Cesta do porodnice (mimoměstské)

946
11.3.17 03:15

Cesta do porodnice (mimoměstské)

Holky ráda bych se zeptala na jednu věc. Blíží se mi pomalu, ale jistě porod. Snažila jsem se na to zeptat v porodnici. Nicméně sestry na informacích nebyly zrovna moc komunikativní a já si i připadala jako blbec.

U nás v rodině máme překotné porody. Moje máma měla všechny tři i jako prvorodička. A jde mi o to, jak se nejlépe dopravit do porodnice v případě, že mě porod zastihne u rodičů. Rodiče by sice byli rádi, abych několik dní před termínem byla u přítele. Nicméně porod může nastat svým způsobem kdykoli.

Takže, moje otázka zní, jak se nejlépe dopravit do porodnice v jiném městě? Já nemám auto, přítel ho také nemá. Sice by mě mohl odvézt táta, pokud nebude ovšem v tu dobu mimo město. Volili byste radši bus nebo vlak v tomhle případě? Nebo taxi mezi městy či mám nárok na tu sanitku, pokud nejsem z města, kde je porodnice?

Já vím, že asi řeším, co kdyby… ale chtěla bych si být jistější, že až to na mě přijde, že se pak nebude nervovat, jak se vůbec do té porodnice dostanu. Co jsem viděla, tak se to většinou řešila doprava v rámci Prahy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7552
11.3.17 03:48

@Izumi Miyako ja bych měla v záloze sousedy a taxi. Vlakem ani autobusem bych nejela. Jak daleko to máš do porodnice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
11.3.17 04:14

@zuzanka003 No obávám se, že by mě nikdo z našich sousedů neodvezl ani kdyby někdo byl náhodou doma. Bydlíme v řadovce. Zhruba 40 km, pokud by se to vzalo nejrychlejší cestou autem. Busem/vlakem + mhd by ta cesta trvala samozřejmě déle i s těmi přestupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22494
11.3.17 05:07

Volala bych sanitku.
Sama jsem jela do porodnice sanitkou - 32 km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
11.3.17 07:16

Zavolat 155 :D Řekneš, že rodíš, zeptají se na plodovou vodu, kontrakce a pošlou pro tebe sanitku. Rozhodně bych nešla na bus nebo vlak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
11.3.17 07:42

Píšeš „přepravit do porodnice v jiném městě“ takže rodiče žijí ve městě kde nemocnice je, ale tu vybranou nemáš a chceš rodit tedy v jiném městě? V tomhle případě ti sanitka nepomůže, ty tě přepraví do té nejbližší.
Ale jestli je to nějaké městečko, kde nemocnice není, tak si samozřejmě zavolej sanitku, určitě ne vlak/autobus :D, ale pořád platí, že tě vezou do té nejbližší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
11.3.17 07:58

Ahoj, já první porod taky měla překotný, od první kontrakce, (kdy jsem první cca půl hodinu netušila, že to bude porod)trval 1 a 45 minut. Do porodnice jsem přijela 17.49 malá se narodila v 17.58. Tenkrát manžel stihl dojet z práce jen tak tak. Za chvíli budu rodit znovu, takže radši počítám opět s rychlovkou. Mám manžela na telefonu i jeho kolegu z práce, kdyby náhodou nebral tel. Pak sousedy (nevěřím, že pokud byste u sousedů zaklepala s kontrakcema, že by vás nenaložili a neodvezli) a i můj gynekolog řekl, kdyby něco volejte si okamžitě sanitku. Kdysi sám jezdil sanitkou jako záchranář. Porodnici mám cca 30 minut. To, že máte rychlé porody v rodině, neznamená, že ho budeš mít taky, ale samozřejmě ti to přeji ;) Tak hodně štěstí, ať je vše v pořádku! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
11.3.17 08:13

Mhd rozhodne ne. Volala bych taxi a v tvem pripade bych si uz ted obvolala nejblizsi taxi sluzbu a zeptala se jaky by meli k vam cca dojezdovy cas. Samozrejme nemusi vedet, ze jsi tehotna. Pokud pro tebe pojede sanitka 40km tam a 40 zpatky, tak toho asi moc nezachranis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
11.3.17 08:40
@Lemonkas píše:
Píšeš „přepravit do porodnice v jiném městě“ takže rodiče žijí ve městě kde nemocnice je, ale tu vybranou nemáš a chceš rodit tedy v jiném městě? V tomhle případě ti sanitka nepomůže, ty tě přepraví do té nejbližší.
Ale jestli je to nějaké městečko, kde nemocnice není, tak si samozřejmě zavolej sanitku, určitě ne vlak/autobus :D, ale pořád platí, že tě vezou do té nejbližší.

Já jsem to teda pochopila tak, že tam porodnice není. U vás je v každém městě? :think:
Pokud bych neměla jinou možnost, než vlak/bus, jela bych taxíkem, jeli to město, kde taxi seženeš hned a nemusíš na něj 3/4 hodiny čekat. Pokud ani to není možné, zavolala bych sanitku, ta tě přepraví do nejbližší nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
11.3.17 08:42
@Šarlota4 píše:
Mhd rozhodne ne. Volala bych taxi a v tvem pripade bych si uz ted obvolala nejblizsi taxi sluzbu a zeptala se jaky by meli k vam cca dojezdovy cas. Samozrejme nemusi vedet, ze jsi tehotna. Pokud pro tebe pojede sanitka 40km tam a 40 zpatky, tak toho asi moc nezachranis.

Jaký budou mít přibližně za měsíc dojezdový čas? Máš pocit, že vědí, kde budou zrovna jezdit? :think: Takové taxikáře neznám, asi nám tu poskytují špatné služby :think:

EDIT: Sanitky nesídlí v nemocnicích, mají je i v menších městech, může pro ni přijet odjinud, odkud je to blíž a dovést jí do nemocnice, stejně jako se může nějaká zrovna pohybovat poblíž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
11.3.17 08:44
@Izumi Miyako píše:
Holky ráda bych se zeptala na jednu věc. Blíží se mi pomalu, ale jistě porod. Snažila jsem se na to zeptat v porodnici. Nicméně sestry na informacích nebyly zrovna moc komunikativní a já si i připadala jako blbec.

U nás v rodině máme překotné porody. Moje máma měla všechny tři i jako prvorodička. A jde mi o to, jak se nejlépe dopravit do porodnice v případě, že mě porod zastihne u rodičů. Rodiče by sice byli rádi, abych několik dní před termínem byla u přítele. Nicméně porod může nastat svým způsobem kdykoli.

Takže, moje otázka zní, jak se nejlépe dopravit do porodnice v jiném městě? Já nemám auto, přítel ho také nemá. Sice by mě mohl odvézt táta, pokud nebude ovšem v tu dobu mimo město. Volili byste radši bus nebo vlak v tomhle případě? Nebo taxi mezi městy či mám nárok na tu sanitku, pokud nejsem z města, kde je porodnice?

Já vím, že asi řeším, co kdyby… ale chtěla bych si být jistější, že až to na mě přijde, že se pak nebude nervovat, jak se vůbec do té porodnice dostanu. Co jsem viděla, tak se to většinou řešila doprava v rámci Prahy…

K čemu asi platíme odvody? Normálně zavolej sanitku, že nejsi schopna transportu samostatně a neřeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
11.3.17 09:52

Normalne bych si zavolala sanitku, od čeho tam jsou :) Pamatuji si, ze před prvním porodem jsem premyslela ze bych se sama odvezla do porodnice autem :mrgreen: a představa jak jedu vlakem s kontrakcema mě upřímně pobavila :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
11.3.17 09:56

@Emisis To mi taky připomnělo, že jsem si plánovala, že se odvezu, když tak sama, co na tom je :D no v minutových kontrakcích bych ani nenastartovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
11.3.17 10:06

Mas nárok na sanitku. Jen musíš počítat s tím, že tě odvezou do nejbližší volné porodnice, ne nutně do té, kterou sis vybrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
11.3.17 10:39

Určitě sanitku, přeci jen je lepší porodit tam než ve vlaku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí