Cesta letadlem - hmotnost zavazadel

98
25.5.06 18:57

CESTA LETADLEM-hmotnost zavazadel

Ahojte,
viete my prosim poradit aka je maximalna vaha zavazadel na dieta (infanta). Je to 10kg? Spominala mi to kamaratka, no uz dost davno, tak neviem :?
Na dospelu osobu je to myslim 20kg, no ak sa myslim opravte me prosim.
Zajtra rano letime na Zakynthos :D , no a do cestovky som sa uz nedovolala a v sprievodnom liste ktory dosiel s voucher to tiez nie je uvedene.
Dakujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3165
25.5.06 19:16

Ahoj normálně je na dospělého 20Kg a osobní by nemělo mít více než 7 kg, ale to mě nikdy nevážili ( ČSA) u některých levnějších jako je smart wings je to 15 kg.

Dětské nevím, ale pokud platíš za letenku taky by to mělo být stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
25.5.06 19:43

Ahoj Ayrin,

většina let. společností má pro dospělého 20 kg, jsou i vyjímky (ČSA, Air France, které mají 23 kg) a pro infanta do dovršení 2 let věku bez nároku na sedadlo 10 kg. Ale předpokládám, že máte nějaký charter, tam bývá taky 20 kg na dospělého, takže by tím pádem mělo být i 10 kg pro inf.
Užijte si dovču :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
25.5.06 20:27

Manzel pracuje dlhe roky v leteckej doprave, tak som sa ho bola spytat.
Takze zalezi od leteckej spolocnosti.
Oficialne narok infant na batozinu nema, aaaale s tymi 10kg sa tak nejak (neoficialne) na toho infanta pocita.
Takze by to malo byt v pohode a nic by ste nemali doplacat za nadvahu.
My sme teraz leteli charterom do egypta, mali sme povolene (v instrukciach cestovky)15kg +5kg prirucna batozina, mali sme urcite viac a nic sme nedoplacali. Kocika sa do vahy nerata!!
Co je ale dost opruz, maju asi nejake nove nariadania (ani muz z toho nechapal) a kocik ti nedaju pri lietadle, ale az normalne spolu s batozinou. Co bolo na uzasnom letisku v hurghade, kde v priletovej hale nie je ani stolicka a musis vyplnat migracne harky fakt parada :-((
No mozno to vy budete mat inak my sme letali cez inu spolocnost.
Prajem peknu dovolenku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4097
25.5.06 20:39

My meli na letence pro infanta primo uvedeno 10kg, takze se s tim musi pocitat oficialne. (V kolonce pro dospelaky byva 20kg po Evrope).Letela jsem pred 2 mesici.

Bara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
25.5.06 21:33

Diky holky,
snad budeme moct s kocarkem nastupit az do lietadla…

este raz dik a pekny vecer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
25.5.06 22:15

Ahoj,
nevíte náhodou,jestli je možné mít i jako další zavazadlo cestovní postýlku?A bez nadváhy?!
Chceme koupit nějaký last minute,ale loni mi už řekli,že ty postýlky v hotelu jsou rozebrané :evil: .A já bych stejně raději vlastní.
A na toho infanta je opravdu možné ještě jedno 10kg zavazadlo?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
26.5.06 07:51

Tyndo,

infant má opravdu nárok na bezplatnou přepravu zavazadla do hm. 10 kg - už roky pracuju v cestovce a prodávám letenky, takže ti fakt můžu potvrdit, že se na letence pro inf přímo zobrazí limit zavazadel 10 kg.
Normálně se cest. postýlka jako další zavazadlo bez doplatku neuznává, ale jestli poletíš ty, manžel, vaše 5 leté dítko a mimčo, tak to vlastně můžete mít tři kufry do 20 kg a mimčo by mělo jako zavazadlo tu cest. postýlku, ta by mohla mít tak těch 10 kg, ne? Pár kilo navíc většinou nehraje roli, záleží, jak se člověk na odbavovací přepážce vyspí, ale já jsem jednou kufr měla skoro 30 kg a bylo to v poho bez doplatku.
Ale co vídávám u charterů, že tam ti jako další zavazadlo vezmou zvlášť i slunečník a hlavu si s tím nelámou… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
26.5.06 08:12

Gino a nevíš jak je to s tím kočárkem?Jestli se dává už se zavazadlama a nebo potom až při nástupu do letadla.Letíme 15.8 na Rhodos a Linda bude mít 4 měsíce a vrtá mi hlavou,jak přeškám ty 2hodiny před odletem. :roll: :? Asi budeme muset pořídit nějakou klokanku nebo vak.
Moc díky za odpověď. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
26.5.06 08:21

Gino,díky :) !Postýlka bude…
Marcelko,mi když jsme před 2mi lety letěli,tak ty mimča byli v kočárech až do doby,co jsme nastupovali do letadla.Ale jak tady někdo psal,tak je to možná teď jinak.A to teda budu muset řešit i já.Představa,že nad ránem držím prcka v náručí :roll: 8O …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
26.5.06 08:24

Fuuuuj, MY -opravuji a stydííím se:oops: :oops: :oops: - to je tak,když mám na kolenu řvoucí dítě…a věnuji se diskuzím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
26.5.06 08:35

Holky, s kočárkama by to mělo být pořád tak, že je můžete mít celou dobu na letišti, a vezmou vám je těsně před tím, než jdete do toho tubusu.
Teda jste odvahy, já přemýšlím tak maximálně o Chorvatsku, kam můžeme dojet autem… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
26.5.06 08:52

Gino,
já Tě nechci zrazovat od Chorvatska,ale my jsme tam byli s tím starším v roce a hrůza - ty všudypřítomné kameny a šutry byli pro sotva chodící dítě fakt hrozný.A to nemluvím o nějaké bezbariérovosti pro kočárek…My jsme jeli loni s půlročním do Itálie,jen na sever, a nemůžu si to vynachválit.A šťastné děti sedící v písku a mělkém moři vypadaly taky nadšeně :wink: a my,co jsme nevláčeli kočár po 100 schodech jsme se taky zrekreovali…
Já právě chci letět v září a myslím si,že Řecko je dost bezpečné, byli jsme tam víckrát…a hlavně, 2hodinová cesta letadlem je přijatelnější než 10 hodin v autě a v kolonách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
26.5.06 08:57

Holky,

nás takhle dost vypekli nedávno. Letěli jsme charterem, který provozovala ČSA. Takže jsem si na stránkách ČSA našla, jaké mají limity, navíc jsme letěli za moře, kam jsou povolená 2 zavazadla do souhrnné hmotnosti až 30 kilo…

NICMÉNĚ nás cestovka vyvedla z omylu, když v podmínkách bylo 15 kilo a ani ťuk navíc, prý nelze nadváhu doplatit. Naštěstí jsem zvedla telefon a zařídila, že můžeme mít o 15 kg víc, vezli jsme ještě jednu velkou tašku se sportovním náčinním, takže žádný problém nenastal, jen to chtělo je předem informovat a vyžádat si souhlas.

Takže opatrně, při zájezdech se vyplatí se informovat přímo u cestovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
26.5.06 08:58

Ako som pisala, lisi sa to od leteckej splocnosti!!
Napr. na niektore lety z UK mas limit len 15kg na dospeleho, infant nic a ked ma dieta letenku, tak ma tiez tych 15kg.
Preto je dolezite, aby to bolo v instrukcii od cestovky uvedene (dost sa divim, ze to tam nemate)
My sme mali vyslovene napisane dospely 15+5kg infant nic.
Takze asi tak.
Postielka sa urcite neda zobrat ako batozina bez pocitania vahy, tak sa berie len kocik, alebo autosedacka s podvozkom (zase pisem o nasej spolocnosti GM Air Slovakia) ale letelo s nami aj kopa Cechov, tak neviem ako je to s tymi letmi, ci oni isli do Bratislavy (CK Bola EXIM a CARTAGO)
S tym kocikom som nikde nepisala, ze sa nemoze doniest k lietadlu!!
Pisala som, ze po PRILETE je mozne, ze vam ho daju az pri vybavovani batozin, cize normalne s kuframi. Ten strach, ze sa nam niekde stratil nikomu neprajem, preto to pisem, ze teraz je najnovsie taka prax (aspon v hurghade).
Samozrejme, ze na letisku ste az po odlet s kocikom.!!
Ale aj pri tom prilete je to hrozne, ked to je take letisko ako v Hurghade :-(
No a videla som, ze napr. francuzi, ked prileteli, tak kociky mali, takze to zase bude zalezat od spolocnosti.
Ayrin bohuzial spolocnost neuviedela, zeby jej vedel poradit niekto kto letel priamo s nimi, tak som mohola sprostredkovat akurat svoju skusenost s chartrom GM AIR SLOVAKIA.
A skusenosti z letiska v Bratislave. Verim tomu, ze v CR to moze byt zase inak.
Inak let bol super (aj ked mal 1,5h meskanie cesta tam a 1,00h meskanie odtial), dali nas ale do bussinesu, maly mal normalne sedadlo, aj ked na neho oficialne nemal narok a vraveli, ze sa to tak s infantom snazia spravit vzdy, ked je volno.
Takze s letom sme boli spokojni, na letisku je detsky kutik, takze nam to aj ubehlo. Vyslo to akurat tak, ze maly pol cesty prespal takze super.
Inak Tynda, ak mate teda ten narok na 10kg infanta, tak kludne ta postielka sa vam mesti. My sme sli na 12dni, brali sme aj jedlo, kanvicu, zehlicku a kopu blbosti teda mali sme narok len na 15+5 cize 40kg dokopy a mestili sme sa (teda o par kg sme to prekrocili, ale nikomu to nejak nevadilo) :-) (a to sme nemali narok ani na tych 10kg na infanta)
S tymi postielkami mas pravdu, my sme boli v spickovom hoteli, ale to co nam dali pre maleho bolo priserne!!!
Nizka postielka, z ktorej nam stale vylezal. To bolo jedine negativum hotela :-((
Inak leteli sme pred 3 tyzdnami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario