. Jinak s tou 4 jsem šla i k porodu, čípek už se do termínu nepohnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
28.3.13 15:20

Hele už jsi v 35tt, tak už to nemůže bejt žádná trága ani kdybys porodila, doktorku bych teda poslechla, dala si tak dva týdny takovej odpočinek a pak už bych se na to vyprdla… já zas měla CS0 ještě při porodu :roll: :) zas to pak teda byla pěkná makačka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
28.3.13 15:20

@Mišula31 Samotne CS opravdu nemusi nic znamenat… ale rekla bych, ze nejaky duvod tva dr. k tomu, aby ti doporucila klidovy rezim mela :nevim: Takze vyuzij par poslednich tydnu v klidu a nech se obskakovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11866
28.3.13 15:22

Toto hodnocení je prý zastaralé. Cca ve 35 tt. jsem měla u 1. těhotenství myslím 7, taky jsem měla ležet, v 38tt to snížila (!) na 4 a pak jsem přenášela. Prý je to hodně subjektivní a navíc někdo klidně může mít 0 a za pár hodin porodit a naopak můžeš pobíhat měsíc s 8. Nicméně držím palce, ať mimi ještě pár týdnů vydrží!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
28.3.13 15:25

Děkuji za příspěvky, uklidnilo mě to:-) ale užívat ležení si budu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
28.3.13 15:27

Já jsem ve 28 týdnu a cs 3, dr. mi nerikala nic o klidovem režimu, jen že mám trošku zvolnit a trošku se šetřit :kytka: Ve 35 týdnu bych si z takového nálezu vůbec nic nedělala :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
28.3.13 16:00

Tak já mám od 18. týdne CS 1-2, teď jsem 30+3, včera jsem byla v poradně a stále mám CS 2. Při prvním těhotenství jsem měla 0 ještě 3 dny před porodem a pak jsme odrodili za 4,5 hodiny :palec:
Takže pro mě osobně je tohle hodnocení, pokud není v kontextu s jinou komplikací (např. tvrdnutí bříška), naprosto nevypovídající údaj. Klidový režim doporučený nemám a ani by to nešlo, když mám doma dvouletou dračici :-D
Nicméně dr. říkal, ať čekáme, že to bude dřív. Ale ne kvůli CS, ale kvůli hlavičce, která je už teď dost nízko a taky s ohledem na to, že první byla taky narozená 37+6 tt.
Takže klídek a kdyby něco, tak 35 týdnu už to není taková tragédie. (po tom mém nálezu v 18. jsem se ulidňovala tím, že když vydržíme ještě 6 neděl, tak už nám malou „dopečou“ :-) - od 24. už to doktoři uměj celkem pěkně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
28.3.13 16:08

@Monous007 mě se první kluk narodil ve 36 týdnu, u druhého mi všichni vyhrozovali, že ho taky nedonosim a nakonec jsem rodila po hamilltonu 40+3 :-P :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
28.3.13 16:23

@Monous007 kvůli tvrdnutí bříška jsem byla před týdnem (tyden) v nemocnici… tak asi kvůli tomu ten klidový režim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
28.3.13 16:42

@Mišula31 no to bych teda řekla, že je to spíš kvůli tomu - jokeže CS v kombinaci s tvrdnutím…mně taky doktor říkal, že kdyby mi začlo tvrdnout břicho, tak ať radši přijdu, aby nebyl nějakej průšvih. Tak hlavně ať je všechno v pohodě a prckové tam ještě chvilku zůstanou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
15.12.16 20:51
@Tarinka píše:
Hele už jsi v 35tt, tak už to nemůže bejt žádná trága ani kdybys porodila, doktorku bych teda poslechla, dala si tak dva týdny takovej odpočinek a pak už bych se na to vyprdla… já zas měla CS0 ještě při porodu :roll: :) zas to pak teda byla pěkná makačka :)

Ahoj, na mám 35+3 a mám cervix skóre 6.. Není to moc?
Doktor mi nic neřekl a já nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.22 11:11

Holky, včera jsem byla u dr jsem 35tt říkala, ze se začínám otevírat, čípek se krátí. Moc se ji to prý nelíbí. Nařídila mi klidový režim. Mám tvrdnuti břicha, občas menstruační bolesti. Neřekla jak moc se oteviram jen ze bych měla nejlépe vydržet ještě 14 dni. Mimco má odhad váhy 2500g v průkazce jsem zjistila ze mám CS3. Myslíte, ze porod muže opravdu přijít dřív.?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky