Do kdy dávat Vigantol?

474
17.7.05 19:26

Vigantol

Ahoj holky,
nevite do kdy se ma davat Vigantol? Mame stale velkou fontanelu :( a tak nevim, jestli i kdyz nam uz byl rok mame s kapkami pokracovat :?:

Diky za odpovedi,

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
319
17.7.05 19:42

Ahoj Simonko,
mám za to,že jsem Vigantol dávala malýmu do dvou let 2 kapky.Taky záleží jak hodně je venku na sluníčku,to vyvolává tvorbu vitaminu D.Já jsem se tenkrát ptala doktorky a ta mi řekla,že tím nic nezkazím.
Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
17.7.05 19:50

Ahoj Simonko,

podle oficiálních doporučení děti narozené na jaře ho berou 1 rok a děti narozené na podzim 2 roky. Jestli máte velkou fontanelu, možná bych ještě Vigantol dávala, i když teď v létě určitě jenom 1 kapku za den.

Viťka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
18.7.05 08:40

Ahojky,
my jsme přibližně stejně starý a holky byly narozeny o 2 měs dřív. do nedávna jsme dávali 2 kapky Infadinu (to samý jako Vigantol), přes léto nám bylo doporučeno nedávat, když svítí sluníčko, měly by mít vit. D dostatek a pak na podzim zase začít - teď už máme taky připravený Vigantol - 1 kapku denně. Takže počítám tak září říjnu zase začneme.
KEIKO + dvojčata (13,5měs)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2026
20.7.05 08:56

ahojky,
nám řekla doktorka dávat do roka jednu kapku denně. koukam že každá řiká něco jiného tak potom babo rad. od roku dostaneme nejaké tablety asi s fluorem i na zoubky. zatim nevim jak se jmenují dostaneme je přístí týden.Laky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
20.7.05 11:52

Ahoj Laky, ty tablety jsme my dostali uz v 6 mesicich, tak to je vazne legrace :D

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
15.2.13 13:01

Když vidím název Vigantol, hned jsem zapojuji do diskuze a prosím o radu, do léta jsem malé dávala kapičku denně jako od narození, pak mi bylo řečeno, že v létě je dostatek vitaminu D, ale teď v zimě, bylo nám 2roky a přemýšlím, že bych jí ho ještě dávala, sluníčka je hodně pomálu, pijeme stále sunar teď tu 4ku, papá normálně i pije, ale stejně babička říká, že je nějaká bleďoučká, jako by jí něco chybělo, tak nevím, co ještě více? poradíte? děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
15.2.13 13:11

@Ani191 tak vigantol je hlavne pro kojene deti, v um by mel D vit byt :think:

• Citovat
  • Upravit
11117
15.2.13 13:19

@zrzana2
no to jsem si myslela taky a kdyz maly presel na UM, tak jsem prestala davat, ale doktorka mi ho zase predpsala (ani jsem necekla, ze nedavam :oops: ), cimz me zmatla a zase jsem teda davat zacala.
Moudra z toho nejsem. Na obalu nutrilonu jsem zkoumala slozeni, vitamin D tam je, ale mnozstvi nerozumim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
15.2.13 13:25

Tak jsem něco našla na wikipedii, vypadá to přísun by měl být tak nějak stále, na sunaru máme vitamin D3 což je druh vit D, jsem z toho nějaká zmatená. http://cs.wikipedia.org/wiki/Vitamin_D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
15.2.13 13:25

Já myslela, že se dává jen do 1 roku. aspoň dr. nám to tak řekla. Jinak malej je taky bledej, to má po mně, jsem světlý tip a nic s tím neudělám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
15.2.13 13:34

Tak nově se zjišťuje, že je nedostatek vit. D celkem rozšířený a vzhledem k důležitosti jakou v těle vykonává je víc než vhodné dlouhodobě doplňovat. V létě asi není až tak třeba, ale přes zimní období je užívání na místě jak u starších dětí, tak dospělých ;) Takže za mě @Aknyt bych v užívání pokračovala a můžeš si vzít i ty..Já tedy kupuju i rybí olej a kombinuju to (cca 2× týdně Vigantol a 5× týdně olej).
http://www.celostnimedicina.cz/…taminu-d.htm
 http://ona.idnes.cz/…/zdravi.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
15.2.13 13:39

Zajímavý článek, to s těmi krémy, to je mazec vlastně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
15.2.13 13:42

Mně doktorka říkala, že se nově doporučuje dávat v zimních měsících kvůli nedostatku sluníčka až do tuším 3 let (nebo 5, teď nevím, malý má rok a půl, takže tu horní hranici zatím neřeším :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
15.2.13 14:33

Dávat dětem i dospělým klidně i celoročně. Já jsem si nechala změřit hladinu vit D v krvi a norma je 30-80 qg/l a já měla 9!!! A to jsem venku pořád. Mě doktor říkal, že se vůbec nic nestane, když Vigantol budu dávat malé stále, celé dětství. A já ho můžu taky brát celoročně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí