Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jinak taky nakupujeme do zásoby. Spíže máme plné. Mouka, máslo, cukr, olej, mléko. To u nás jede po kartonech snad co dva týdny. Neustále peču, děti jsou kyseliny. Včetně domácích knedlíků atd.
Pak třeba toaletaky, prací prášky, věci na úklid..
A velký balení kafe, bez toho nefunguju ![]()
@Acinore píše:
Jinak taky nakupujeme do zásoby. Spíže máme plné. Mouka, máslo, cukr, olej, mléko. To u nás jede po kartonech snad co dva týdny. Neustále peču, děti jsou kyseliny. Včetně domácích knedlíků atd.Pak třeba toaletaky, prací prášky, věci na úklid..
A velký balení kafe, bez toho nefunguju
Dřív jsem to nedělala. Ale byla jsem na návštěvě u manželovy tety. Vedla nás pro vajíčka domácí do sklepa pod domem. Ona tam má tři místnosti. To jsem úplně zírala. V jedné má krásný dlouhý regál, kde má různé zavařeniny. V jiné má mrazák ty vajíčka a regály trvanlivých věci a v další má zeleninu a ovoce. Prostě sen. Už se těším, až budeme mít sklep taky. Bude se dělat se zahradním domkem. Ne tak veliký. Ale sklep tam bude na zásoby. Už taky děláme zásoby, ale to je tím, že bydlíme na vesnici a třeba se do města od posledního nákupu nejede i 3 týdny. Co je třeba, tak dokoupím tady. Něco máme v zásobě. Jen je to v garáži. Tam je v sezoně teplo. Což není úplně dobré. Ale trvanlivé věci přežijí. Zatím nemám místo, aby to bylo tak hezký uspořádané, jak to má ta jeho teta. Na to není místo.
@Kelsey píše:
Dřív jsem to nedělala. Ale byla jsem na návštěvě u manželovy tety. Vedla nás pro vajíčka domácí do sklepa pod domem. Ona tam má tři místnosti. To jsem úplně zírala. V jedné má krásný dlouhý regál, kde má různé zavařeniny. V jiné má mrazák ty vajíčka a regály trvanlivých věci a v další má zeleninu a ovoce. Prostě sen. Už se těším, až budeme mít sklep taky. Bude se dělat se zahradním domkem. Ne tak veliký. Ale sklep tam bude na zásoby. Už taky děláme zásoby, ale to je tím, že bydlíme na vesnici a třeba se do města od posledního nákupu nejede i 3 týdny. Co je třeba, tak dokoupím tady. Něco máme v zásobě. Jen je to v garáži. Tam je v sezoně teplo. Což není úplně dobré. Ale trvanlivé věci přežijí. Zatím nemám místo, aby to bylo tak hezký uspořádané, jak to má ta jeho teta. Na to není místo.
To teda. My máme ve sklepě jen pytel brambor ![]()
@Acinore píše:
To teda. My máme ve sklepě jen pytel brambor
My potkany ![]()
@Cenarius píše:
V Lidlu stojí taky něco přes dvacku. Onehda v akci za 15Kcbral jsem jich hnedka 20
ale jinak souhlas Tamda je super. V Brně je na tržnici na Olomoucké. Jen se dá platit pouze v hotovosti. A člověk se musí obrnit trpělivostí. Je to opruz ten nákup. Mraky lidí, úzké, často blokované uličky.
Jo, stojí asi 29, ale ta v zelený krabičce. Ale pak je ta od Nowaca a třeba v Albertu stojí 39. Holt značka, no.
Jinak v Ústí platíme normálně kartou a obchod je obrovskej a prostornej, je to bejvalej Carrefour.
@Acinore píše:
Já jezdím do Polska víc jak deset let a jen se směju, jak ho před lety každý hanil a nadával co tam prodávají za humus. A teď? Teď tam tito lidé jezdí víc jak jáJinak loni jsme byli v Řecku a i tam je levněji. Řecký Lidl levnější jak náš. A u stánku kebab za 3€. Nejdráž tam vyjde chlazené pití
Souhlas
. Taky se musím smát, jak tak všichni říkali fuj Polsko, hnusné maso, nadopované vodou a hormonama, všechno jídlo ošizené, polská čokoláda totál hnus, atd. A teď je to samá Biedronka a nákupy ve velkém. Kvalita lepší jak u nás a bla bla.
@Bytsamsebou polskou cokoladu nam jako detem vozila babicka. Jeste ted si vzpominam na tu chut a konzistenci. To byl fakt hnus.
@Bytsamsebou píše:
Souhlas. Taky se musím smát, jak tak všichni říkali fuj Polsko, hnusné maso, nadopované vodou a hormonama, všechno jídlo ošizené, polská čokoláda totál hnus, atd. A teď je to samá Biedronka a nákupy ve velkém. Kvalita lepší jak u nás a bla bla.
Byla jsem v Biedronce hned za hranicemi v Hrádku a ušmudlanější obchod jsem teda nezažila. Ale Čechů jak mravenců a koše, jako by měla začít 3. světová. Už nás musi mít plné zuby.
@akavi píše:
Kouřit jsem přestala už dávno, nebylo to z finančních důvodů a jsem tomu ráda. Když jsem minule něco kupovala v trafice a viděla ilu cigaret ty ceny, tak jsem si říkala, kdo za ně tolik asi dá (hodně kouří lidé sociálně slabší, mám takovou teorii, že jsou to pro ně lehce získané peníze z dávek a různých pochybných záležitostí, tak jim je není líto utratit). Jinak kolem mě dost lidí s kouřením seklo nebo přešli na alternativy. Polská cigára se nedají kouřit.
Jídlo kupuji tady v ČR víc v akcích a přemýšlím víc nad množstvím a využitelností. Dřív jsem měla tendenci trochu plýtvat (nevyhazovala jsem, ale nabídla to do naší potravinové banky v práci). Znám dost lidí, co jezdili nakupovat do Německa a Polska už před krizí, protože prostě tam mají kvalitnější „své“ potraviny a nám sem posílají odpad.
Ahoj, dotaz ze zvědavosti. Jak funguje v práci potravinová banka? Komu vybrané potraviny? Pro někoho z kolegů v nouzi? Nebo di celostátní potravinové banky? Nebo jinak?
@Russet píše:
Byla jsem v Biedronce hned za hranicemi v Hrádku a ušmudlanější obchod jsem teda nezažila. Ale Čechů jak mravenců a koše, jako by měla začít 3. světová. Už nás musi mít plné zuby.
Nechápu. Jediné, co se tam teď vyplatí nakoupit, jsou cigára
. Jinak je všechno +- stejné jako u nás.
@Bytsamsebou píše:
Nechápu. Jediné, co se tam teď vyplatí nakoupit, jsou cigára. Jinak je všechno +- stejné jako u nás.
My jsme tam byli loni, jak se tvrdilo, že to tam je super levné. Já jim to neberu, ale na vejlet radši pojedu jinam.
@Bytsamsebou píše:
Souhlas. Taky se musím smát, jak tak všichni říkali fuj Polsko, hnusné maso, nadopované vodou a hormonama, všechno jídlo ošizené, polská čokoláda totál hnus, atd. A teď je to samá Biedronka a nákupy ve velkém. Kvalita lepší jak u nás a bla bla.
No oni maji Polaci jinou kvalitu pro sebe a jinou na vyvoz. Uz je to asi zakazane, ale bylo to tak.
@lucad77 píše:
My prožereme strašný prachy. Pořád.
My taky, ale to je tím, že se snažíme nakupovat kvalitně nebo aspoň bez těch chemických srá. gor.
@Acinore píše:
Jinak taky nakupujeme do zásoby. Spíže máme plné. Mouka, máslo, cukr, olej, mléko. To u nás jede po kartonech snad co dva týdny. Neustále peču, děti jsou kyseliny. Včetně domácích knedlíků atd.Pak třeba toaletaky, prací prášky, věci na úklid..
A velký balení kafe, bez toho nefunguju
Tak to my nemáme, kam dávat, i když máme barák tak čekáme na místo, až se uvolní v prádelně. Manžel sestaví boudu na zahradě na nářadí a další věci, co nám v prádelně překáží. Hned bude místo na zásoby ![]()
@Bytsamsebou My ty kauzy taky zaznamenali, ale nebereme to, jako že se stalo, tak na celé Polsko zanevřem. Ono je všude něco a každou chvilku.
My tam jezdíváme kolikrát do roka, ono taky to máme kousek od bydliště nebo ne třeba daleko, jako Praha. A jezdili do Biedronky taky nebo toho jejich Lidlu v Kudowě.
A není to jen Polsko je to kolikrát u té kvality třeba i z Německa Francie, Itálie nacpané čokolády palmovým olejem atd. Přitom oni by to tam nejedli a přesto na ně nejsme vysazený. Je to jak to obchoďáci objednají, aby nakoupili za nějakou cenu a pak aby to nakonec byla cena vhodná pro naše spotřebitelé, dost často i levné to je. Jenže poslední dobou už taky ne. Teď už to ani o tomhle není. Je to nejvíc o kvalitě, ale pořád zůstává, že kvalitnější dost často bývají dražší.