Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den,
naše roční dcera už dlouhou dobu cestuje ve spánku po postýlce.Nejčastěji spí s hlavou zabořenou v peřince, takže je úplně odkrytá.Přemýšlím o nákupu pytle na spaní, tak se chci zeptat na vaše zkušenosti. Jak by měl být dlouhý, jaký materiál, jakou značku?Díky Boda a Veru 12m
Ahoj,
nase rocni dcerka taky cestuje po postylce a je neustale odkryta, ale kdyz ji jdu prikryt, tak ma nozicky a rucicky teple, tak si rikam, ze proste nechce byt pod dekou, ze je ji vedro. O pytli jsem tky uvazovala, ale myslim si, ze by se ji moc nelibil, nebot by se prave nemohla pohybovat,
Tak tahle to mame my,
ahoj monca a niki
My začli s pytlem v půl roce, a máme ho dodnes (20 m). Koupila jsem na zkoušku jeden v bazaru, velikost 70, pak 90 a ted máme 110 letní. Nám se osvědčil, ale někdoř íká, že je v roce poudě, prý si dítě nezvykne. My jsme dost otužilí, v ložnici byvá v zimě okolo 18-20°C, tak to jinak nešlo, byla by nemocná.
bodlinko
mam pocit,ze ted v roce ti odmitne v pytli spat
, delfinek spi podobne,nesnasi prikryvku,zkusila jsem dat pytel a male se vzteknul. Mozna zkus jestli ho nema nekdo znamy na zapujceni a podle reakce koupit ci ne
magrat
My na pytel nedame dopustit. Mame dva, jeden tlusty z CaA a jeden tenci z MotherCare. Je to asi ta nejlepsi vec co jsem na mimi koupila
bez pytle je uplne odkrytej a my mame doma celkem zimu…Pravda ale je, ze jsem ho do pytle davala hned pote, co vyrostl ze zavinovacky /cca ve 4-5 mesicich/ Mame porad ten stejny je od 6 mes. do 1 roku a myslim, ze nam chvili jeste vydrzi (synovi je ted akorat ten rok) Jana
Ahojky,
já jsem začala dávat dceru do spacího pytle v 9 měsících a nebyl s tím žádný problém. Koupila jsem pytel v Kauflandu v sekci Tchibo. Je dost veliký - asi na 1,5 roku, možná i víc. Malá je v něm spokojená, dokáže si i v pytli sednout, dokonce i stoupnout v postýlce. (Takhle cvičí před usnutím
) Když jí uložím ke spánku, tak si ještě několikrát stoupne a pak usne. Pytel jí v ničem nevadí a já mám dobrý pocit, že není odkrytá. Peřinku vždy skope a v noci se celá otáčí. Náš pytel nemá rukávy a je dost dlouhý, takže umožňuje i pohyb.
Zdravím
Adri + 10m Lucinka
Ahoj Bodlinko,
Moje sluníčko Niki je taky cestovatelka v postýlce.Bude jí 11m a je to čím dál větší problém.Od malinka spala v rychlozavinovačce,pak mi babička ušila pytel.Byla tam pěkně v teploučku a spokojená.Když z něj vyrostla/asi ve 4m/,pořídili jsme větší,ale z toho se neustále vykopává a nesnese ho pokud nespí.Je tedy hodně veliký.
Nejraději spí jen na peřince a šmudlá se do ní.Přikrytá vydrží tak hodinu a pak zas začne ve spánku cestovat,že jí najdu i vzhůru nohama a slyším,jak se nožičkama mlátí o špršle.V noci jí neustále chodím přikrývat,ale bez úspěchu.
Nevím co by pomohlo,asi zas teď když je větší,vyndáme pytel na zkoušku.
Tak klidné spinkání a ahoj Naďa a Niki 11m
Měli jsme úplně stejný problém a vyřešili jsem ho pytlem na spaní. Malé vůbec nevadí. Hned si na něho zvykla. Kupovali jsme jí ho, když jí bylo asi půl roku (teď má rok). Máme jeden zimní (ten jsem kupovala na www.detskydum.cz, je to jednotná velikost, myslím 110) a druhý máme letní, ten jsem kupovala na www.dita.cz (jsou to stránky výrobního družstva invalidů).
Lenka a Pája
Ahoj,
naše malá cestovala v postýlce do 19. měsíců. Už jsem si začínala říkat, že nám jednou z velké postele bude hodně padat. Vždy ležela hlavou otočená na druhou stranu od polštáře a zabořená v peřince, tudíž celá odkrytá. Ale vždy měla nožičky a ručičky teplé, jen jsem jí vždy otočila a přikryla.
Ze dne na den to přestla dělat a teď spinká naprosto normálně na polštářku, sice je někdy odkrytá, ale to není tak strašné.
Neboj určitě to samo přejde. ![]()
ahojky
tak dneškem počínaje se přídávám… Michal má 5 měsíců. Včera se naučil podsouvat nohy a „plazit“ se a aby to nezapoměl cvičí to i v postýlce. Ráno jsem ho našla se zakrytou hlavou a úplně studenejma odkryetejma nohama… Zkusím ten pytel a uvidíme,, kdyžtak to teplejší oblečení, jelikož dodneška spal jen v body s krátkym…
tak odkopávání nezdar
M+M
Ahoj,
díky za rady a zkušenosti.Nikdo v okolí spací pytel nepoužíval, tak zapůjčit ho nebylo kde.Tak jsem koupila na zkoušku ten nejlevnější, co jsem u nás našla.Malá ho hned vzala jako samozřejmou věc a problém máme vyřešený.Sice pořád spinká s hlavou zaraženou v růžku postýlky, ale aspoň jí nemusím stále dokola přikrývat.
Bodlinka a Veru13m
Ozivuju. Syn 1,5 roku celou noc cestuje v postylce, porad je odkryty a ja tim padem vzhuru, abych prikryvala, ale on se zase hned odkryje. Pytel nema rad, omezuje ho v pohybu. Spise me napadlo, jestli ho nedat do vetsi postele, ale bez zabran by spadl. Nemate nejake zkusenosti?
U nas ted zabralo akorat koupeni teplejsiho overalku z F&F a v nem spi, maji je ted snad vsude, je ji teplo. Perinu si mudla vzdycky vsude mozne jen ne s ni byt prikryta. Klasicky pyzamo jsem davat nechtela aby ji guma netlacila