Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Včera jsem jela 400km tam a 400 km zpátky. Cesta úplně ok. Dneska ráno mě málem sejmula ženská 2 km od baráku ![]()
To si prostě nevybereš. Jeď opatrně a šťastnou cestu ![]()
No když nabouráš tak přijede odtahovka, když uděláš něco špatně (třeba dopravní krpu) vždycky se můžeš omluvit. Za volantem je strach to nejhorší. Prostě jen pojedeš déle a dále než jsi zvyklá. Zkušenosti se sbírají jen praxí a to musíš jezdit. Jak píše @kavenka karambol se může stát i přímo u domu, jediný rozdíl je v tom, že to máš pak kousek domů, ale řešení situace je totožné. Takže klid to zvládneš, budou to pro tebe nové zkušenosti. Soustřeď se na cestu, žádný stres a bude to dobrý ![]()
Souhlasím s @kavenka . S rozdílem toho, že u mě to byly asi 4 km od domu a chlápek se třemi promile v krvi.
Tvé obavy chápu, měla jsem to taky tak. Ale člověk to překoná a pak už se na to ani neohlédne. Mé začátky taky nebyly nic moc. Říkala jsem si, kdy na něco zapomenu a způsobím nehodu. Jezdím 6 let, myslím, že už dobře a auto mi rozstřelil někdo jiný. Já udělala jen šrám na nárazníku o sloupek.
Já bourala cestou z práce, respektive jsem byla nabourána…mám to domů 3 kilometry
Přes 100 kilometrů jsem už jela několikrát a to bylo vždy ok…já třeba nemám ráda ježdění přes cizí města, kde je navíc velká koncentrace aut, kolony a podobně…třeba Praha je pro mě noční můra, tam jedině vlakem
Ale rychlostní silnice, dálnice a pod, to je myslím si v pohodě…vybírej cestu, aby jsi se vyhnula velkým městům. Nebo klidnější cesty přes vesnice…jen je to teda zase pomalejší.
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
chci se zeptat, jestli to máte taky někdo tak, nebo jsem jediná. O víkendu jedu poprvé sama 100km autem a mám z toho fakt strasnej strach, nikdy jsem tak daleko nejela. Furt si říkám, ze co když nabouram, nebo udělám něco spatne.Spatne neridim, ale zase neridim jak profík. (mám řidičák 2 roky) Možná bych šla radši i pesky
Co vy? Jeli jste už někdy sami dal? Báli jste se? Stalo se něco?
Statisticky se většina nehod stává do cca 20km od domu, jelikož tam si je člověk „jistější“ a dává menší pozor než v úplně cizím prostředí.
@kavenka píše:
Včera jsem jela 400km tam a 400 km zpátky. Cesta úplně ok. Dneska ráno mě málem sejmula ženská 2 km od baráku
To si prostě nevybereš. Jeď opatrně a šťastnou cestu
To je takova klasika, ujedes 1000km bez prekazek a pak te nekdo malem zabije tesne pred znackou obce. Stalo se mi to uz aspon 3×. Na druhou stranu si tim clovek uvedomi, ze je jedno jak daleko jedes, jestli pres pul Evropy nebo jen do vedlejsiho bloku, posledni jizda to muze byt vzdycky ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
chci se zeptat, jestli to máte taky někdo tak, nebo jsem jediná. O víkendu jedu poprvé sama 100km autem a mám z toho fakt strasnej strach, nikdy jsem tak daleko nejela. Furt si říkám, ze co když nabouram, nebo udělám něco spatne.Spatne neridim, ale zase neridim jak profík. (mám řidičák 2 roky) Možná bych šla radši i pesky
No, tedy nevim, ale tvrdit o sobe, ze špatně neridim a desit se 100km cesty ![]()
Jo, jasně, když jsem měla teplý řidičák, tak jsem taky měla z první delší cesty obavy, ale neboj, to si sedne. Hlavně nepřestávej kvůli obavám jezdit, jak si dáš měsíc pauzu, budeš mít problém za ten volant vlézt i na 5km mezi vesnicema ![]()
No a když nabouráš? No tak zastavíš, zavoláš si asistenční službu a oni ti poradí. Neboj ![]()
Vždyť 100 km není žádná velká vzdálenost
to jsi doteď ty dva roky jezdila jen z domu do obchodu? ![]()
Dobrý večer,
Spatne neridim, ale zase neridim jak profík. (mám řidičák 2 roky) Možná bych šla radši i pesky 
chci se zeptat, jestli to máte taky někdo tak, nebo jsem jediná. O víkendu jedu poprvé sama 100km autem a mám z toho fakt strasnej strach, nikdy jsem tak daleko nejela. Furt si říkám, ze co když nabouram, nebo udělám něco spatne.