Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mozna jste nemel spravny pytel-moje deti v nem zvladaji klidne behat po byte
Syn ho mel do tri let, dcerka ted 20m v nem spi porad.Jsem zvykla mit na noc v byte chladno (18-19st),takze jen pyzamo by mi prislo malo, taky se odkopava.Ale v pripade, ze fakt pytel nesnese a v noci po odkopani ma chladna zada, krk, tak bych ho vice oblekla (bodycko s dlouhym a pres nej treba fleesovy overalek) a nechala tak. Pokud je teply a ma treba jen studene ruce, tak mu zima nejspis neni.
U nás pytel fungoval zhruba v období od 6m, kdy začala dcera cestovat, do 9m, kdy se naučila stoupat, pak začala pytel bojkotovat, protože si ho při stoupání přišlapovala a padala. Chvíli jsme zkoušeli přikrývat peřinkou, ale pokaždé se odkopala nebo přesunula, tak jsme skončili u dupaček, aby jí nebyla zima, a neřešíme, počkáme, až z toho cestování vyroste.
@Peony1 Nepřikrývat, je to zbytečné. U nás nepomohla ani větší postel, stejně se odkryjí, ještě než usnou. U nás neprošlo ani teplejší pyžamo - starší řval, že je mu horko na nožičky, mladší řval, že má zakryté ťapky (dostal overal s ťapkama místo pyžamových kalhot). Spí u sebe v posteli, ale ani když jsou u nás, nesnesou přikrytí, vždycky si nohy vyhodí nahoru na deku. Mají je ledové, jak rampouchy, ale jen co je přikryju, už jsou vzhůru a fňukají. Tak neřeším a nepřikrývám.
Holky jen pro uklidneni-deti nejsou hloupe-kdyz se rocni a starsi dite odkopava a perinu bojkotuje, tak mu zima neni ![]()
Ja treba mam v noci taky uplne ledove ruce, ramena (spim v tilku) a nos a zima mi opravdu neni.Jen manzel drzkuje, kdyz se chce pritulit ![]()
No ráda se ochudím o zážitek, kdy mé dítě, které má postýlku přiraženou k naší posteli, ale u nohou, jelikož se jinam nevejde, mě ráno chytne svou ledovou ručičkou za palec u nohy - lepší probuzení snad ani neexistuje
Jí je sice (asi) teplo, ale ty její žabí studené ručičky a nožičky jsou peklo ![]()