Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak průměrná spotřeba auta cca 7 litrů/100 km. Tak si najdi na mapách, kolik je to km a kolik je teď průměrná cena benzínu (zhruba 31 Kč/litr).
Záleží jakým autem jedeš, jakou má spotřebu. Je rozdíl, jestli má 4,5 l na 100 km a nebo 10 l. Z Prahy do Brna je to 200 km a ceny pohonných hmot si vygoogli. Tam jsou taky dost velké rozdíly.
@nozu píše:
Záleží jakým autem jedeš, jakou má spotřebu. Je rozdíl, jestli má 4,5 l na 100 km a nebo 10 l. Z Prahy do Brna je to 200 km a ceny pohonných hmot si vygoogli. Tam jsou taky dost velké rozdíly.
Tam mě to žere po dálnici i klidně 15-18 l, ale někomu jenom 10 l, takže při aktuální ceně benzínu cca 32-33 Kč/l je to 640 - 1.200 Kč!
PS: Nemůžeš brát na dálnici standardní spotřebu při 90 km/hod., když se tam jede 130 km/hod., ale klidně i víc, a to pak spotřeba rychle stoupá.
@jege píše:
Tam mě to žere po dálnici i klidně 15-18 l, ale někomu jenom 10 l, takže při aktuální ceně benzínu cca 32-33 Kč/l je to 640 - 1.200 Kč!PS: Nemůžeš brát na dálnici standardní spotřebu při 90 km/hod., když se tam jede 130 km/hod., ale klidně i víc, a to pak spotřeba rychle stoupá.
Tak já mám průměrnou spotřebu v autě 7 a to jezdím po dálnici i po městě. A po městě to teda žere víc.
@jege píše:
Tam mě to žere po dálnici i klidně 15-18 l, ale někomu jenom 10 l, takže při aktuální ceně benzínu cca 32-33 Kč/l je to 640 - 1.200 Kč!PS: Nemůžeš brát na dálnici standardní spotřebu při 90 km/hod., když se tam jede 130 km/hod., ale klidně i víc, a to pak spotřeba rychle stoupá.
Tak to já si jezdím na dálnici snižovat průměrnou spotřebu, jinak jezdím jen po Praze.
Můj motor jezdí, když řídím já, za 6 max
a to to myslím není úplná chrmla 2.0 TDI, 135, čtyřkolka… Ale zase tankuju to nejdražší..
Muž se mi směje, že jsem jediná kdo s ním tohle dokáže.
@Altavista píše:
Muž se mi směje, že jsem jediná kdo s ním tohle dokáže.
Jo, to můj zaměstnanec také s mým autem jel za 8.5-9 l, ale táhnul se s tím jak s hnojem. To já mám průměr 12-14 l, ale nesnáším pomalé rozjezdy a plazení se 35-40 km/hod. ![]()
@jege píše:
Jo, to můj zaměstnanec také s mým autem jel za 8.5-9 l, ale táhnul se s tím jak s hnojem. To já mám průměr 12-14 l, ale nesnáším pomalé rozjezdy a plazení se 35-40 km/hod.
Přesně, pořadně okouřit rozjezd na křižovatce ![]()
@jege píše:
Jo, to můj zaměstnanec také s mým autem jel za 8.5-9 l, ale táhnul se s tím jak s hnojem. To já mám průměr 12-14 l, ale nesnáším pomalé rozjezdy a plazení se 35-40 km/hod.
A teď napiš co máš za motor
Šéf taky jezdí za tolik co ty, ale taky má obří motor.
Po městě mi to logicky žere víc. Já se netáhnu a mám ráda odpich v křižovatkách, co tam budu okounět. Ale na delších cestách typu Brno-Praha to je 5.5.-6
@Altavista píše:
A teď napiš co máš za motor
2.4 atmosférický benzín.
Ahoj, dokážete mi prosím říct kolik tak cca stojí benzín z Brna do Prahy? Nemám auto a vůbec se v tom neorientuju