Zápisky do těhu průkazky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
95
15.7.05 16:19

Zápisky do těhu průkazky

Ahojky,

určo mi některá z vás poradí.Dnes jsem byla v poradně v porodnici a napsali mi C7.Víte někdo, co to znamená???Moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
327
15.7.05 19:00

Ahoj Piskle,
nebudu se do toho zbytečně motat a nakopíruju stránku, kde jsem našla info pro Tebe (http://www.ordinace.cz/article.php?…). Nepíšeš v kolikáté jsi týdnu, ale vzhledem tomu, že jsi byla již v porodnici, tak jsi zřejmě blízko porodu. Hrdlo se zkracuje a připravuje se k porodu. Řekla bych, že je vše v pořádku.
Jinak holky si na podobné téma povídaly nedávno - najdeš v sekci Těhotenství - cervix score. :)
Hodně zdaru při porodu. :D
 Pavla

CERVIX - SCORE (CS) - v dolní části dvoustrany je tabulka (zeleně) zaznamenávající stav děložního čípku, tzv. uzávěrového aparátu dělohy. Normální čípek je tuhý, uzavřený v celé své délce 2-4 cm, směřuje dozadu = CS 0. Čím blíž je porod, tím více se čípek posunuje do středu, zkracuje se, měkne, otevírá se, tlak plodu na uzávěrový aparát sílí. Stav čípku se hodnotí bodově: malá změna je hodnocena 1,výraznější 2. CS je jejich součtem. Počítá se při každém gynekologickém vyšetření, výsledek se zapisuje do sloupku označeného příslušným týdnem těhotenství. Dole je vyznačena kritická hranice v jednotlivých týdnech. Její překročení znamená varování, že hrozí předčasný porod či potrat. U donošeného těhotenství informuje CS o připravenosti porodních cest. Pokud je hodnota CS vyšší než 7 bodů, lze uvažovat o indukci porodu = umělém vyvolání porodní činnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
15.7.05 19:18

Moc, moc děkuji za odpověď.Jsi dobrá duše!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
15.7.05 19:29

oooooooooooo, vřelé díky! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.7.05 19:52
  • Citovat