Penicilin a mléčné výrobky???

319
19.7.05 15:53

Penicilin a mléčné výrobky???

Ahoj holky,
nevíte jestli se můžou na penicilin dávat mléčné výrobky?Náš malej má angínu a nemá na nic chuť jen na jogurty.Dávám mu Activii,aby si tak alespoň trochu udržel střevní mikrofloru.Budu věřit reklamám.
Nemáte někdo jiný recept,aby ho ty ATB „nevytřískaly“?Jsem jejich totální odpůrce,ale bez nich to holt občas nejde.
Díky za rady,přeju zdravý dětičky.
Pa Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
354
19.7.05 17:58

Ahoj Lenko,
předesílám, že nejsem odborník, ale zato jsem bohužel vcelku pravidelný konzument ATB. Podle mého, pokud není v příbalovém letáku, že se nesmí současně jíst mléčné výrobky, klíďo bych je malému dávala. Nejsou dobré pouze při zánětu průdušek a pod., jelikož zahleňují. Moje dr. mi doporučovala živé jogurty (a koneckonců i ten Actimel) hlavně po dobrání ATB, aby se obnovila střevní mikroflora.

Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
19.7.05 18:01

Od firmy Proenzi jsem používala acidofilus (nebo tak nějak) na radu naší doktorky při i po braní atb. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
19.7.05 22:33

ahoj,když naše malá musela brát atb,dr. mi napsala sirup nutrolin,který zase srovnává střevní mikrofloru.stálo to kolem 80kč a mělo to příjemnou chuť a malá neměla ani průjem ani žádné jiné potíže,které při atb můžou být.zkus se vaší dr. zeptat.
 luka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
19.7.05 22:44

Ahoj, u penicilinu se mléčné výrobky můžou. Bílá Hollandia má definovaný počet bifidobakterií v 1 ml, takže se mi jeví jako nejlepší. Jinak se dá taky koupit v lékárně Lactobacillus kapsle, srovnávají střevní mikroflóru, u malých se můžou vysypat na lžičku do čaje, když to ještě neumí spolknout :wink: .
 Jendys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect