Odmítá Láhev odmítá lžičku"! Co ted?

344
23.11.10 14:13

Odmítá Láhev odmítá lžičku"! Co ted?

Prosím o radu. Naše 8.měsíční Eliška je plně kojená a jelikož začíná být kojení četnější a Eliška hladovější rozhodla jsem se zhruba před měsícem a půl pro zavedení příkrmu.Bohužel člověk míní a život mění…a tak nám naše holčička začala plivat jeden model láhve za druhým a taktéž i lžičky… apetit by byl ale prostě to vypadá že naše si naše Ela s tím vším neví rady. Pokusila jsem se tedy zapojit fantazii a nakonec se nám povedlo vpravit do holky celou dávku příkrmu ( naředěný vodou aby se dal pít ) pomocí srkání z plastové měké mističky. Ovšem nevím jak dlouho nám toto vydrží :cry:.. navíc nedokážu si představit že budu nosit v létě mističku a pití ven aby mohla dcerka v parnu doplnit tekutiny. Máte někdo podobnou zkušenost nebo fígl? Napadla mě taky Láhev adiri z usa..http://www.instablogsimages.com/…Iv_20137.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1112
23.11.10 14:29

Na mističce mi nepřipadá nic divného. Stejně budeš nosit ven skleničky a lžičky, tak proč ne mističku??
Nehledě na to, že do jara fakt daleko, ono se to ještě xkrát změní. Můj syn taky po prsu odmítal jakoukoiv láhev, nesnesl ten plast v puse, pít začal z polévkové lžíce a potom rovnou z hrnečku a bylo. Jo a v 8 měsících byl taky ještě plně kojenej, do roka sice už něco jedl, ale kojenej naplno byl pořád … Holt to někomu trvá déle.

Ale ta lahev vypadá dobře, MEDEA má podobnou, taky pro kojené děti, ve tvaru prsa a se ztíženým sáním, aby to co nejvíce bylo podobné sání z prsu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
23.11.10 14:38

Lahví bych od teď podávala výhradně tekutiny, jídlo bych mixovala na jemno, lžičku opravdu malou a plastovou, aby jí nevadila a zkoušet a zkoušet, případně jí dala kus jídla přímo do ruky, třeba banán, do měkka vařenou mrkev, kukuřičnou křupku…

Kojení bych nenabízela hned po neúšpěšném jídle, ale až v rozestupu minimálně půl hodiny, pokud by měla hlad, znovu bych nejdřív nabídla příkrm.
Klidně bych jí nechala se v příkrmu pěkně pomatlat ručičkou, aby pro ni jídlo nebylo tak cizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
23.11.10 14:53

Aghata .. mohla bych poprosit o odkaz láhve kterou máš na mysli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
23.11.10 15:18
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
23.11.10 15:20

Jo verunnko, má dudlíka?
Protože u nás to bylo opravdu o tom, že nechtěl do pusy umělou hmotu, to je potom těžký. Ale jestli má dudlíka, tak by toto něměl být zdroj problému …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
23.11.10 16:07

Ano dudlíka má od Mam a to jen na uspání. Díky za odkaz :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie