Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
dobrý podvečer, mam jednu otázku, jestli můžu:
mojí holččce byly dva měsíce, zítra jedeme k doktoroce busem, jsou velky hrozný vedra a zajímalo by mě, co jí mam oléci na sebe.. jestli stačí jenom tílečko a plenka.. busem jsme ještě nejeli v tomhle vedru, tak proto se ptám. nechci aby nastydla, nebo hůř dostala nákej úpal… moc děkuji za rady..
![]()
Mona ja si myslim, ze to tilko s plinkou by asi stacilo, muzes pres ni vzdycky prehodit bavlnenou plinku, kdyby se ti zdalo chladno, ale to podle mne v autobuse urcite nebude. Je mela malyho na zacatku leta a pres den mel vetsinou jen body a lehky ponosky.
A nebude bus klimatizovaný???
Pokud ano, přibalila bych čepičku a dečku na přikrytí ![]()
Já si taky myslím,že stačí tílko a plínka.Teď jsme přijely busem s malou a bylo to peklo,a to měla jen lehčí šatičky.sice asi pojedete ráno,ale to nebude o nic lepší ![]()
A je fakt,že bavlněnou plínku můžeš vždycky přehodit,kdyby náhodou ![]()
Ještě bych jela raději dopoledne, pokud nejste objednaní na určitou hodinu odpoledne.
jinak co já vím, busy moc klimatizované nebývají..
Autobusy aspoň ty městský klimatizovaný nejsou,ani všechna okna dokořán moc nepomáhaj ![]()
Muzes si dat do pytliku namocenou plinkua kdyby to bylo moc desny, tak ji prehodit pres kocar, na chvilku ji tim ochladis vzduch v boudicce.
Jako alternativu k mokré plence jde troška vody do malého, jemně stříkajícího - jakoby mlžícího rozprašovače - tím postříkat klidně i mimču nožky, nebo jen vnitřek kočárku. (Já stříkám vnitřek auta - přehřátou autosedačku, holkám kloboučky, nožky, ručky.) (Čepičku a něco na přikrytí - tetra plenku - bych určitě přibalila - táhnout či foukat může né jen v autobuse.) ![]()