Dovolená s ročním dítětem

5
19.7.05 10:44

Dovolená s ročním dítětem

8O Chystáme se na dovolenou s ročním dítětem - letecky na Mallorcu. Jaké jsou vaše zkušenosti s trávením dovolené u moře s ročním dítkem a co je dobré vzít s sebou a nezapomenout na to?
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
19.7.05 13:18

AHoj,
my byli před rokem v Chorvatsku, to byl malému rok a letos v Turecku letecky. Obě dovolené proběhly v pohodě, moc jsme si to užili. Do letadla si nezapomeň vzít lahvičku, nebo jiné pití a při vzletu nebo přistání strčit do pusinky a bumbat, nebo dudlík, aby nebyly tlaky v uších. I když náš to nevnímal skoro vůbec. Hlavně nezapomeň prášky, my jsme měli skoro na všechno, na zánět očí (z větru a písku od moře), na rýmu, na kašel, na průjem, na teplotu, my jsme sice nepoužili nic, ale jistota je jistota. Také jsme měli rychlovarnou konvici na převaření vody a hodně čajů a mlíčka (nevím jestli kojíš) pak balené polívčičky od Hami a přesnídávky, i když jsme skoro nevyužili, malej jedl většinou s námi, měli jsme polopenzi. Hlavně opalovací krémy, hračky, my jsme hodně využili i kočár, kupovali jsme v té době i skládací golfky.
Dovolenou si užijte
 AHoj

• Citovat
  • Upravit
36
19.7.05 14:19

Čauky,
my taky byli loni s 10 měsíčním miminkem v Chorvatsku, bylo to skvělý. Jestli kojíš, máš výhodu, naše malá měla zvýšenou potřebu pití, tak jsem to mohla akčně řešit (letos jsme už dokupovali obyčejné džusy a vodu - je už velká)
Ještě bych doporučila hodně lehounkých triček a kloboučky, já brala i „teplejší oblečení“ - tričko s dlouhým rukávem, bavlněné kalhoty apod., což jsem vůbec nevyužila a dokola přepírala 4 tenoučký trika, takže doporučuju i prášek na praní, ten byl v permanenci každý den.
Jinak buď v klidu, já měla taky obavy, jestli jsem něco nezapomněla, ono vše se dá popřípadě dokoupit (letos jsem třeba zabudla nočníček :-))))
Jo a ještě doporučuju bazének nebo člun, do kterého můžeš nabrat vodu na balkóně nebo u moře, když se bude bát vln.
Hezky si to ve zdraví užijte
 Tajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.7.05 21:59

Ahoj, taky přispěju s troškou do mlýna. právě jsme přijeli z Kréty, kde malá oslavila rok (dostala z hotelu velký dort s jednou svíčkou). Určitě vem naše léky, hodně triček, nejlépe na každý den jedno i víc a počítat i s přepráním. Letadlem jste omezeni kg., tak já jsem brala plíny a obídky jen na půl dovolené, zbytek jsem dokoupila (Hipp stál kolem 1.30 euro) pleny myslím 12 euro. Vodu jsme dávali místní balenou a vezla jsem si naše ještě kaše na večeři a nutrilon.. v restauraci jsem poprosila o horkou vodu na kaši a nutrilon,jen jsem jim dala flašku a ukázala kolik vody chci, jídelko mi na požádání taky ohřáli. Jinak všechny jižní národy milují děti a tady ty malinké obzvlášť, tak ti všude vyjdou vstříc. a určitě dost opalovacího krému. jo ty trička se od něj spolu s potem dost špiní, stejně tak kloboučky, tak jich vem více. My měli kloboučky jen tři a ty jsem musela prát pořád dokola.Krásnou dovolenou přeje Gabra

• Citovat
  • Upravit
5
27.7.05 10:12

dovča se blíží

Holčiny, moc díky za rady, málem jsem zapomněla na kapičky do očí, stačí ophtalmoseptonex kapičky? na průjem jsem koupila smektu. Letíme do civilizace - na Mallorcu, tak jídla i plínek beru na polovinu pobytu a počítám, že zbytek dokoupím. Domča hrozně moc pije (1,5 l denně určitě, takže spotřeba plín je teď obrovská, takže si jdu pročíst začínáme s nočníčkem :-)

Zítra v půl sedmé odlétáme, ve tři odjezd z Pardubic, mějte se krásně!!!! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
19.6.13 10:43

Ja osobne bych si pleny min. na tri dny vzala s sebou. Neumim si predstavit priletet a honem honem ve vedru jit schanet obchod, kde se co da koupit…
Vodu na UM bych resila cestovni rychlovarnou konvici {predem si zjisti jaky typ zastrcky se v dane zemi pouziva…} a balenou vodou. Potom bych se zeptala hoteloveho personalu, jestli ti muzou nabrat do termosky prevarenou pitnou vodu. My s tim nemeli nikdy problem. Jidlo bych rocnimu nevahala dat takove, jako mame my. Proste si zobne z talire kousek masa, kousek brambory… oni toho stejne moc nesnedi. Sklenicky bych rocnimu uz netahala… Jedine nejakou vyzivu.
No a na plazi… :lol: bych nechala behat klidne nahatyho, kdyz bych vedela… ze je teda dneska uz vykakanej… Kdybych ocekavala nadilku, tak bych davala bud suchy plavky { v tescu koupis za par kacek} nebo normalni plinku. Pripadne, bych mela nachystanej sacek… abych mohla nehodu sebrat z pisku a uklidit :mrgreen: Okolo bazenu bych ho nechavala nahatyho asi jenom na lehatku… Jinak plinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
19.6.13 10:50

Nevím jak v Tunisu, ale v Turecku mají ve všech lepších hotelech speciální místnost pro prcky, kde je balená koj. voda, různá UM, příkrmy různých značek. Je tam i vše potřebné pro přípravu jídla…Nevím jaký hotel budete vybírat vy, jestli tohle nabízí i ve 3 hvězd. Ale 4 a 5 hvězd určitě. Ale určitě se můžete poptat v cestovce na konkrétní hotel, který si vyberete. My měli na hotel štěstí a dali nám i babycot bez příplatku :) Ale muselo se to domluvit dopředu. Dle mých zkušeností mají i v těch odlehlejších částech plenky a příkrmy v obchodech, ale připravte se na to, že si připlatíte. Já loni mladšímu plenky i příkrmy vezla. I když těch příkrmů jen pár na oběd, protože my přes den nejedli. A večer jedl s námi. Byl mu rok a 2 měsíce, byli jsme na řec. ostrově, ale ke konci pobytu nám pleny došly a já za 10 plen dala tolik co tady za velký balík. NA pláži měl malý plavací plenku, když ještě nebyl vykakaný :) A PAk jen obyč plavečky :)Co vám rozhodně doporučuji si koupit už tady a vézt si to sebou je repelent do zásuvky na komáry. My ho první noc neměli a malej byl pak jak kdyby měl neštovice chudáček. Jinak naše děti nepotřebovali nic speciálního. Jela jsem teda s lékárničkou vybavenou na každý případ. Ale naštěstí jsem jí nemusela ani otevřít. Malý si to náramně užil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2449
19.6.13 13:31

My byli s rocnim v Bulharsku v hotelu. Rychlovarnou konvici jsem si brala sebou z domu a také kupovane sklenicky na každý den jednu. Vždy když jsme sli na obed nekde do restaurace, tak jsem si sklenicku nechala ohrat. No letos uz mu jsou dva roky a jedem do Chorvatska. Musim rict, ze s rocnim prckem o dovolene nehohla byt rec, tak doufam, ze letos si to uzijem vice :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janicka a alex
29.6.13 22:37

Ahoj ted jsme se vratili ze Sardinie (Malýmu je 10 měsicu). byla to nejpohodovejsi dovolená zatím u moře so jsem zažila. Nic zvláštního jsem nebrala - kojím. Plinky a jidlo jsem koupila na miste. Naky zakladni leky, repelent, golfky a Manducu. malej si to neuvěřitelně užil:-)a tak v září bych chtěla jet ještě někam k moooři. v letadle vpohode

• Citovat
  • Upravit
8959
15.4.14 16:15

Ahoj všem:)
Na konci července bude synovi rok a já uvažuji, jestli se vydat na dovču nebo ne:)
Prosím tedy o různé typy, kde jste s takhle malým dítkem byli (v rámci ČR, do zahraničí si zatím netroufám). Ideálně o doporučení nějakého příjemného penzionu, kde se dá s takhle malým dítětem v pohodě být. Měla by to být dovča více méně o procházkách.. A ještě ideálně, aby to nebylo moc daleko :-D jsme z Jižní Moravy, tak aby jsme třeba nejeli až do Karlových Varů :-D
Děkuji za každý typ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
15.4.14 16:21

Asi zalezi na vasi povaze, kde radi cestujete. My byli s rocnim klukem na Krete a v Parizi a bez potizi, v CR mame dobrou zkusenost se Sumavou - skvely penzion Cerny kohoutek, ale maji dost plno, takze zkuste, zda maji jeste volno.
S malym ditetem bych trvala na prijemnem cistem prostredi, vlastni socialka samozrejmosti. Nejlepe s detskym koutkem pro spatne pocasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.4.14 16:33

@Lejaa H-resort v beskydech. Co se týče služeb - super, je to baby friendly, fakt vyzkoušené :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
15.4.14 16:45

Holky díky:-)
Ten H-resort vypadá fakt dost dobře… v Beskydech jsme ale byli loni, tak se mi tam moc nechce:-)
Ta Šumava a ten penzion vypadá taky dost luxusně.. Budu prezentovat manželovi, jak se vrátí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
15.4.14 16:52

My byli minulé léto s naší roční v Janských Lázních v hotelu Lesní dům a bylo to taky super. Neskutečně milý ochotný personál/majitelé, dětský koutek v restauraci, zahrada s bazénem, kam nám dali i malý nafukovací bazének i nějaké hračky (balónky, kyblíky). Vařili skvěle, malá měla skleničky, ale i ochutnávala od nás, jogurty mi pro ni dali do ledničky. Chodili jsme na procházky a lenošili u bazénu, bezva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2960
15.4.14 17:17

Na Lipno - Marina resort. :palec: nebo i hotel Vanessa je dobrej.
Ale s rocni jsme byli ve Spanelsku, na Krete. No problem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí