Cesta do New Yorku?

1.1.22 15:03

Cesta do New Yorku?

Ahoj všem :)
Tak nějak si zahráváme s myšlenkou se v budoucnu vydat do New Yorku. Tady máme vše, co chceme už procestované.
Chtěla jsem se zeptat, na kolik vás celkově pobyt vyšel a na kolik jste byli dní.
Vím, že to má každý jinak, ale jentak pro informaci. :D
Letenky bych hlídala, až by byla nějaká akce, na těch se dá asi nejvíc ušetřit, plus ubytování. Tyhle ceny dohledám na internetu, ale zajímá mě, tak obecně na kolik tento výlet vás vyšel. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56114
1.1.22 15:22

Záleží, kde budete bydlet, co a kde jíst, jak nakupovat, kam chodit. Já vždy spala naproti Manhattanu v Jersy, cca 230$ za noc. Náklady mi byly jedno, platila to firma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45701
1.1.22 16:14

New York je nadherny, ale ubytovani a jidlo dost drahe. Ubytko nejdrazsi na Manhattanu, 300 dolaru za noc zadny luxus, ale staci bydlet v Quenns a ceny jsou polovicni. Takze diporucuju se poohlednout tam, jestli chcete dost usetrit. Metrem jste na Manhattanu za chvili. Stravovani ve fast foodech se da, normalni restaurace velmi drahe. Dost vysoke i vstupne vsude. Kolik nas vysel tyden fakt nevim celkem, to ubytovani v Quennsu bylo cca 120 dolaru za noc. Byli jsme ale pred covidem, mozna je tam ted situace jina, nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marina28
3.1.22 10:45

@MartinkaD25
My jsme chytly se sestrou drahe letenky, jelikoz jsme mely pouze jeden mozny termin (16 tis. Kc), ale zato jsme deset dni bydlely u kamarada na Upper West Side zadarmo, tak jsme usetrily za ubytko.
Vetsina lidi doporucuje bydlet mimo Manhattan, napr. v Brooklynu a na Manhattan jezdit metrem, ktere je prehledne a dobre se po nem pohybuje, bez nej to fakt nejde.
New York je hrozne drahy, jak jidlo v restauracich tak v supermarketech, ale je fajn ho videt.
Tak stastnou cestu:)

• Citovat
  • Upravit
5185
3.1.22 11:05

Kupovala jsem letenky 3 měsíce předem a vycházely 12 tis za osobu. :pankac: Když jsem je hledala později (že by letěla i dcera) už byly přes 20 tis. Bydleli jsme u kamaráda, takže to bylo free. Žije v Queens a stanice metra byla za rohem. Ale i hotely se dají pořídit za dobrou cenu, co jsem se dívala. My jsme se chodili “domů” fakt jen vyspat. Ráno jsme vyrazili do ulic a vraceli se v noci. Takže já v takovém případě luxusní hotel nepotřebuji. Spoustu vstupů jsem kupovala předem. To bylo super, protože to bylo levnější a nestáli jsme nekonečné fronty. Co se týká jídla, zase tak extra draho se mi nezdálo. Spousty bister, pizza, asie, restaurace: all you can eat… je pravda, že spoustu těchto míst nám kámoš poradil. Byla to jedna z nejlepších dovolených. Asi proto, že to byla dámská jízda! Jo a vezla jsem sebou velký úplně prázdný kufr, který jsem vezla zpět narvaný k prasknutí. Takže cesta vyšla na dost peněz. :mrgreen: Bez nákupů mi to vycházelo na 30k za osobu na týden jen cesta, jídlo a pití a vstupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.8.22 15:06
@berusa.m píše:
Kupovala jsem letenky 3 měsíce předem a vycházely 12 tis za osobu. :pankac: Když jsem je hledala později (že by letěla i dcera) už byly přes 20 tis. Bydleli jsme u kamaráda, takže to bylo free. Žije v Queens a stanice metra byla za rohem. Ale i hotely se dají pořídit za dobrou cenu, co jsem se dívala. My jsme se chodili “domů” fakt jen vyspat. Ráno jsme vyrazili do ulic a vraceli se v noci. Takže já v takovém případě luxusní hotel nepotřebuji. Spoustu vstupů jsem kupovala předem. To bylo super, protože to bylo levnější a nestáli jsme nekonečné fronty. Co se týká jídla, zase tak extra draho se mi nezdálo. Spousty bister, pizza, asie, restaurace: all you can eat… je pravda, že spoustu těchto míst nám kámoš poradil. Byla to jedna z nejlepších dovolených. Asi proto, že to byla dámská jízda! Jo a vezla jsem sebou velký úplně prázdný kufr, který jsem vezla zpět narvaný k prasknutí. Takže cesta vyšla na dost peněz. :mrgreen: Bez nákupů mi to vycházelo na 30k za osobu na týden jen cesta, jídlo a pití a vstupy.

jéé super, nás čeká týdenní pobyt v New Yorku teď a taky počítám, že se vejdem do 30 tis. budem bydlet ve 4 v různých hotelech, většinou bez snídaní. takže budem asi často řešit jídlo, máš nějaké tipy? jinak s nakupováním hader samozřejmě počítám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
9.8.22 15:23

NY je ble, teď jsem tam byla po druhé a ehm, vedro, špína a stalo se z toho vážně divné město :think: nejlíp jsem si zanakupovala ve Washingtonu. Ale přímo Manhattan je čistý a fajny, turistické atrakce opecovane, jen když se člověk rozhledne trošku bokem, je mu docela smutno.

Na levnějším hotelu bývá mikrovlnka (ten pocit když hotel za 3,5 na noc beru jako levný), a vždycky tam je prázdná pidi lednicka. Takze nakoupit věci na snídani na studeno (šunka, pečivo, jogurt) k večeři mě asi 2* za 14 dni zachránila čínská polévka :D co jsem tam měla jen pro strýčka příhodu. Lepší obchody typu wallmart super center (ten větší wallmart), whole foods, target mají balené sekce. Tam jsem si koupila třeba salát s kuřetem - ideální varianta, klidně nechat pak v ledničce.

Nejlevnější jídlo máš faast food, mekáč je prostě nejlevnější, ale snídaně tam nedoporučuji. Je to jen něco v něčem bez zeleniny, omáčky něčeho a je to brekeke. Na běžný oběd klido pido, jen bacha opět pokud by člověk chtěl zdravější variantu, meníčko se salátem není.

Každá turistická atrakce má svoji „restauraci“ a musím říci, že výběr se za ty roky vážně zvedl, i zdravější věci apod (třeba pod sochou Svobody).

Pokud chce člověk snídat někde na rozku, vycházelo mě snidanove menu 15+4 jídlo a pití na osobu. Obecně jídlo je tam drahý jak dva čerti. V dobré restauraci jsme dokázali uvalit 200 dolarů a ani jsem se neprejedla :mrgreen: Ale tak, s tím se počítá. V podstatě zapomeň že v ČR je draho :mrgreen:

Z řetězcových restauraci na oběd doporučuji třeba oliv Garden, i když koukám že je tam asi jen jedna někde okolo Central Parku, ale kdybyste byli blízko ni, doporučuji. Dobrá cena a fakt se napucnete. Jinak si jídlo vybírám tak, že jsem vyhledala restaurace kde jsem stála.. našla recenze a vždycky najdeš menu s cenami. Osvědčilo se mi to tak ve všech městech.

Hned po odchodu z letiště jsem si koupila datovou simkartu v prvním T-Mobile stánku. Nedalo se z ní volat, ale ten internet byly nejlépe utracene prachy. Na ostatní telefony jsem to hotspotla, v kabelce jsem měla větší powerbanku.

• Citovat
  • Upravit
TO_IT
9.8.22 15:35

Jinak s čím jsme byli zmatení my, protože jsem si to po 4 letech nepamatovali. Z letiště se dostanete bokem letištním vlakem (air train), neplatí se přesuny po vnitřních zastávkách, ale platí se konečná zastávka Jamaica. 8-9dolaru, už jsem to zase zapomněla. Tam si člověk koupi metro Card za dolar a nabije si ji penězi. Bacha nesežere to každou kartu, občas je nutné zkoušet různé karty co člověk má (dohromady jsme jich měli 5 a stejně jsme občas rostli 🙄), ve volbach vždy kliknout kreditku. Ne debetku, pak je ten systém zmatený.

Při každém vstupu do metra se odečte částka, tuším že je jedno kam dojedeš, při výstupu ji nedáváš. Takže zorientovat si strany, jak vlezes a vylezeš protože jsi blbě a zrovna není možnost projít vnitřkem přijdeš o 3neco.

V metru je smrad a vedro, v soupravách je dobře. Lidi jsou tam v pohodě, když jsi zmatená, poradí. Žádné obtěžování, krádeže, naprosto okej.

Jestli máš tady ze směnárny 100dolarovku, schovej ji hluboko na nějaký nákup oblečení nebo něčeho většího (třeba lepší restaurace). Běžně ti to nevezmou a koukají na to udiveně. To i na 50, ale tu jsem letos neviděla. U atrakcí často chtějí jen platbu kartou, ale hotovost měj. Hlavně drobné jednotlivé dolary, nesmírně se všude hodí. Autobusy pokud bydlíš NJ a ne v NY cestou z NJ jsou snad jen v hotovosti, teda těžko říci autobusaci se nevybavovali.

Nepředpokládám, že máte auto z rental cars jen na NY, to by byla sebevražda :think:

• Citovat
  • Upravit
TO_IT
9.8.22 15:38

Jinak je tam spousta černochů, kteří „zebraji“ tak, že pomáhají, třeba na autobusovém nádraží směr NJ, nebát se, nechat si poradit. Za dolar dva jsou rádi a opravdu pomáhají, prostě si našli podivný dzob :))
Pokud se někde budete motat, tak amici poradí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová