Česká nebo Polská UM,!

Anonymní
26.11.10 12:07

Česká nebo Polská UM,!

Ahoj měli jsme doma včera večer strašnou hádku kvůli UM,předtím jsme měli Bebu Ha1 nebo poslký Nan HA 1,teď jsme přešli na nutrilon HA1 nebo Bebilon Ha1. Muž ( opět naočkovaný od tchýně),že nesmím dávat poslkou páč to prej malýmu zničí žaludek a není to tak kvalitní.Kupuju jí přes MMB.Tak jsem si říkala jestli je tu nějaká maminka spíš od polských hranic,která dávala polskej bebilon a měla s ním nějaký problém,páč podle mě je to úplně stejný jako český jen je o 60 kč levnější…Nebo byste polskou Um nedaly dítěti…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14335
26.11.10 12:11

Já osobně teda nevím, ale přijde mi, že v dnešní době, si každý myslí, že když je to vyrobeno v Česku, že je to kvalitnější.
Nevím co je terda lepší, ale zase mi přijde divné, že by v Polsku dávali dětem nějaké blivajze :think:
Jsem zvědavá co ti napíší ostatní maminky, ale zase si myslím, že na státu nezáleží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
26.11.10 12:13
kvaček píše:
Já osobně teda nevím, ale přijde mi, že v dnešní době, si každý myslí, že když je to vyrobeno v Česku, že je to kvalitnější.
Nevím co je terda lepší, ale zase mi přijde divné, že by v Polsku dávali dětem nějaké blivajze :think:
Jsem zvědavá co ti napíší ostatní maminky, ale zase si myslím, že na státu nezáleží
:pankac: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
26.11.10 12:14

Jo no vsichni Polaci maji zkazeny zaludky z UM. Teda krom tech, co jim maminky kupovali UM v Cechach :mrgreen: To k tomu muz dosel, pac je levnejsi? V Anglii, je UM levnejsi asi o polovinu a deti z toho zkazeny zaludky rozhodne nemaj. Je to blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
26.11.10 12:14

dávám polský bebilon cca od 4 měsíců, kupuju taky na mmb a bez problémů. Dej jim do ruky krabici nutrilonu a bebilonu ať si to porovnají - já to udělala aje to na chlup to samé. A jak píšeš levnější, já kupuji vždy ve velkém a tak mě vyjde ještě levněji než jen o těch 60 Kč. :wink:

Jo a navíc jsem teď porovnávala ceny českých UM s Bebilonem a podle gramů mi pořád vychází levněji i než hami. Možná takové ty značky babydream apod. budou levnější, ale já jsem spokojená s tímto - jak kvalitou tak cenou. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
26.11.10 12:19

Složení polského a českého um je stejné.Je to i stejná firma a když jim napíšeš,tak ti to jen potvrdí.Chuťově žádný rozdíl.
A levnější je tam z důvodu nižší daně.Jinak v Německu mají také Nutrilon a jmenuje se také jinak než u nás nebo v Polsku.Dokonce jsem někde četla,že ho tam mají také levnější než u nás.Tak jestli máte blízko nebo jezdíte do Německa,tak si kup tam,to jistě nebude manželovi vadit :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
26.11.10 12:30

taky kupujeme v polsku NAN 1 a je to stejné jako u nás BEBA 1 (jak jsi psala) a o dost levnější :palec: neřekla bych že je to horší UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
26.11.10 12:45
Anonymní píše:
Ahoj měli jsme doma včera večer strašnou hádku kvůli UM,předtím jsme měli Bebu Ha1 nebo poslký Nan HA 1,teď jsme přešli na nutrilon HA1 nebo Bebilon Ha1. Muž ( opět naočkovaný od tchýně),že nesmím dávat poslkou páč to prej malýmu zničí žaludek a není to tak kvalitní.Kupuju jí přes MMB.Tak jsem si říkala jestli je tu nějaká maminka spíš od polských hranic,která dávala polskej bebilon a měla s ním nějaký problém,páč podle mě je to úplně stejný jako český jen je o 60 kč levnější…Nebo byste polskou Um nedaly dítěti…

Ahoj
nečetla jsem diskuzi jen odpovím :mrgreen:
Používáme od malička Nutrilon HA a před dvěma měsíci jsem se zeptala Dr jestli můžeme dávat Bebilon HA když má stejné složení a doporučila mi to :palec: .
Takže řekni že to máš dovolené od Dr a třeba tchýni umlčíš :think:
Sama Dr mi říkala že hodně maminek jezdí do německa a do Polska,protože je to tam elvnější než tady :pankac: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.10 13:01

holky děkuji za odpovědi :palec: jen jsem se chtěla ujistit,že je to stejný a že se nemusím ničeho bát :pankac:

• Citovat
  • Upravit
46669
26.11.10 13:09

No a nebo ať ti tchýně ten Nutrilon sponzoruje, když myslí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
26.11.10 13:16

ježíííííš co to zas je za výmysl! 8-o

Naše děti jsou OBĚ odkrmené na PL Bebilonu - neb proč bych za český měla dávat o cca 70 Kč víc za krabici. To samé s kaší - tu stojí cca 70 Kč v PL 40 Kč - ta samá HAMI. Výrobce je stejný. Sesypou to jedné krabice, akorát na jednu přitaví nápis Nutrilon a na druhou Bebilon.

Poláci žijou, polské děti rostou!!!! a moje taky!!! :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
26.11.10 13:27

Anonymní, to je teda pěkná blbost. Já dávám Bebilon z PL od 4 měs. Je o hodně levnější a když se podíváš kdo to vyrábí, tak zjistíš, že je to stejná firma, jen se to jmenuje vedle v PL jinak. Takže určitě bych se toho nebála, navíc strava pro děti prochází přísnou kontrolou a to nejen u nás.
Jasně, některé výrobky z Pl jsou šmejdy, ale to se rozhodně netýká UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
26.11.10 13:57

Blbost - dávám Bebilon cca 14 dní, předtím Nutrilon, četla jsem různé diskuze, zkoumala složení v obchodě - je to to samé a v přepočtu nás stála jedna krabice o 100Kč méně!!!!!

To samé i s čajíky Bobovita a jinými polskými dětskými výrobky ke stravování - je to vesměs stejný výrobce jako u nás, jen se liší název a hlavně CENA.

• Citovat
  • Upravit
616
26.11.10 14:06

Já do PL chodím i na kaše a dětskou stravu. Teď mají v PL Rossmanovi akce na 250 g maso-zeleninové přesnídávky, takže jsme taky nakoupili, jedna vychází na asi 23 kč, u nás stojí kolem 35 kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
26.11.10 14:21
Svatka píše:
Já do PL chodím i na kaše a dětskou stravu. Teď mají v PL Rossmanovi akce na 250 g maso-zeleninové přesnídávky, takže jsme taky nakoupili, jedna vychází na asi 23 kč, u nás stojí kolem 35 kč.

Jak víš že tam jsou akce? Tobě chodí nějaký „leták“?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová