Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ano, lidé šetří. Všechny řetězce zaznamenaly pokles tržeb. A ne, není to o tom, že všichni jezdí do polska. Nevím, jestli je to někomu směšné, ale byly tu výzvy, ať se lidé uskromní, ať šetří. V okolí vidím, že šetří. Ne ti movití, ale střední třída ano. V rodině máme podnikatele v potravinářství a zaznamenali pokles objednávek. Totéž spousta ostatních malých dodavatelů ( lokální pekárny, uzenářství). Lidé odmítají platit přemrštěné sumy a to je dobře.
Já občas jezdím nakupovat do Tamdy. Je to takovej vietnamskej supermarket, maj tam ty svoje nudle a omáčky, ale jinak normální jídlo, co seženete ve všech našich krámech. Ty krámy jsou snad jen v Ústí nad Labem, v Praze v Sapě a někde v Brně. A ceny tam, to je masakr. Hromada věcí o dost levnější, než nějakej Kaufland nebo Lidl. Levná drogerka, třeba šampon, so stojí v DM přes tři stovky, tam asi 240, náplň do Airwicku, takovýho toho na baterky, jak sám stříká, tak originál náplň 58 korun a včera jsem ji viděla v Penny za 190.
Levnější vložky, tampony, aviváže, kupuju tam tablety do myčky i do pračky. O dost levnější sladkosti, hlavně čokolády.
My třeba milujem takovou mraženou zeleninu s máslem, je to v krabičce a od Nowaca všude stojí 39 Kč. Tam ji mají pořád za 21. Smetana 33%, všude 37 korun, tam 24. Vakuovaný Poličan, v Albertu kolem 31 korun, tam 19.
@Cenarius píše:
@akavi ale oni to sem neposílají z jejich popudu. To si naše řetězce objednávají takové sracky a nechávají si takový humus vyrábět na objednávku! A stačí to nekupovat. Kvalitních a ne o tolik dražších alternativ máme dostatek. Třeba obecně, na čemkoliv je koncern Mondelez, tak to jsou fakt odpadky. Jsem dostal nějaký sušenky od opavie a letěly po ochutnání do koše ale i tak to lidi pořád ve velkým kupují.
Ano, my si objednáváme zboží a dáváme nesmyslné finanční požadavky, za které se dají vyrobit akorát blafy a pak řekneme, že k nám Poláci dováží srajdy. Já tam nakupuji a potraviny mají kvalitní.
Na jídle jsem nikdy nešetřila a ani nebudu. Vždyť se tu všechno zlevňuje
. Do Polska jezdíme už 15 let, žádná novinka.
@Zlatývoči píše:
Ano, lidé šetří. Všechny řetězce zaznamenaly pokles tržeb. A ne, není to o tom, že všichni jezdí do polska. Nevím, jestli je to někomu směšné, ale byly tu výzvy, ať se lidé uskromní, ať šetří. V okolí vidím, že šetří. Ne ti movití, ale střední třída ano. V rodině máme podnikatele v potravinářství a zaznamenali pokles objednávek. Totéž spousta ostatních malých dodavatelů ( lokální pekárny, uzenářství). Lidé odmítají platit přemrštěné sumy a to je dobře.
Přesné, bydlím v Praze a většinou nakupují v Tescu nebo Albertu, a to už před půl rokem všimla se, fronty nejsou jako dříve, je méně lidí, i v pátek. Dříve v pátek byly fronty velké, teď už takové nejsou ani před svátky.
@PetraJ píše:
Já občas jezdím nakupovat do Tamdy. Je to takovej vietnamskej supermarket, maj tam ty svoje nudle a omáčky, ale jinak normální jídlo, co seženete ve všech našich krámech. Ty krámy jsou snad jen v Ústí nad Labem, v Praze v Sapě a někde v Brně. A ceny tam, to je masakr. Hromada věcí o dost levnější, než nějakej Kaufland nebo Lidl. Levná drogerka, třeba šampon, so stojí v DM přes tři stovky, tam asi 240, náplň do Airwicku, takovýho toho na baterky, jak sám stříká, tak originál náplň 58 korun a včera jsem ji viděla v Penny za 190.Levnější vložky, tampony, aviváže, kupuju tam tablety do myčky i do pračky. O dost levnější sladkosti, hlavně čokolády.
My třeba milujem takovou mraženou zeleninu s máslem, je to v krabičce a od Nowaca všude stojí 39 Kč. Tam ji mají pořád za 21. Smetana 33%, všude 37 korun, tam 24. Vakuovaný Poličan, v Albertu kolem 31 korun, tam 19.
V Lidlu stojí taky něco přes dvacku. Onehda v akci za 15Kc
bral jsem jich hnedka 20
ale jinak souhlas Tamda je super. V Brně je na tržnici na Olomoucké. Jen se dá platit pouze v hotovosti. A člověk se musí obrnit trpělivostí. Je to opruz ten nákup. Mraky lidí, úzké, často blokované uličky.
@Cenarius píše:
V Lidlu stojí taky něco přes dvacku. Onehda v akci za 15Kcbral jsem jich hnedka 20
ale jinak souhlas Tamda je super. V Brně je na tržnici na Olomoucké. Jen se dá platit pouze v hotovosti. A člověk se musí obrnit trpělivostí. Je to opruz ten nákup. Mraky lidí, úzké, často blokované uličky.
Dnes s Tebou poprvé souhlasím. Kupuji občas matce.
Ne v akci kupuju jen věci, bez kterých se neobejdu. Nikdy jsem nekupovala předražené věci. Máme ve spíži zásoby mouky, rýže, těstovin, oleje. Prášek nebo jar kupuju zásadně v akci. Do Polska jsme jeli víceméně ze zvědavosti, ale znám lidi, co tam od náa jezdí a mají to jako koníček.
Já jezdím do Polska víc jak deset let a jen se směju, jak ho před lety každý hanil a nadával co tam prodávají za humus. A teď? Teď tam tito lidé jezdí víc jak já ![]()
Jinak loni jsme byli v Řecku a i tam je levněji. Řecký Lidl levnější jak náš. A u stánku kebab za 3€. Nejdráž tam vyjde chlazené pití ![]()
@Russet píše:
Ne v akci kupuju jen věci, bez kterých se neobejdu. Nikdy jsem nekupovala předražené věci. Máme ve spíži zásoby mouky, rýže, těstovin, oleje. Prášek nebo jar kupuju zásadně v akci. Do Polska jsme jeli víceméně ze zvědavosti, ale znám lidi, co tam od náa jezdí a mají to jako koníček.
Co znamená náa?
@lucad77 píše:
My prožereme strašný prachy. Pořád.
My taky. Ale nás je doma pět a máme 40kg psa, co taky hodně sežere ![]()