Kojení, jídlo a Vánoce

3853
20.11.10 13:48

kojení a vánoce

Ahojky,
chtěla bych se zeptat jak se omezovat či neomezovat v jídle běhěm vánoc když kojím. Malýmu bude tou dobou 8 měsíců. Můžu si dát normálně br. salát (ikdyž je s majolkou?)a smaženou rybu, houbovník atd.? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10568
20.11.10 13:49
audik píše:
Ahojky,
chtěla bych se zeptat jak se omezovat či neomezovat v jídle běhěm vánoc když kojím. Malýmu bude tou dobou 8 měsíců. Můžu si dát normálně br. salát (ikdyž je s majolkou?)a smaženou rybu, houbovník atd.? :nevim:

Ahoj,tak ja se nijak nikdy moc neomezovala,teda jen kdyz byli fakt male miminka,v klidu si to dej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
20.11.10 13:55

Malemu je pul roku. Do jeho 5 mesicu jsem hlidala vse co snim. Na dennim jidelnicku pouze stare rohliky atd. Ted uz to neresim. Od minuleho mesice jim temer vse. Tedy krom extra nadymavych veci. Ale uz jim i jidla na cibulce, vajicka… A v pohode :) uz je dost velky, strivka lepe pracuji. Zacni postupne a na vanoce si dej cokoli na co mas chut :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
20.11.10 13:57

Já jsem si jídlo hlídala tak první 3 měsíce, malý naštěstí na prdíky moc netrpěl. Loni o vánocích mu bylo necelýho půlroku, byl plěn kojený a já jsem se rozhodně neomezovala.
V 8. měsících už se s těma prdíkama umí poprat. Přeci jen malí mimino se nehýbe, proto se mu i hůř prdí, kdežto 8 měsíční už nějaký pohyb má a umí si k prdíku pomoc. Navíc už nejspíš přikrmuješ nebo budeš přikrmovat masozeleninovými příkrmy, který kolikrát taky nadýmají.
Hlídala bych se akorát, pokud víš, že je malý na něco alergický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
20.11.10 14:01

Tak mě se malej narodil 17.12. a na Vánoce jsem už s ním byla doma. Bylo mu právě týden, já ještě z porodu císařem ne moc v pořádku, a my vždy večeříme s tchánovci, bydlíme v jednom domě. Polévku jsem trochu snědla ale smaženou rybu a majonézový salát ne. Ani jsem nějak neměla chut, pak jsem jen ochutnala cukroví, ale jinak jsem jedla radši ty svoje jídlíčka. Druhý den bala husa 8-o u babičky ale radši jsem zůstala s malým doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22048
20.11.10 14:07

V osmi měsících už jsem tohle fakt neřešila.

Nejedla jsem pár věcí, u kterých jsem měla vyzkoušené, že mimču nedělají dobře (a samozřejmě žádný alkohol), ale jinak jsem se už neomezovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
20.11.10 14:15

já bych se toho nebála, všechno je třeba brát s rezervou. Pokud houbovníkem myslíš kubu z krup, tak toho bych si dala jen trochu, přeci jen je to hodně nadýmavé. Ale v 8 měsících už fakt není třeba se omezovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10378
20.11.10 14:44

Malýmu byli 2 měsíce a jedla jsem na Vánoce normálně všechno.
Já se vůbec v jídle neomezovala,i když jsem kojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
20.11.10 14:46

v osmi měs. v poho vše. Eli byla hodně na prdíky, tak jsem se tak do 3-4.měs. hlídala, později už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
20.11.10 14:47

Mylýmu byly na v loni na vánoce necelé 2m, spíš 1,5m a jedla jsem všechno. Nikdy jsem se v jídel nemusela omezovat :wink:
A pokud je tvůj už 8m, tak bych to už vůbec neřešila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
20.11.10 15:01

V osmi měsících jsem to také už neřešila, přeci jen kojení už není jediná strava :) A furt jsme tady ještě my jako samostatné bytůstky, takže si dej co hrdlo ráčí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
20.11.10 15:16

I při kojení sem na vánoce jedla co hrdlo ráčilo a letošek nebude vyjímka, jen ta váha kdyby si pak nevymýšlela taková děsná čísla 8-o :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
20.11.10 16:07

No já se omezovat nemíním, ale já nejím ryby a houbovník. Takže se nacpu tátovým salátem a kuřecím řízkem.
Doteď jíš co? Já si zrovna minulý týden dala k smažáku tatarku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
20.11.10 16:24

lacenko: Tak váhu vyhoď, když potvora lže :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3853
20.11.10 16:36

Snažím se jíst „zdravě“, ale já jsem strašnej mlsoun, takže ulítávám občas na smažáku, slanejch sýrech atd. už se těším až se budu moct pořádně nacpat „něčím nezdravým“ nejradši bych zbouchla pytlík bramburek dala si k tomu kus nivy a zapila to dobrým vínem.(tak teď to spíš vypadá, že jsem pěkný prase) :oops: a ještě bych si dala kyselý houbičky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová