Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, chtěla bych se zeptat na Váš názor na to, že se sedmiměsíční miminko kojí po každém jídle, tzn. zhruba každé tři hodiny a jestli s tím máte někdo zkušenosti. A případně, kdy jste začali vynechávat. Děkuju předem za názory.
Příspěvek upraven 22.11.10 v 17:20
Ahoj. Moje starší dcera kojení taky vyžadovala takhle často (i častěji). Příkrmy teda moc nechtěla, ale i když něco snědla, chtěla pak kojit. Problém jsem v tom neviděla.
Můj názor je, že to nevadí za předpokladu, že sní rozumnou porci příslušného příkrmu, ne jen dvě tři lžičky…
V opačném případě bych se to snažila omezovat a kojení bych v době, kdy má být hlavní příkrm (pravděpodobně oběd), prostě vynechala.
Ale samozřejmě záleží taky na tom, jak dlouho přikrmujete - pokud se teprve se lžičkou seznamuje, tak bych ještě klidně měsíc dva počkala a nechala volný průběh.
Taky tak. Malému je sedm měsíců a kojím ho většinou po každém jídle. Zatím dáváme jen obídek - zeleninku a večer kašičku. Po tom obědě jsem pár dní kojení vynechala, protože mi hodně ublinkával, ale pak jsem zase začla. Vyžadoval to a mě to taky nevadí. Aspoň si vždy trošku zdřímne. U prsa mi totiž vždy vytuhne ![]()
malý sní tak půlku až tři čtrvtě ovocné přesnídávky nebo celou malou zeleninovou a přikrmujeme už měsíc a půl
Elišku jsem kojila do tří let a třeba oběd a večeři třeba i rybí pomazánku zapíjela mlíkem. Je to normální-buď v klidu.
HanyBany píše:Šikulka… tak to bych to asi zatím neřešila.
malý sní tak půlku až tři čtrvtě ovocné přesnídávky nebo celou malou zeleninovou a přikrmujeme už měsíc a půl
OK tak moc děkuju za názory, tady se vždycky dozvim něco novýho ![]()
Já taky kojím po každým jídle, a to i když nesní skoro nic, protože když jsem jí nedala prso, tak stejně nesnědla víc příkrmu a akorát to vedlo k tomu, že toho přes den snědla strašně málo a pak to doháněla v noci buzením se po hodině. Ono je každé dítě jiné, takže si to musí každý dělat podle sebe, i když mám občas pocit, že se v tom pěkně plácáme. Zlatý první půlrok kdy se jen kojilo a nebylo celkem co řešit ![]()
Ahoj,
mám stejně starého syna Adama (7 měsíců). Už měsíc mu
zkouším dávat k obědu příkrm. (květák s nutrilonem, brambory s nutrilonem, mrkev)Ze začátku jedl ze lžičky bez problémů. Je to asi týden a kromě kaše k večeři (z misky a ze lžičky)lžičku s čímkoliv odstrkuje. Neměla bys nějakou radu? Myslela jsem, že mu rostou zuby, ale tím to asi není.
Díky
Zuzka ![]()