Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@fialka.kvetinka Po prvním porodu jsem taky nevěděla, měla jsem to tak silné, že jen jsem se pohla, tak to teklo. Příteli už to bylo divné a když už jsem se nedokázala ani zvednout z postele, tak jsme jeli na pohotovost. Nechali mi v děloze kousek placenty a proto jsem tolik krvácela…Takže pokud se Ti to nezdá, tak bych šla radši k dr ![]()
@Radiiik já zas měla opačný problém..Ocistky byli tak slabé že mi museli píchat injekce aby se zavinula dobře deloha
@smurfka píše:
není pravda..
měla jsem dva klasické porody a měla jsme očistky silnější snad jen v porodnici..doma už jen špinění a oba cca jen 14 dní..je to tělo o tělu, ne o přirozeném nebo císaři..
Ano, tvrdit, že něco není pravda, když máte dva přirozené porody a já oba (přirozený i císaře) a mám tedy srovnání.. no každý víme svoje.. ![]()
Jinak já tedy hned po porodech krvácela hodně. Chodila jsem s dvěma, třemi vložkami mezi nohama a furt to chodila měnit. Ještě na sálech mi píchali po porodu u obou dětí oxytocin, teklo to příšerně, jak mi stlačili břicho, tak ze mě stříkaly gejzíry. Ten první den po porodu to chodily sestry ještě na šestinedělí opravdu kontrolovat. PA říkala, že ty hypotonie bývají po porodech velkých dětí, což ty moje byly. U prvního dítka jsem potom doma krvácela dlouho, 8 týdnů s přestávkou. Kdy to už vypadalo že je konec a znovu se to rozjelo, u druhého jsem krvácela 14 dní, pak měsíc už jen špinění.
třeba se bojí že vykrvácí..třeba to má hodně silné..nebo má představu že to z tebe teče jak čurání..prostě furt