Kafe - proč ne vroucí voda?

13.9.10 10:09

Kafe - proč ne vroucí voda?

ahoj maminky, tak jsem si opět ráno udělala kafe a jako obvykle jsem nestihla vodu vypnout před bodem varu :-D do kafe se má ale dávat horká voda, tak by mě jen tak ze zvědavosti zajímá, jaký je rozdíl v tom, když kafe zaliju horkou a vroucí vodou. na chuti to podle mě význam nemá, ale proč teda na obalu píšou, že se má kafe zalít horkou a ne vroucí vodou? :-D
to jdou dneska témata, co? hned v pondělí ráno a už takovéhle blbosti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
159
13.9.10 10:16

Mně se jednou podařilo kafe vroucí vodou spálit.
Mělo takovou pachuť jako něco připáleného… takže asi z toho důvodu? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
13.9.10 10:18

To nevím, ale mě se tedy zřídka kdy povede zalít vroucí vodou..Přece jen si nachystám kávu a odběhnu něco dělat, pak slyším jak klapla konvice a pomalu se dobelhám zalít kafe..Ale je přece jedno zda je to horké po vaření nebo před vařením..Určitě mám lepší pocit, že je voda převařená.
Doufám, že to někdo objasní..
Ps. ani jsem tedy nevěděla, že jen horkou.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.9.10 10:19

no to mě taky napadlo, ale myslím, že tím to nebude…kafe chutná stejně, a je jedno, zda ho zaliju vroucí a nebo horkou vodou…já vím, že je to prokotina, ale jsem jen holt zvědavá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
13.9.10 10:21

ano,je to kvuli spaleni 8-) .Ale stejne si kafe tou vrouci vodou zalevam porad(kdyz teda kafuju,ted si budu muset nejaky cas pockat) a nepalim ho.I kdyz nez prijdu k rychlovarce,kdyz ji slysim cvaknout,tak je to chvilicku uz po a neni to asi rovnych 100C..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
13.9.10 10:25

Jé,tak já žiju celý život v přesvědčení,že kafe se zalívá vroucí vodou,tak to docela hledím. :nevim: Nechápu,jak bych měla zjistit teplotu vody před varem a vždy se říkalo,kafe spařit,tak tedy jak to je?

• Citovat
  • Upravit
15404
13.9.10 10:32

Já ráno zalívám vroucí vodou, přes den jak kdy, podle toho, jestli musím zrovna odběhnout k malému…ale nikdy mě nenapadlo, že se nemá používat vroucí voda :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
13.9.10 10:34

Tak já patřím k těm,co si kafe zalévají vroucí vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
13.9.10 10:40

Tak v TV rikali… :lol: :lol:

instant ne vrouci kvuli spaleni
turek jasneze sparit vrouci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
13.9.10 10:41

Na kafe je ideální teplota 90st.Lepší konvice se prodávají se stupnicí teploty vody.Proč?Prý se tak uchovává správná chuť kávy,pokud se zajije vroucí,chutná jinak.Ale zalévám kávu jak se podaří,bo konvici mám obyčejnou bez stupnice :-D .

• Citovat
  • Upravit
14721
13.9.10 10:55

A jaké kafe? :nevim: Turek vařící, instantní horkou. Když zaliješ instantní kafe vařící vodou, chutná to příšerně 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.9.10 10:58
chuanitka píše:
A jaké kafe? :nevim: Turek vařící, instantní horkou. Když zaliješ instantní kafe vařící vodou, chutná to příšerně 8-)

tak takhle jsem chtěla odpovědět!!! :pankac: :potlesk: :mrgreen: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
13.9.10 11:09

Já v tom taky rozdíl vidím,rozhodně zalévám turka vroucí vodou a na dvakrát a instantní až po chvilce! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.10 11:17
Prochazkasrdcem píše:
chuanitka píše:
A jaké kafe? :nevim: Turek vařící, instantní horkou. Když zaliješ instantní kafe vařící vodou, chutná to příšerně 8-)
tak takhle jsem chtěla odpovědět!!! :pankac: :potlesk: :mrgreen: :wink:

Presne tak, pokud mluvite o instatni kave („nescafe“),zaliva se horkou vodou, je to na kazdy sklenicce napsany i nakresleny, a znamy uz asi tak 20 let… Ja tyhle ruzny navody docela dodrzuju, nesnasim, kdyz mi nekdo zaliva (treba v praci v kuchynce) nescafe varici vodou, protoze klapla konev, to at to tam radsi necha stat a ji si to pak zaliju sama.
Je to jednak kvuli chuti - jak uz bylo napsano, jednak kvuli pene, ktera se pak krasne navrchu utvori. Vareni kavy je preci trochu obrad, a ne ze to tam chrstnu jak za komousu na turka :nevim: Dokonce si myslim, ze i ta prevarena a mirne vychladla neni to ono, ale uz jsem to parkrat udelala, a pena se vytvorila, takze asi muze byt.
Turka varici - ale to uz snad nikdo ani nepije ne? :lol:

• Citovat
  • Upravit
22163
13.9.10 11:42

hmm turka zalívám vařící vodou na dvakrát..
a když si vařím rozpustnou nejsem líná udělat ji v mikrovlnce zkoušeli jste to??? to je pěna panečku!!
naliju do hrnečku vodu skoro plný hrneček.. první si vyzkouším - sleduji to přes okýnko.. a když vidím že perlí tak vypnu a vsypu do hrnku dané množství kávy… nevím proč, ale to udělá tak bohatou pěnu! jnak se moc neudělá!
když už mám vyzkoušenou dobu kdy mi začne perlit, tak používám stejný hrnek a čas a je to!
doufám, že až vyzkoušíte, nebo ty co znají písnou a dají mi za pravdu! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová