Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Je první menstruace po porodu velmi silná? Lze již používat kalíšek?
Jsou očistky silné a fakt trvají celých 6 týdnů?
Mě trvaly očistky cca 14 dní u obou porodů…první ms po porodu byla tak ve 4m a byla normální..( kalíšek nevím - používala jsem tampony )
Mě očistky šly fakt celých 6 týdnů. A jak normálně používám tampony, tak tehdy jsem měla vložky. A rok jsem nesnesla tampon. Prostě jsem se úplně otřásla odporem při pomyšlení na tampon. Teď už je dceři 5 a je to zas v pohodě. S kalíškem nemám zkušenost.
Mě šly očistky taky celých 6 týdnů. A nesnesla jsem nic jiného, než poporodní vložky (byla jsem hodně šitá zevnitř i zvenku), tampóny i normální vložky mě byly nepříjemné. S kalíškem taktéž zkušenosti nemám (ale krvácela jsem docela dost)
U mě očistky 6 týdnů a pak po dni pauzy ms-delší než obvykle-7 dní. Kalíšek bych dala až po kontrole u dr po šestinedělí. Mě se třeba ještě špatně hojila jizva po nástřihu.
Ja byla po cisari, ocistky 2 tydny.MS jsem dostala 8 tydnu po porodu a byla slabsi. Pouzivala jsem hned tampony. S kaliskem zkusenost nemam.
Mela jsem ocistky 8tydnu…pri prvni ms jsem normalne zacala pouzovat kalisek
Mě očistky trvaly tak dva týdny max a po týdnu byly už úplně slabé - takové špinění. Myslím, že z důvodu CŘ, podle mě ti při něm vyčistí důkladně dělohu a moc krve tam nezbyde. MS jsem dostala po dvou letech, protože jsem do 2,5 kojila, tak jsem MS neměla.
Očistky mi po prvním přirozeném porodu trvaly cca 10 dní, po druhém skoro 3 týdny. MS se dostavila do měsíce od konce očistek a byla silná stejně jako před otěhotněním, možná trošku bolestivější.
Tak já teda první ms po 1,5 roce a myslela jsem, že zdechnu. Fakt síla…ale další už normální. Očistky cca 6 týdnů
Ja mela ocistky cca 14 dni a pak zbytek sestinedeli vytok. Na kontrole u gyndr. jsem dostala vyvolavacku a do 3 dnu jsem dostala MS. Sila me zaskocila, ale to bylo asi tim, ze jsem byla zvykla na kalisek a tam to nevypada tak strasne, ale bricho kupodivu nebolelo. Kalisek jsem hned chtela pouzit, ale utrpeni bylo ho dostat dovnitr (byl maly nastrih), myslela jsem, ze si ho necham naporad
ted pri dalsi MS jsem jeste nesebrala odvahu to znovu zkusit. Ale sex je v pohode. ![]()
@ElucaK
mužu vědět proč vyvolávačku? gyndař očekával že po očistkách hned dostanete další ms nebo jak? ![]()
@Rakosnicek1983 tyýý brďo docela mě u vás zaskočilo kojení az do 2,5 roku. Jakto, co vás k tomu vedlo?
Ps. Nemyslím to zle
. A jinak mě trvalý očisty taky zhruba těch 6 týdnu a MS jestenemam malá ma Tri měsíce (doufám ze dlouho ještě nedostanu, vůbec mi to nechybí ) ![]()
Ocistky pokaždé šest týdnu, ms po osmi měsících. Síla normální, kalisek netuším - tampony byly první dva cykly nepříjemné
Očistky po císaři cca 5 týdnů, ale ke konci už jen výtok. Kojila jsem plně a MS se dostavila ihned po šestinedělí a poté naprosto přesně, jak hodiny po 27 dnech ![]()
Nijak silná nebyla, tampony jsem začala používat ani nevím kdy, asi u druhé MS. S kalíškem zkušenosti nemám.