Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky. Dnes jsme poslali balík na dobírku, s příjemcem jsme se předem domluvili na částce 5000 Kč + poštovné cca 250 Kč. Nakonec to s poštovným vyšlo na 5243 Kč, to bylo vypsáno do průvodní složenky pro platbu na náš účet. A teď se dost dotčený zákazník ozval, že mu přišly pokyny k platbě na 5400 Kč, že to jsme si nedomluvili. Ona si k tomu pošta ještě něco dalšího účtuje, o čem nám neřekli, nevíte někdo? ![]()
To je nějaké podivné. Nebylo to tak, že jsi jako odesílatel zadala tu cenu na tu částku 5243 plus že má adresát zaplatit tu cenu za poslání dobírkou, a vyšlo to přesna na 5400?
@sobospaly píše: Více
Určitě ne. Cena balíku byla 5000 + poštovné 243 Kč, které nás to stálo. Na složenku jsme napsali 5243 Kč. Právě vůbec nechápu, jak přišli na 5400 Kč. ![]()
Podle mě poplatek za složenku, zdražilo se to a částka je nad 5tis, zeptala bych se na poště
@BeruNaty píše: Více
Poplatek za složenku 157 Kč?
Jo, chlap tam zítra dojde.
@lucad77 jj může být, chlap taky teď něco měl a 200kc za poplatek složenky, tak u okýnka vždy řekne že lepší přes účet.
@BeruNaty píše: Více
Ale to by po tom dotyčném když tak měli chtít, až to přijde zaplatit, ne? Navíc on bude platit převodem z účtu na účet, výslovně jsme to na poště říkali. Já jsem našla teda 65 Kč za složenku A nad 5000. To pořád nedělá 5400 Kč. ![]()
@lucad77 máš nějaký doklad? Můžu se podívat, nsem Pošťák.
Vy byste měli zaplatit dopravu včetně dobírky při podání dotyčný při převzetí částku, kterou jste napsali na složenku.
Už víš, čím to bylo? Tohle by mě zajímalo, jak přišli na tu částku.
@sobospaly píše: Více
Až snad déle odpoledne. Chlap je do 3 v práci. Napíšu sem.
Nechápu proč jste vyplňovali nějaký šek když platba bude z účtu na účet, asi jste to posílali jako klasický balík přes poštu - to už roky nedělám, jsou strašně drazí
nejjednodušší řešení je poslat balíkovnou, kupující dopředu pošle platbu za dopravu + dobírka (chráníte tím sebe kdyby balík nevyzvedl, aby vám zaplacená částka nepropadla) zadáte před web balíkovny údaje, zaplatíte, na balík napíšete jméno a kód který vám balíkovna vygeneruje a zanesete na jakoukoli poštu nebo místo které provozuje balíkovnu, platíte jen dopravu + dobírku což dělá cca 110kč a neplatíte poště drahou dopravu + výpalné za šek
ale toto vaši věc neřeší - spíš je to návod pro příště ![]()
kamarádka pracuje tady u nás na poště, tak pokud máte nějaký doklad o odeslání, mohla by na to mrknout a zjistit o co jde
@xxkouckaxx píše: Více
U nás nic jiného než pošta není. Jinak SZ.