Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Maminy, potrebuji vasi radu.Mam dvouleteheo chlapecka, ktereho ode dneska nekojim:-)., jde to strasne tezko a je mi maleho lito, ted si vycitam, ze jsme mela prestat ojit, kdyz z toho jeste nemel takovy rozum. Potrebuji , abyste mi dodali silu a napsali, jak to vase deti nesly odstaveni?Za jak dlouho se z toho smutku dostaly a jak jste to resily v noci? Mam strach, ze to nezvdneme, moc dekuji za kazdou radu a povzbuzeni a zdravim vase deticky:-)
ja prestala kojit ve 22.mes.a naprosto v pohode..postupne jsem ubirala jedno kojeni denne,az zustalo jen to vecerni..pak jsem mu rekla,ze mličko uz není,všechno vypil..usinal v te dobe se mnou,tak jsem si lehal na zada,chvilku po me snaceklezl,opakovala jsem porad,ze uz PP neni(tak luky rikal mlicku) a v pohode,za dva dny byl klid a u me se do tydne vse spravilo,zadne zanet apod.kojila jsi dostatecne dlouho, mysli i na sebe,dite ve dvou letech uz nepotrebuje materske mleko ![]()
jo a v noci jsem mela nachystany avent hrnicek s vodou..dala jsem napit vody,kdyz se brobudil..a za cas se uz ani nebudil,vedel ze dostane jen vodu:o))
Ahoj,nevím,jestli ti to dodá optimismus…já jsem přestala kojit ve 13,5 měsících,to poslední kojení bylo ráno,ale malej už spíš jen dudlal,a já se bála,že když mu nedám prso,tak už nebude spát-bylo to okolo5:30.Nakonec se stalo,že jednou spal do 8h,když jsem mu strčila prso do pusy,tak mě hryznul-to nikdy neudělal.Druhý den spal taky do 8h,takže jsem usoudila,že je s kojením konec.Trochu mě to mrzelo,ale na druhou stranu si můžu konečně dát nějaké vínko,nemusím se bát,že budu nemocná-kvůli braní léků,můžu si mazat prsa krémem,aniž bych se musela bát,že si namažu bradavky.Zkus se na to dívat hol takhle
To víš,naše miminka rostou,a my s tím nic nenaděláme ![]()
tak nevím, přijde mi, že jsi na odstav nebyla psychicky psychicky připravená ani Ty, ani dítě (i když moc nepíšeš, co na to syn, jak se chová…). Tak proč tak najednou? Kojit můžeš jak dlouho chceš, není na to žádný mustr, dokud to oběma vyhovuje - což vám asi vyhovovalo? Tak proč odstav?
maminky, dekuji za vase nazory, kazdy mi doda trosku sily:-)mne jde hlavne o to, za jak dlouho ten boj prestane, snad do tydne bude onec trapeni pro nas oba:-), jeste jsem s echtela zeptat, mam strach, kdyz mam MS docela pravidelnou a prestanu kojit, nemuze se mi zase rozhazet?
Ahojky - já přestala kojit v 16ti měsících - ze dne na den (hrozila mi operace). Maty byl děsnej závislák…abych to psychicky „ustála“, tak ho (ex)manžel vzal na 3 noci pryč - spali u tchýně. Přes den doma to bylo OK, noci se postupně lepšily. Spaní doma pak už bylo naprosto v pohodě, odvykl si krásně. A místo kojení jsem začala hladit v dlani
. Takže já měla odstavení v poho - horší to měl exmanža (hlavně první noc a trošku druhou) ![]()
Tak já syna přestala ze dne na den kojit na 15 měs. Trhali mi osmičku a já pak dostala silná ATB. První dva dny to hodně obrečel, ale vždy si ho k sobě vzal manžel, i uspávat chodil on. No a zvládli jsme to.
A když jsem teď odstavovala dceru na 20 měs. (ale to už jsem kojila jen večer před spaním), tak jsme jí řekli, že mlíčko už není a taky místo mě chodil uspávat manžel. A velmi brzy pochopila, že mlíčko fakt už nebude. ![]()
My přestáváme teď, ale pěkně pozvolna. Občas si tedy ještě vyřve, ale pak zjistí, že tam stejně nic není. On je teda děsně žravý, takže když mu nabídnu něco lepšího, třeba miluje ochucený kefír, tak si dá říct.Jo a nejhorší bylo večerní usínání, takže ho už delší dobu ukládá táta, já se vždycky vytratím do kuchyně a do postele jdu až když chrní. ![]()
Blbý je, že jak nekojím, tak ode mne chytá infekce. Momentálně mám asi 3 týdny hnusnej kašel a už ho má taky, mimo jiné i proto jsem to kojení neutla ze dne na den, ale efekt to nemá už žádný, prostě vyschl pramen. Když jsem kojila, byl zdravý jak řepa, i když já chrchlala a smrkala jak o závod.
Takže to máš asi lepší odstavit pěkně naráz jaks to udělala, za pár dnů si ani nevzpomene ![]()
maminy,. moc dekuji za prispevky.Potrebuji poradit co s nalitym prsem? Mam vele bolesti a bojim se zanetu:-(piju salvej, jim homeo lac caninum a ricinum, svazuji, ma se to? Nekdo ria, ze ne, nekdo, ze ano, poradte , za jak dlouho se prsa daji do poradku a co vam pomahalo? Moc, moc dekuji.
Odstříkej do úlevy, ale ne víc (není účelem prso vyprázdnit, jen zabránit městnání). K šalvěji přihoď mátu a chlaď prso mokrým hadrem. Stahování na někoho funguje a na někoho ne. Možná bych ubrala ricinum com. a nechala pouze lac caninum - u ricinum com. záleží na potenci, zda laktaci podporuje nebo naopak stahuje a nevím, jakou zrovna bereš.