PLÁŠTĚNKA pro dítě v krosně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
563
20.7.05 10:00

PLÁŠTĚNKA pro dítě v krosně

Ahoj holky,

máme takovou tu nejjednodušší krosničku pro dítě a teď řeším, jak to udělat, když začne pršet. Nemáte nějaký tip? Napadlo mě dát dítěti pláštěnku, ale dělají se vůbec tak malé (na roční dítě - výška cca 80 cm)? A vyřeší se tím něco? Po té pláštěnce mu stejně voda poteče na nohy. Jak to řešíte? Přemýšleli jsme i o koupi dražší krosny s pláštěnkou, ale otázka je, jestli se do toho vyplatí investovat, když už na ni možná bude příští rok velký nebo se nebude chtít nosit.

Neexistuje nějaká půjčovna takových věcí? Nosím i v šátku, ale na výletech se s manželem střídáme a on v šátku nosit nechce. Navíc je pohodlnější mít tak velké dítě spíš na zádech než na břiše, alespoň pak člověk vidí, kam šlape :D .

Díky za rady.

Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3596
20.7.05 10:40

Ahoj Ulriko,

my jsme loni investovali do koupi drahé krosničky značky Tatonka a jsme s ní neskutečně spokojení. Kája se v ní taky nosí moc ráda. Letos jsme dokoupili i pláštěnku a je perfektní, myslím si, že se dobře využije nejenom proti dešti, ale i větru a pěkně zateplí. Naší dceři je teď 2,5 roku a nosí se moc ráda. Stejně tak jsem to považovala za dobrou investici pro další děti. Bohužel jsem moc neporadila, ale myslím, že normální pláštěnka by moc nepomohla, dítku by voda stékala dolů a nakonec by v ní sedělo. Tato je řešená jako poncho přes vrch.

Hodně radosti na výletech.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
20.7.05 10:44

Ahoj Jano,

můžeš mi, prosím, napsat, kde jsi tuhle krosničku sehnala? Viděla jsem ji na někom, když jsem ji ještě nepotřebovala a moc se mi líbila. Ale když jsem koukala teď v obchodech, tak jsem ji nenašla. My jsme tu naší krosničku podědili po příbuzných, kdybychom si ji museli koupit, tak bychom taky rovnou koupili nějakou lepší.

Díky.

Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
20.7.05 10:47

Souhlasím s Janou, taky jsme zainvestovali do krosničky a pokud chodíte na výlety často, určitě se to vyplatí. Jinak samozřejmě existují i půjčovny, takže pokud jsi z Prahy, neměl by to být problém. Ovšem obávám se, že tam budou půjčovat taky jen ty základní modely. Jo, a pláštěnka pro roční děti se dělá, my ji loni měli, a je super, ovšem jen pro situace, kdy prcek jde po svých. V krosně by asi byla nanic, ale vyzkoušeno to nemám. Tak nevím, asi jsem moc neporadila, co? :D

Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
20.7.05 10:54

Jo, ještě já, zkušenost mám jen s půjčovnou Dětský Růžek, je to na Smíchově, mají i webovky. A Tatonku si můžeš prohlédnout nebo objednat např. tady http://www.ostrovpokladu.cz/ls/?…

Š.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
20.7.05 11:05

Ahoj Ulriko,

my jsme krosnu kupovali na internetovém ochodu www.bartsport.cz jinde jsem jí neviděla. Sice zaslání doplňků (pláštěnka, sluneční stříška) trošku trvalo, ale s výrobkem jsme spokojení moc.

Konkrétní odkaz na krosničky je:

http://www.bartsport.cz/…/shop/li/254

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
20.7.05 11:12

Ahoj holky,

moc díky za rady. Koukala jsem na stránky, kde prodávají značku Tatonka, a myslím, že pončo ke krosně by se dalo použít i k té naší. Pokud bych tedy manžela nepřemluvila ke koupi nové krosničky. Otázka je, jestli mi to stihnou včas poslat. Potřebuju to poměrně brzo.

Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
20.7.05 11:44

Ahoj, já jsem si koupila úplně obyčejnou krosničku cca za 700,–(prodávají ji v Intersparu) a ta má taky úplně obyčejnou pláštěnku z tvrdšího igelitu, která přikryje malého až po nožičky a vůbec není mokrý. Tvar má jako velká kapuce a na hlavě se trochu svazuje.
Potřebuji ji vždycky jen na chvilku, když jdu kousek někam, kam se jde špatně s kočárem. Jinak bych investovala do dražší. Takhle je pro nás krosna za 5000,– (byť je fakt krásná a pohodlná) úplně zbatečná.
Myslím taky, že na déšť by klidně postačila obyčejná dětská pláštěnka třeba trochu větší velikosti, která by se přehodila přes celou krosničku a rukávama by se zavázala, nebo dospělácká nepromokavá větrovka. Pokud ale chceš vypadat vkusně, kup si lepší krosničku s pláštěnkou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
20.7.05 11:44

Ahoj,
nejen krosnu Tatonka taky prodávají v kamenných obchodech typu Hudy Sport, Alpinus-tam si je můžeš i vyzkoušet (jak Ti sedí na zádech, co se nima dá vše dělat, což je docela důležité).
Taky jsem investovali do drazší krosny (http://www.hudy.cz/…etail_LS.asp?…), která má i stříšku a pláštěnku. Nosím v tom střídavě obě děti - starší jsou 2 roky a sedm měsíců a chce se pořád nosit - což je už trošku problém, protože je hodně veliká a má cca 18 kg. Takže ji raději ukecávám, že pojede v kočáře… :D
Jinak pončo na krosnu by možná řešilo Tvoji situaci - ale Ty bys asi musela mít taky jedno… :lol:
 Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
20.7.05 12:06

Docela výběr krosen je na www.caryfuk.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
20.7.05 17:59

ahoj,

resenim je taky zakoupit dospelou plastenku typu poncho, ktera stoji cca 150 kc a trosku ji nuzkama upravit :) nutne je, aby mela kapucu na snurku, protoze tu upravis na velikost pro ditko.

preju stastne cestovani

m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
20.7.05 18:00

ahoj,

resenim je taky zakoupit dospelou plastenku typu poncho, ktera stoji cca 150 kc a trosku ji nuzkama upravit :) nutne je, aby mela kapucu na snurku, protoze tu upravis na velikost pro ditko.

preju stastne cestovani

m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
2.8.05 12:28

Ahoj,
my jsme byli moc spokojení s krosničkou Chicco Caddy. Stojí asi 1.600 , dobře polstrovaná a s pláštěnkou. Malá v ní vydržela několik hodin (s malou přestávkou).

Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect