Široké balení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
550
18.5.12 14:22

Široké balení je přežitek, není třeba, jenom u odchylek. To mám od doktorů z dětské ortopedie z Bulovky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
9.2.14 09:09

Ahojte, prosím o názor, v porodnici na kontrole kyčlí řekl doktor, „široké balení preventivně, jadérka nejsou ještě úplně dotvořená“, jinak jaký konkrétně máme nález to nevím, malá už má měsíc a široké balení jsem dodržovala, ale už bych se na to nejradši vyprdla, přijde mi to hrozně nepohodlný, říkám si jestli to nevadí páteři když má ten zadek kvůli tomu přizvedlej, a navíc mi začala trpět na prdíky, tak myslím že bez toho balení by to mohlo být lepší. Myslíte že v našem případě je fakt tak nutné to dodržovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
9.2.14 09:14

@karwen mě taky řekli při druhé kontrole, že jadérko na levé noze ještě není úplně dotvořené, takže pleny preventivně, zeptala jsem se, jestli to stačí dávat třeba na noc a dr řekl, že jo, to bylo zrovna léto a vedra, tak jsem byla ráda, že to v noci stačí no a ani jsem to každou noc nedávala, spíš jen obden a na kontrole ve 3 měsících vše v pořádku :) Ale ve výsledku záleží jen a jen na tobě, jde o nožičky tvého dítěte ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6653
9.2.14 09:15

@karwen já myslím, že potřeba není, je to jen prevence. KAždopádně, kdy máte další kontorlu kyčlí, teď někdy? Tak uvidíš, co ti dr. řekne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
9.2.14 09:18

Další kontrolu nevím, zatím mám domluvenou jen kontrolu u naší doktorky v 6 týdnech, asi udělám kompromis a budu dávat jen na noc :think: A já myslela že jde o to, aby tak ty nohy měla nonstop

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6653
9.2.14 09:21

@karwen no měli by ti udělat zase UTZ kyčlí. To se dělá kolem 4.-6.týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
9.2.14 09:25

Já jsem měla dávat také široké balení. Malý se narodil v červenci, byla strašná vedra a i mi to přišlo strašně nepohodlné pro takové miminko, tak jsem to nakonec vyřešila tak, že jsem je dávala jenom na spaní (přes den a noc). Máme nožičky v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101535
9.2.14 09:35

@karwen Dávat široké balení kvůli jadérkům mi přijde nesmysl… starší syn neměl jadérka do cca 9 měsíců. Podstatné je, zda má postavení kyčlí v pořádku, třeba syn měl hned na prvním UTZ Ia, takže neměl doporučeno nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
9.2.14 09:48

@j.a.n.i1 Já právě nevím ten nález, ale doktor neříkal nic o tom že je něco v nepořádku, jen právě o tom že to není úplně dotvořené :nevim: Taky si nejsem jistá jestli říkal jadérka, ale prostě že něco není úplně dotvořené, tak preventivně… ale myslím že říkal jadérka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1831
9.2.14 10:01

@karwen ahoj, podívej se do očkováku a tam máš záznam od nich ;) bude tam číslo+písmeno/číslo+písmeno a na netu si vyhledej klasifikaci nebo hodnocení kyčlí a uvidíš.. a měla bys tam mít i další návštěvu, ale co vim, tam všichni chodí povinně po šestinedělí, pokud si vás nepozvou třeba i dřív jako nás..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
9.2.14 10:16

@stříbřenka Ve zdravotním průkazu nic takového nemám :think: Jsem si trubka zapoměla ofotit zprávu z porodnice, tam to určitě bylo, ale je mi blbý kvůli tomu volat doktorce, na té kontrole v 6 týdnech se jí zeptám jak to teda bude, a těch 14 dní do kontroly jí to budu dávat teda jen na noc, myslím že už tím nic nezkazím, však to nosila teď celý měsíc, a uvidím pak teda po kontrole. Když jsem se v porodnici ptala na jak dlouho to máme nosit, tak řekli že těch 6 týdnů, tak nevim jestli to mysleli jen tak preventivně, nebo právě do té kontroly a pak se uvidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1831
9.2.14 10:20

@karwen aha :think: tak mi máme v očkováku vzadu razítko a tam to všechno je :nevim: každopádně být tebou, tak už to ty dva týdny vydržim dávat aspon na noc a pak se optej mudry jak to bude dál ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101535
9.2.14 10:28

@stříbřenka Tak nám třeba kyčle v porodnici kontrolovali pouze pohmatem a záznam o tom nikde nemáme, ale tedy hned na kontrole v tom týdnu nás pediatrička poslala na UTZ, že bysme to měli stihnout do 6 týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1831
9.2.14 10:40

@j.a.n.i1 8o to toho asi hodně poznali :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101535
9.2.14 10:45

@stříbřenka Tak pokud by se jednalo o něco závažného, tak to poznají i pohmatem… a pokud ne, tak UTZ za cca 4 týdny bohatě stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí