Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte maminky rada bych znala Vase nazory. V patek mame jet k dedeckovi. Cesta trva 2hodinky a vyjizdeli by jsme po 18hod. Problem je, ze nemame klimatizaci.Jeli by jste s 3letakem nebo ne? Dekuji za odpovedi ![]()
My jeli ted v pátek 280 km a v neděli zpět s tím že v autě klima je jen přestala totálně fungovat. Stavěli jsme na všech semaforech a tak okna dolů a sice lehce uvařený ale dali jsme to kupovivu dítě nejlíp z nás ![]()
Určitě
Já jezdím s dvouletou a pohoda kor takhle večer… stáhnu okénko kousek i na druhé straně a v autě je za jízdy příjemně, nejhorší to je když chytnu kolonu a jen se tak šourám a ani větřík nezavane ![]()
@věrka6 Teplota v autě by měla mít rozdíl 6stupnů takže, když si to nepustíš jako já na mrazák tak proč né. Já dostala z klimatizace pak takovou angínu, že jsem týden umírala a od tý doby jezdím bez ní ![]()
My jeli taky…do okýnka vzadu u dítěte jsme přivřeli mokrý, vyždímaný ručník (menší velikosti…jako okno)…působil jako clona proti slunci…a chladil…vpředu otevřená okna cca do půlky…a dalo se to…chce to hodně pití s sebou…
Já klimu v autě nepoužívám vůbec. Jelikož normálně by jsi to měla mít puštěné max o 6-9 stupňů míň než je venku, aby jsi neonemocněla a to je stejně prd… A já jsem na to celkem náchylná, takže já bych bez klimy klidně jela i s prckem
![]()
Mej sebou hodne tekutin a nejakou cistou plinu si namacej do vody a malemu ji cas od casu otri oblicejik, dekolt a krk, prip. chodidla, to by ho mela na chvilku schladit. Jo a do autosedacky davam obyc plinu, prijde mi, ze pak z ni neni dite tak mokry (spec. zada z toho polstrovani mivala uplne durch). Drzim palce, at je dite v poradku.
PS: Kdyby se ale preci jen stala nehoda a dite se z horka a cesty pozvracelo, tak zastavte na nejblizsi benzine a tam ho na zachode omyj a dej do cistyho (vlastni zkusenost). Jedte klidne, nerezte zatacky ![]()
@věrka6 proč ne, k večeru uplně v klidu
dřív se jezdilo běžně bez klimy i k moři ![]()
@MiskaKosa mám to úplně stejně..smrkám i když to nenastavím na mráz
![]()
Uplne v pohode, vcera jsme jeli 2h. pres den, s 2letakem. Okynko u ridice stazene, u maleho clona, pod ruce na podstavec autosedacky jsem mu dala bily rucnik, aby ho to nepalilo, dost pil, v pulce cesty dostal nanuka. Ke konci jizdy jsme ho ochladili v rece… Paradni. Takhle k veceru a s 3letym bych se vubec nebala. Piti bylo lepsi koupit po ceste v obchode, cerstve chutnalo lip, vypil i 0,5 litru naraz. To co jsem mela z domova, brzo teplalo.
Takhle navečer v pohodě. Jeli jsme teď pátek ráno a sobotu večer a dítě to zvládalo lépe než my (jsme teda větší). Často jsme stavěli a kupovali ovoce - hroznový víno, meloun a hodně pití
@věrka6 Myslim, ze po 18h je to uz dobry, hlavne pokud to zase nezmeni (v predpovedi), tak by uz takova vedra byt nemela, melo by byt kolem 27stupnu
vim nic moc, ale porad lepsi nez 40
![]()
My jeli pred dvěma leti bez klimosky do Chorvatská, holkam bylo 8 a 4 a dali sme to…klidek, jak pa asi jezdili lidi dříve - skodovkou na Balaton:-)