Česká televize má zájem o reportáž

550
15.11.07 11:04

Česká televize má zájem o reportáž

Ahoj všechny snažilky i těhulky
nedávno proběhla na Nově reportáž o lécích. Vy které jste ji slyšely mě určitě dáte za pravdu. Byl to stupidí ivestikativní žvást, plnej polopravd, kterej se z nás snažil udělat kšeftařky co se obohacují na pojišťovnách prodejem léků. Na www.neplodnost.cz to vyvolalo bouřlivou diskuzi a našli se lidi kteří chtějí pomoct. Reportér z ČT má zájem o naše příběhy, chtěl by je zařadit do Dobrého rána, popřípadě do Sama doma. Rozhodne se podle toho jak zareagujeme a co vlastně se dozví. Nechám vám tu na něho email je to petr.maly@ceskatelevize.cz
Holky tak pokud máte chuť pište , pište a pište . Chtěl by co nejvíc pohledů na věc, názory, zkušenosti, pocity, cokoli. Říkal že nechce opravovat Novu, chce novou reportáž. Napište i když se vám zdá , že váš příběh je obyčejný. Je důležité aby viděl zájem. Prý se mu zatím skoro nikdo neozval. Tak dneska jsme to na neplodnosti napravily a většina už něco odeslala. Tak Vás prosím PŘIPOJTE SE !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15.11.07 11:11

Re: Česká televize má zájem o reportáž

Pusik píše:
Ahoj všechny snažilky i těhulky
nedávno proběhla na Nově reportáž o lécích. Vy které jste ji slyšely mě určitě dáte za pravdu. Byl to stupidí ivestikativní žvást, plnej polopravd, kterej se z nás snažil udělat kšeftařky co se obohacují na pojišťovnách prodejem léků.

Taky se mi to nelíbilo, ale měli tak trochu pravdu.
1. prodej léků je zakázán. Prodávat smějí jen lékárny a ti co mají oprávnění.
2. Už jsem se setkala s inzeráty typu: zbylo, prodám.
3. Asi v tom příspěvku bylo více polopravd, ale i pravda.
4. Prošla jsem 2 IVF a nic mi naštěstí nezbylo, vše jsem použila, ale asi bych to spíše vrátila do CARu než prodala přes net.
To je můj názor a doufám, že pokud se některé nebude líbit nebude útočit a osočovat, protože se tady s tím setkávám dost často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
15.11.07 11:22

Ahoj čertíku,
já mám za sebou 1 IVF+ICSI a léky co mě zbyly mám schované na další boj, protože právě začíná. Jen bych tě chtěla trošku informovat. On totiž CAR když je vrátíš, je stejně dá dál. Lékárna je od tebe za doplatek neodkoupí. Takže já se vůbec nedivím holkám kterým zbyly, že je znovu a to jen za doplatek přenechají některé samoplátkyni. Zrovna teď se holce co znám podařilo až 10IVF. Myslím že si ani neumíš přdstavit kolik bolesti, zoufalství a peněz ji to stálo. To že sehnala léky od těch šťastných co otěhotněly a zbylo jim pár jednotek jí umožnilo že to dítě má. Jinak by totiž musela vykrást banku. Přeju ti aby ve tvém černobílém životě nebyla situace kdy by jsi se musela rozhodovat, jestli být morální, nebo udělat správnu věc. Ale téma reportáže má být o neplodnosti a utrpení. O tom kolik ve skutečnosti stojí peněz , usilí času a snažení. Takže pokud máš chuť napiš svůj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
15.11.07 11:29

Ještě musím dodat, pokud se stane ten zázrak a já otěhotním z druhého pokusu. Tak léky pokud mi zbydou zorhodně nevrátí , ale daruju někomu jinýmu. Z té první dávky jsem nechávala půl ampule to je asi 400 UI sestřičce v Car sama se mě zeptala a řekla že ji dá někomu komu bude chybět. Ona totiž rozdělaná se musí do měsíce spotřebovat, takže nevím co by s ní asi pojišťovna dělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
15.11.07 11:53

Ono se to lehce píše ale mě třeba vyšlo až 5IVF, což znamená že jsem 2 absolvovala jako samoplátce a ty částky tady nebudu vypisovat každá to známe.A na to poslední jsem měla jen díky tomu, že jsem si léky sehnala přez net.
Čertiku budeš mít za sebou tolik pokusů možná budeš taky už tak zoufalá že budeš ráda za tuto možnost. Jinak co u mě pokus to jen jeden transfer což je taky nic moc takže pokud normální člověk nevydělává miliony tak si myslím, že je rád za tuto možnost.Kdyby to byly částky jako za Paralen ani nemuknu ale jsou to tisíce a desetitisíce.A to že léky které mě zbyli a za které já platila mám odevzdat bez náhrady?No to mě ani nenapadne a raději je pošlu dál holčinám kterým mohou pomoci.
Všem spolubojovnicím hodně štěstí a at se každá brzy dočká :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.07 12:00

Velice dobře si umím představit kolik bolesti a peněz ji to stálo. Jak jsem psala mám za sebou 2 IVF a na třetí půjdu na jaře. Takže mi nekaž něco o bolesti a penězích!!!!!
Taky jsem si prošla svým!!!
Jen jsem se pozastavila nad reportáží televize Nova. Ty ji odsuzuješ, já svým způsobem taky, ale jinak. Měli pravdu v tom, že se léky prodávájí!!! To nemůžeš popřít. Nejde tady o to, že by ta dotyčná chtěla vydělat, to asi ne, ale je to protizákonné. A myslím, že o tom byla reportáž. Že léky, které se prodávají po netu, se prodávat nesmějí. Ta samá reportáž už byla před časem na léky na hubnutí.
Ta reportáž asi vyzněla jinak, než chtěli. myslím, že hlavně chtěli upozornit na prodej léků přes internet a zrovna teď se zaměřili na léky k IVF, stejně jako před časem na hubnutí. Upozornili, že člověk, pokud kupuje přes net, nemůže si být jistý, že kupuje pravý lék. Taky upozornili, že se prodávat přes net léky vlastně nesmějí. A v tom měli pravdu.
Možná měli zvolit jinou interpretaci, protože tak jak to podali to vyznělo všelijak.
Nazávěr bych chtěla jen připomenout, že se těším na reportáž ČT, protže je spousta lidí, kteří o IVF ani neví. A budu ráda, když tam bude řečeno co vše to obnáší, jak pro ženu tak i pro muže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.11.07 12:31

ČT...

Čertíku nezlob se, ale přijde mi, že jsi to ty, kdo napadá… navíc jako samoplátkyně sis IVF neprošla a to jsou věru jiné částky za léky, než u hrazených pokusů. Mě po vydařeném IVF zbylo 200 jednotek v rozpíchané ampuli a podarovala jsem je dál…a víš co? Jsem ráda, že jsem to udělala, protože ta holčina také otěhotněla a mě to fakt moc těší.

• Citovat
  • Upravit
15.11.07 12:46

Nemyslím si, že napadám. Jen poukazuji na to, že jsem si tím prošla taky. Možná ne jako samoplátce, ale taky jsme platili dost. Ale tady to přece není jen o penězích. Holt je to v dnešní době lukrativní kšeft, tak co stím chtete dělat?

Ale o tom ta reportáž nebyla. Jak jsem psala, myslím, že spíše byla zaměřená na prodej léků přes net. A bohužel si vybrali IVF. Ale bohužel měli pravdu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
15.11.07 12:56

Není důležitý o čem byla nebo nebyla reportáž na Nově. I když si myslím ,že veřejnost jen utvrdila v tom jak stát rujnuje naše IVF. Jak je plně hrazený a nevážíme si ho. Ja se to lehko povede.
Teď je možnost napsat a říc jaká je pravda. Jak je to zlý bolestivý kolik to stojí peněz. Co si musíme vytrpět v práci, od přátel od okolí. Jak si některý CAR udělali kšeft z neštěstí lidí. Tak už to neřešme tady. Napište příběhy, nebo jen pár vět. Třeba se něco pohne , něco změní. Zprůhlední.
Asi nevezmem prasata a nepůjdem stávkovat před sněmovnu aby nám platily víc, ale snad se pár lidí dozví pravdu, snad to někomu pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3826
15.11.07 14:42

také se mi nelíbila reportáž na nově.
vyzněla fakt hrozně.
je fakt,že by veřejnost měla vědět,jak je to s IVF opravdu. setkávám se v okolí s názory,jak je to zadarmo a jak to vychází na 1.pokus.
všechny víme,že to tak zdaleka není.
já podstoupila 2IVF. 1.vyšlo hned,ale bohužel jsem v 9tt měla ZT.
takže léky,které mi zbyly,jsem si nechala na další pokus.
2.vyšlo také na poprvé . jakmile jsem překlenula hranici 1.tt,tak jsem léky na neplodnosti darovala jiné holčině.
do 3.IVF (pro sourozence) chceme jít tak za 2roky,tak by zbytečně prošly a takhle je mohl někdo využít. chápu holky,co je prodají a nedarují,ne každý si to může dovolit. vždyt není málo těch,co se pro dítě musí zadlužit.
Budu ráda,když udělá někdo reportáž z trochu jiného pohledu.

moc prosím,jestli k ní dojde,dejte prosím info sem na emimi at se můžu podívat.
děkuji Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
15.11.07 14:57

pokud ta reportáž bude určitě ten odkar sem dám. Pan Malý už prý jednal a má s tou reportáží souhlas. Jen teď jde o to co všechno v ní budu. Tak znovu prosím piše , třeba jen i pár vět.
Tak často slyšíme v televizi kolik stojí mladé rodiny bydlení kolik stojí výbavička pro dítě, co stojí výbava prvňáčka. Tam většinou tihle všichni začínají , ale kde začínáme my. Kolik nás stojí než vůbec se dostnem ke starostem kolik stojí výbava pro mimi. Tak se nestyďte a pošlete své postřehy.
Všem hodně štěstí a broz //

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.11.07 17:02

Čertíku, promiň, ale přijde mi že to pěkně zlehčuješ!!!!! Když víš kolik bolesti a peněz tě to stálo a to máš za sebou „jen“ 2 IVF tak si přestav co to muselo síly a pěněz stát holčinu, která podstupuje své 10 IVF!!!!! :evil: Je úplně jedno jak reportáž byla myšlená, jestli jen kvůli prodeji léků přes net!!!! A víš co se dělá nezákonných věcí a co nezákonných věcí se prodává!!!! Nechápu, jak si takovou blbost mohla napsat!!!!!! Mě IVF teprve čeká, ale už teď si uvědomuju co mě to všechno bude stát pěněz, síly a odvahy!!!!

Přišlo mi, že si to podala tak jako, že jsme nezodpovědné, když zbylé léky prodáme, darujeme nebo koupíme, ale věř mi kdybych měla na výběr tak chci otěhotnět přirozeně ne takhle!!!!!

Jen tím chci říct, že žádná z nás si tohle nevybrala, každá by tohle nejradši nepodstoupila!!! Ale spousta z nás nemá na výběr a tím, že ví jaký to je a kolik peněz to stojí, tak chce pomáhat dál těm, jejichž boj právě začal!!!!!!!
 M.

• Citovat
  • Upravit
15.11.07 17:33

Je tvoje věc jak jsi tomu rozuměla. :?
Já to beru tak, že prostě nemám na vybranou a musím podstoupit IVF. Ale když už jsi se tak ozvala, tak můj názor je, že 10 IVF podstoupit nechci. Chápu tu bolest, protože jsem ji zažila, ale ty mě odsuzuješ jen proto, že jsem napsala jiný názor než je tvůj.
Jen jsem chtěla vyjádřit, že prodej léků je nezákonný a o to v té reportáži nejspíše šlo. To že to vyznělo jinak, je problém novy a těším se na to co připraví čt.
Taky se mi nelíbí ty doplatky, taky bych chtěla aby to bylo levnější nebo třeba zdarma, ale asi to nikdy nebude.
Tak nechápu proč jsem ta špatná já?
Vy prodáte lék na netu, je to nezákonné, já řeknu, co si myslím a jsem špatná??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.07 17:34
Pusik píše:
pokud ta reportáž bude určitě ten odkar sem dám. Pan Malý už prý jednal a má s tou reportáží souhlas. Jen teď jde o to co všechno v ní budu. Tak znovu prosím piše , třeba jen i pár vět.
Tak často slyšíme v televizi kolik stojí mladé rodiny bydlení kolik stojí výbavička pro dítě, co stojí výbava prvňáčka. Tam většinou tihle všichni začínají , ale kde začínáme my. Kolik nás stojí než vůbec se dostnem ke starostem kolik stojí výbava pro mimi. Tak se nestyďte a pošlete své postřehy.
Všem hodně štěstí a broz //

Mimochodem souhlasím s tím co napsal pusík. Je to už jedno, napište své příspěvky ať se veřejnost dozví pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
15.11.07 18:51

díky za mail. Už mi došlo asi šest příspěvků. Všechny jsem je přeposlal Petře Špičkové, moderátorce a dramaturgyni brněnského vydání pořadu Sama doma. Slíbila, že se na to co nejdřív podívá. Můžete se obracet i přímo na ni. Její mail je petra.spickova@ceskatelevize.cz a telefon 736531671.

Mějte se hezky

Petr Malý
Přeposílám vám sem zprávu
Holky, tak pište

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení