Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj!
mám dotaz: krmím odsátým MM a na noc dávám UM (bebu ha). občas ale i na noc dávám MM. a tak se mi stalo, že ačkoli mám pixlu beby otevřenou už 3 týdny, je jí tam ještě třetina. na polské bebě je psané spotřebovat do 3 týdnů od otevření, na naší do 14ti dnů.
dodržujete to? nevím teda, jestli plechovku už vyhodit, či v klidu můžu dávat dál
mám jí ve špajzu, kde je chladněji
Já dlouho kojila, pak jsem jednou denně dávala UM a i když jsem kupovala malý krabice, spotřebovat to za uvedenou dobu nešlo
Takže, ne, nedodržovala jsem to. Ale pravda, že Matymu v tý době bylo 1,5 roku, u pidimimča nevím
Určitě bych si dávala pozor na skladování, kupovala ty nejmenší balení. Ona doba spotřeby je většinou jen doporučená ![]()
ne nedodržovala.. dobře jsem zabalila aby neztvrdla.. a taky jsem jí měla načatou déle..
Ahoj,nedodržuji a ptala jsem se na to v lekárně a bylo mi řečeno,že by se tomu nemělo nic stát,jen se výrobce chrání.a doporučila ni pulku dát do nějaké uzavřitelné nádoby,aby se tak často neotvíralo.
díky!
tak jo, budu jí to dávat dál. teď s touhle otevřenou už nic dělat nebudu - je tam fakt třetinka. další pixlu si ale rozdělím, to je dobrý nápad ![]()