Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
zuzka.mamka píše:
tak my měly vlastně dotedka máme barák na parkánech, jednou bude můj![]()
to se divím manželce že nechtěla do krumlova
já v praze pracovala, teda kousek od prahy ve vraným n. vltavou jesti znáš, a do prahy max na výlet do zoo, nemám to město ráda
Jako krumlovačka bys ho celkem mohla mít ráda. Je to jenom o zvyku a o tom, vědět, kam se vrtnout. Já jsem si tady docela rychle zvykl, protože mi Praha v hodně ohledech připomíná Krumlov, nejvíce asi svojí historičností, kterou mám tak rád na Krumlově.
Ale to, že lidi u nás na jihu říkají, že to tady nemají rádi, nebo jim vadí ta hektika, je časté, ale většinou to pramení z neznalosti Prahy. Já jsem tu zpočátku také byl dost nesvůj, ale hodně mi pomohlo počáteční dvouleté bydlení v historickém centru, které mi tou spletí starých uliček připomínalo mojí domovinu. Bydleli jsme tehdy na Malé Straně u Karlova mostu, takže jsem si tam připadal podobně jako, když jsem jako dítě jezdíval na prázdniny z Horní Brány k prababičce, která bydlela v centru Krumlova, pod věží, v domě, ve kterém je dnes Hotel Dvořák
… také obojí bylo u Vltavy, takže ten rozdíl jsem tehdy viděl jen v těch 180ti kilometrech, co ty dvě města dělily
Dnes už bydlíme ve čtvrti, která je zase hodně podobná Horní Bráně, takže se už i zde cítím jako doma
No a tyhle věci mi pomohly se s Prahou rychle sžít ![]()
PS: Ale jak jsem psal, nemění to nic na tom, že i zde se hrdě prohlašuji za jihočecha a hlavně krumlováka a ještě víc za hornobránskýho rybničáka podkřižáka ![]()
Jooooo
Zuzko ano,Mirečka má.
Příspěvek upraven 15.09.10 v 14:25
Ahoj taťko F a když jsi ten hornobraňák,kampak jsi chodil do školy?Na Švermovku?(teď Linecká).A můžu bejt zvědavá?Jakej jsi ročník?
Jinak já jsem krumlovák jak poleno,narodila jsem se tu a celej život tu bydlím,až na 4 roky,kdy jsem byla ve škole na Moravě.A na Krumlov jsem strašně moc hrdá.Pravda,někdy mě to tu trošku točí,ty davy turistů,drahota a tak,ale asi bych neměnila.
Čau Kami,
no jasná zpráva, švermovák, jak poleno jsem byl
Na první stupeň jsem chodil samo ke kostelu a na druhý do Linecké, u mostu dr.E.Beneše, akorát, tam jsem byl jen 5 a 6 třídu (tam jsme pořád házeli poplašňáky a jiné výbušniny do kamen, ve kterých se topilo ve třídách a to pak byl
), protože pak nám začali školu opravovat a na 7 a 8 třídu jsme byli dočasně na ÁZetce Za Nádražím. Tříďase jsme měli Miloše Holbu a ředitel školy tehdy byl pan Pražák, co nám, když jsme zlobili při fyzice, pořád dával ty nechutný bolestivý buráky
Teď je tam ředitel (tedy jestli tam ještě je), jeden z mých největších kámošů, keramik, houslista a dobrodruh, Karel Dvořák, jestli ho znáš? Byla to dobrá škola a nejlepší úča, co jsem kdy poznal byla naše chemikářka, Blanka Kučerová, která když jsme byli s látkou napřed (a s ní jsme byli napřed skoro pořád, protože s ní nás fakt bavila i chemie), tak jsme ve třídě stáhli rolety a ona nám vyprávěla horory
Na tu fakt nezapomenu, taky jako jediná z pozvaných úč, přišla na naší rozlučku se základkou, ke kostelíčku na Křižák ![]()
No z toho, co jsem napsal, se už pomalu dá odhadnout i ročník, což
Tušíš správně, těžce Husákovo dítě
Jo jo, sedmdesátý léta, politice jsem tenkrát nerozuměl, tak jsem tu dobu měl neskutečně rád, proto tak rád vzpomínám na prázdniny v tenkrát tak oprejskaným Krumlově, na věž, ze který padala omítka a na ty špinavý uličky v centru. A taky na hornobránskou rokli, co jí vedla sáňkařská dráha a potůček, na kterým jsme s klukama stavěli přehrady a neustále tam kradli salámy z udírny u sáňkařské boudy, která stála přesně na místě, kde dnes stojí Penzion Krumlov. A taky na plně funkční sjezdovku, s funkčním kotvičkovým vlekem (2 Kč/jízda), na křižáku. Když jsem dolyžoval, tak jsem jen míň přibrzdil a skoro jsem přistál v našem obejváku ![]()
Tak jsem tu koukám provalil mou chorobu, kterou trpím celej život, ale po odstěhování z Krumlova asi nejvíc, jsem brutálně těžkej, až bestiální nostalgik
, bez sebemenšího náznaku naděje na vyléčení
No jo holt, každej na něco trpíme
![]()
A co Ty? Ty Předpokládám budeš nějak tak předpřevratová, nebo kolempřevratová, že jo
![]()
No já myslím,že nás od sebe dělí dva ročky (viz. můj nick),na AZetku jsem dojížděla taky,od pátý třídy,tozn,že od kostela jsem šla rovnou na nádr a v osmičce jsme se vraceli na Švermovku.Určo se budeme znát i když spíš budeš znát mýho bráchu,ten byl o rok vejš než ty,jestli dobře počítám.No a z učitelek jsem měla moc ráda Borovkovou,češtinu učla přímo geniálně.Kučerovou jsem měla taky tuším na chemii,na matiku Hýskovou a pak Furbachovou a naše třídní byla Lišková a od sedmičky jsme měli Mračkovou.Karla Dvořáků znám (kdo by taky neznal),stavěl mýmu chlapovi banjo a občas s ním ten můj i hrával.
A pamatuješ na ruštinářku Slámovou?Tu jsme úplně nehorázně trápili,až z toho chudinka skončila na psychiatrii. ![]()
Já jsem podzimní, takže jsem šel do školy o rok později, takže, nás dělí 3 růčky, z čehož plyne, že jsem s bráchou mohl i chodit do třídy
Jinak Slámovou si pamatuju jen matně, párkrát u nás suplovala. Rebjáta-Mračková nás třískala ukazovátkem přes ruce, to jí nezapomenu
Lišková nás měla na děják, díky ní mě děják trochu i bavil, páč to byla kočka a možná i díky tomu jsem v dějáku moc nevynikal, páč jsem asi koukal víc na ní, než na tabuli
Hýsková u nás jen párkrát suplovala, ale měla jí za třídní moje (o rok níže) segra a pamatuju si, jak po nás mrskala po třídě tím jejím dvoukilovým svazkem klíčů
Na češtinu jsem měl Hradskou a to byl můj kámen úrazu, tu nemít, tak jsem tu školu mohl mít i rád
Borovková a Fürbachová u nás asi nikdy ani nesuplovaly, ale znám je z chodeb ![]()
Jinak kór jestli brácha hraje na banjo, bych ho mohl znát, nikdy jsem sice v ničem nevynikal (snad akorát společenský tanec jsem v Krumlově léta vyučoval), ale kolem muziky a hlavně Papouškovo Sirotků, jsem motal celý mý divoký mládí
Za ještě hlubokýho totáče jsem mírně působíval i ve vinárenský kapele Corso s Melounem a Samem. Ou góóóóóót, to byly léta
Díky těmhle lidem a zážitkům mi nikdy nedojde matroš k vyprávění, mým vnoučatům o „dědovo divokým mládí“
![]()
Příspěvek upraven 15.09.10 v 13:23
Kami74 píše:
A nejsou třeba iniciály tvýho jména FP?
Si piš, že jsou
Tak to už mě určitě máš ![]()
Připomeň mi toho Tvýho bráchu, lámu si tady hlavu, a ne a ne, mi to naskočit
![]()
PS: Tu připomínkou můžes třeba soukromou zprávou ![]()
Bráácha na banjo nehraje,ale můj manžel ano.Jestli ti něco řík přezdívka Harmonika,tak ho určo znáš.A říkaj ti něco slavnosti,cechy a hlavně vory a ty přiblblý řízy?
Jo a Harmonika kdysi hrával jenom na foukačky,na banjo začal hrát až později.A je to naplavenina z Prahy,v Krumlově je od 13.
Bože bože, nepřesvědčoval jsem Tě také někdy, jak se správně nosí řízy na voru?
No jistě, bejvalej starej vorař a lovec krásných vorařek
Hergot, ale jsem dneska ňákej natvrdlej, pořád nějak nemůžu zacílit, ale určo budu znát bráchu i manžela ![]()
PS: A na ty foukačky taky „hraju“ ![]()
Malá,hubená,brejlatá,pihatá,nenápadná,od kostýmů,iniciály KV , to je makačka na bednu co?