Široké balení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
143
15.7.05 14:50

široké balení?

Ahoj holky,
na první kontrole kyčlí v 6t(chlapeček) nám řekli nosit široké balení a přitom na vyjádření je napsáno nález negativní. Je to tedy jenom prevence. Já se toho tolik obávala a je to tu.Fakt to všechny dodržujete? Já myslela že je to důležité spíš u holčiček. A jak teda na to? Kolik plíneček na tu jednorázovku? Jedna se mi zdá málo. Doktor se se mnou moc nebavil ani mi nevysvětlil proč je to důležité. Ach jo! Není to tak jen u nás? Myslím jako tu prevenci. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
377
15.7.05 15:02

Ahoj Betynko,

my jsme měli pozitivní rodinnou anamnézu/segra měla hodně vykloubené kyčle/ a proto nám doktor poradil,aby jsme dávali taky preventivně plenku navíc.Niki měla taky kyčle v pořádku,jen prevence.Dávala jsem jí 1 plenku na pampersku do 3 měsíců.Pak jsme byli na kontrole a jadérka už byly pěkně vytvořený,tak nám řekli,že už dávat nemusíme.Ještě si nás pozvali v 6měsících na poslední kontrolu a v poho.
Je to určitě v těhle vedrech pro mimi nepohodlné,ale určitě to má svůj smysl.
Tak to přežijte a ať máte všechno v pořádku.
Ahoj Naďa a Niki skoro 11m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
15.7.05 15:06

Taky máme široce balit, přitom kyčle má synáček v pořádku a dobře se vyvíjející. Prevence.
Docel na to kašlu, v těc vedrech ho nechci trápit, navíc s těma plínkama nemůže pořádně ležet, protože ta vrstva mu zvedá do hůry zadeček a to se mi nelíbí, třeba kvůli případnému blinkání. Sám si rád dělá z nožiček žabičky a rád se protahuje, tak by ho to jen rozčilovalo.

Navíc v pořadu Sama doma byl jednou ortoped a ten mimo řečí uvedl, že preventivní balení je škodlivé, protože zdravou kyčel může poškodit. Má význam JEN A POUZE u odchylek. Zdravé miminko má naopak těma nožičkama co nejvíc hýbat. My teda jeho radu dodržujeme :wink: a rádi.
Moderátorky se tomu dost divili a ptali se ještě jednou - to si pamatuju.
Tak doufám, že ten doktor věděl o čem se mluví.
A taky vím z emimča od některých zahraničních maminek, že v některých zemích se tohle nepraktikuje vůbec a miminka jsou zdravá…
Tak se v tom vyznejte.
jsem zvědavá na další názory.
NiKina a Myšák 29 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
15.7.05 15:23

Ahoj Betynko,
dcera měla hraniční nález takže široké balení + cvičení. Balení jsem dodržovala, šíleně ji trápily prdíky a nemohla pořádně kopat nožkama. Dotáhly jsme to až na kýlu a operaci v 7 týdnech jak plakala :( Syn měl nález „ještě v normě“, ale preventivně jsme měli balit. Nedostal ty plíny ani jednou. Při kontrole nás doktor pochválil, ale ještě balit na noc. Při další kontrole už bez balení, stříšky úplně v pořádku, ale jadérka neměl. V 8 měsících už jsme byli na poslední kontrole. Takže široké balení prostě nenosil, jen jsme cvičili. V tomhle vedru bych mimčo netrápila v těch vrstvách plín, maximálně na noc. No záleží, jestli tam je nějaký nález nebo to je „jen pro jistotu“. Před časem tu na eMiminu byla reklama na abdukční kalhotky Marvel. Vypadaly, že jsou vzdušnější než ty plíny tak možná pokud je to nutné tak by byly lepší.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
15.7.05 15:50

Moc díky za zkušenosti. Mluvíte o cvičení - jaké scvičení se provádí? Žabička?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
15.7.05 16:21

Cvičení mi doktor ukázal při první prohlídce. Kolínka přimáčknout na bříško, roztáhnout do stran a krouživým pohybem dolů. Nevím jestli to z mého popisu pochopíš, snad jo, asi to bude ta žabička. Doktor to teda dělal úplně do krajních poloh a silou, prcek řval jak tygr. To jsme měli dělat při každém přebalování. Neměla jsem to srdce takhle mimčo trápit při každém přebalování takže jsem cvičila jen tak, aby se moc nerozeřval(a). Taky je dobré dávat hodně na bříško, to mají ty kyčle taky ve správné poloze.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
15.7.05 17:59

My uz jsme sice starsi, ale porad davame siroke baleni. Pokazde nam tvrdi, ze se to hodne zlepsilo, ale stejne ho dal mame nosit. Moc to nedodrzujeme. Davame jen pres noc misto celeho dne.
Delam to tak, protoze vetsinou deti, ktere to nosi cele dny potom pri vysazeni maji problemy s motorikou a musi zasit cvicit Vojtu.

Pokud to nekdo z vaznych duvodu musi opravdu dodrzovat, tak rozhodne by se nemelo davat dite na brisko v tom sirokem baleni. Potom ten rozvoj motoriky opravdu trpi, takze kdyztak bez tech plenek.

Kalhotky Marwell mame doma a jsou super. Jen nase mala je ponekud aktivni, takze jsme na to museli nasit sraky, aby si je neskopavala dolu.

To siroke baleni mame jen protoze nejsou zcela vyvinuta jaderka, jako prevenci.

Terik a Charlie 7m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
15.7.05 19:43

Ahojky,

můj první syn nosil široké balení jen jako prevenci, nálezy měl úplně v pořádku. Na to balení jsem dávala dvě plenky složené naširoko na papírovou plínu.
S druhým synem jsem byla u jiného ortopeda a syn neměl vyvinutá jadérka, nicméně široké balení nám nedoporučil. Měl asi o jednu kontrolu sonem navíc a všechno bylo nakonec v pořádku.

Osobně si myslím, že co doktor, to jiný názor. Přikláním se k tomu, že pokud je dítko v pořádku, tak jen jako prevenci bych to nedávala.

Zdravé nožičky přeje
Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
15.7.05 21:11

nám taky řekli široké balení jako prevenci - nedávala jsem ho a bylo vždy vše naprosto v pořádku. Správnému postavení kyčlí hodně pomáhá nošení v šátku!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
iwa
268
16.7.05 13:42

Dávala jsem od třech týdnů do dvou měsíců 3 plínky složené na třetiny přes jednorázovku. Ve 3 měsících nález OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
16.7.05 22:22

široké balení

Ahoj,

mně řekl ortoped (a je to tady v Brně docela kapacita - tituly před i za jménem), že pokud je vše v pořádku, je široké balení čistě jako prevence zbytečné - stačí jedna papírová plenka. Tím se řídím, zatím jsme byli s Aničkou na kontrole po šestém týdnu a vše bylo O.K.

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.8.05 11:33

Ahojky!
Ještě by mě maminy zajímalo, čím ty plínky na tu papírovku „upevníte“ tak, aby to drželo. Jestli dalšími kalhotkami (Sandra), nebo nějak jinak?
Omlouvámse za možná trochu přihlouplý dotaz, ale každá rada a zkušenost dobrá.
Díkes! :lol:

• Citovat
  • Upravit
830
27.8.05 12:23

Ahojky,

v kojeneckých potřebách (třeba i v Tescu atp.) mají takový spešl kalhotky přímo na látkový plíny, mají různý velikosti. Prostě na papírovou jsem ještě dala tyhle látkový do těch kalhotek :wink: .

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
27.8.05 12:39

Ahoj, siroke baleni pri neg. vysledku je preventivni. Ja sem to u obou deti nedavala. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Smolda
27.11.11 02:24

Re:široké balení. svetlana

Prosím, kdo to je? Je z Dětské ? Totiž co doktor , to jiný názor a po zkušenostech bych nechtěl prcka zbytečně trápit.

svetlana píše:
Ahoj,

mně řekl ortoped (a je to tady v Brně docela kapacita - tituly před i za jménem), že pokud je vše v pořádku, je široké balení čistě jako prevence zbytečné - stačí jedna papírová plenka. Tím se řídím, zatím jsme byli s Aničkou na kontrole po šestém týdnu a vše bylo O.K.

Světlana
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí