zavislost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
474
19.7.05 09:08

zavislost

Ahoj vsichni :D
nase mala byla vzdycky docela samostatne dite a o to vetsi sok ted zazivam/me. Posledni tyden je to sila, jak je na me mala zavisla. Porad chce, abych ji chovala nebo mela na kline a jakmile ji dam na zem, place a place :cry: Nemuzu vicemene nic… Nevim, jestli ji mam nechat plakat (na to nemam se priznam nervy) nebo jak reagovat?

Nemate radu?????Take jste prosly timto obdobim?

Diky za nazory!

Simona&Kristy(12 1/2 mesice) :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Missorka
19.7.05 09:22

Ahoj!!!

Poradit neumím, ale jsme na tom stejně a Vojta je koukám asi stejně starej jako tvoje malá. Připisovala jsem to babičkám (byl s nima poslední dobou často a ony se mu plně věnují). Já doufám, že to brzo přejde, protože jinak mi fakt klepne. :-)

Zkouším to tak, že ho dám na zem, sednu si k němu a zkouším vymyslet něco co ho zabaví, když se povede, tak odcházím. Většinou to neprojde, leze za mnou a kňochtá. Někdy to vyjde a hraje si i sám. Podotýkám, že býval docela samostatný dítko, tak nevím, co se děje. Jo, pokud jsme venku, je to většinou dobrý, ale taky tam nemůžeme být pořád, ne? ;-)

Hodně pevné neryv přeje
Peta

• Citovat
  • Upravit
300
19.7.05 09:39

Ahoj Simonko,

chci tě uklidnit, že je to opravdu asi takové období, my to měli taky a trvalo to asi tak půl roku. V tomhle období se můj klouček bál lidí i dětí. Ale s postupujícím věkem je silnější spíš ta zvědavost, než se jen držet mámy. Já jsem ho nechávala ve své blízkosti, vypadalo to asi tak, že já v kuchyni a dítě se mě drželo jak klíště za nohu apod. Když jsem potřebovala dělat nějakou práci, přichystala jsem mu podobné náčiní a jeho to většinou uspokojilo. Takže já zametala, malý vyfasoval dětsk. lopatičku a smetáček a byl šťastný. Když jsem vařila dostal hrnec a vařečku a vařil atd. Ale vzpomínám si, že to období bylo opravdu náročné.
No, období zkončilo a tak ve 2letech už z něj byl hodně samostaný kluk. :lol:

Iriss+ 2svišti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
19.7.05 10:08

ahoj holky,
naší malé je 13m a taky máme závislácké období.naštěstí mě to nechává úplně klidnou,protože od několika zkušenějších mamin vím,že je to naprosto normální období,které ve větší či menší míře prožívá každé dítě.naše malá byla taky samostatná a teď se beze mě nehne.je to náročné,to jo,ale není to navěky tak nesmutněte.třeba tu za pár let budem vzdychat jaké to bylo krásné…
luka a mamánek kačenka 13m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
19.7.05 11:39

Jojo, taky ze dne na den skoro roční holčina začala plakat, když jsem se chystala odejít z místnosti, i když tam byl zbytek rodiny. Leze hned za mnou, je se mnou všude, i na záchodě. Když vařím, tak mi stojí mezi nohama, drží se za nohavice a snačí se vidět na pracovní desku, co dělám. Nevadí mi to. Když ale peču, tak ji vrazím do sedačky, dám jí nějaké kousky na trénování kousání a mám ji u sebe, takže hezky vidí a já to upeču. Většinou to ale dělám když spí. Venku je také v pohodě, takže jsme hodně venku, protože jinak nejsem schopná dát nic do myčky, dát něco do koše, všude má hned hlavu a ruce :-)
Spíš toto období závislosti asi mrzí manžela, protože doposud nás oba brala jako rovnocenné mateřské osoby, celý rok ani jednoho neupřednostňovala a najednou ano. Ale mám chytrého muže, ví, že je to období, ale stejně je to pro něj asi smutné cítit, že najednou „nestačí“.
Snad to brzy přejde :-)
Jinak cizích lidí se malá zatím nebojí a nikdy nebála. Naopak se culí na kohokoliv, případně povykováním upoutává pozornost pečlivě vybrané osoby (ve vlaku, v metru) :-)
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
19.7.05 11:46

Jo a ještě jsem zapomněla, že když začně fňukat, že odcházím, tak nejdu a nepochovám ji. Když ji drží manžel, pěkně tam zůstane a on odvede pozornost někam jinam od faktu, že odcházím pryč.
Když jsem sama, tak nezruším plán odejít z místnosti, nepodvolím se její vůli, vždyť může lézt za mnou, že. Nebo když jím a ona fňuká, že chce ke mně, tak ji něčím zabavím, ale dál jím u stolu a ona si hraje třeba pod stolem a drží se mne za nohu.
Prostě nepodporuji to její fňukání tím, že bych šla a pochovala ji, zrušila jídlo a začala si hrát, neodešla pověsit prádlo. Aby se nenaučila, že formou breku a vydírání dosáhne svého..
Tak snad toto období bude za námi. Když je v pohdoě, tak se ji snažím chovat a tulit jak to jde, ale ne když si to neopodstatněně vynucuje.
Něco jiného je, když se praští a rozplaká. To jsem hned u ní a chovám a jdu jí ukázat balónky či obrázky na okně, aby na to zapomněla..
Snad je pochopitelné,co jsem chtěla popsat :-)

E. a Eliška 1 rok a pár dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
19.7.05 16:16

Holky,

to jsem ráda, že tenhle problém nemáme sami. Andrýsek je taky poslední dobou závisláček. Pořád se po mě šplhá nebo brečí, když od něho jdu pryč (i když jen na pár metrů). Moje maminka mi pořád říká, jak je rozmazlenej a že takový dítě ještě neviděla, což mi teda moc po psychické stránce nepomáhá :( Vzhledem k tomu, že takový nebyl vždycky, tak si taky říkám, že jde asi o nějaké přechodné období. Lidí se naštěstí nebojí, ale když jsem nablízku, tak nikdo jiný nemá šanci. Manžel mi závidí, ale já bych docela brala, kdyby visel na nohách chvilku i jemu :D .

Tak páček shledáček!

Ulrika a Andrýsek (za pár dní rok)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
19.7.05 17:03

Ahoj holky, tak jsem docela rada, ze v tom nejsem sama, dneska mam narozky a jsem nejaka namekko, misto abych si je uzivala :D dneska na me visi mala jako diva uz od rana snad jeste vic nez jindy, ze by tusila, ze mam narozky :?: :P

Simona&Kristy (rok)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
19.7.05 20:02

Milá Siminko,

přejeme Ti hodně zdravíčka a radosti z Tvojí rošťandy.
My se taky řadíme mezi závisláky.Niki jen udělám 2 kroky od ní,rozplaká se a fňuká,než mě zas uvidí.To si jen jdu umýt ruce-příklad.Jenže ještě ani neleze a tak ani za mnou nemůže.Do teď byla celkem v pohodě,zabavila se a hrála si.Když vařím,sedí se mnou v kuchyni v židličce,vozím si jí jak ocásek za sebou.Rostou jí teď horní zoubky,tak je i protivka.
No snad to bude jen chvilkové. :)
Hezky slavte a ahoj Naďa a fňukací Niki skoro 11m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí