Cestování karavanem s miminkem

736
18.8.11 03:51

Cestování s miminkem karavanem

Ahoj holky,

chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s cestováním s miminkem karavanem.

naší malé budou 4měsíce a hned na začátek jsme měli s manželem debatu ohledně upevnění „vajíčka“ na sedačce v zadní části karavanu.

nikde jsem bohužel na toto téma zatím nic nenašla.

předem děkuji za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Michaelakkk
18.8.11 08:05

https://www.emimino.cz/…vatska-6935/ přečti si můj deníček mám tam i nějaké fotky vajíčko se tam dá připevnit úplně stejně jak do normálního auta :) ptej se kdyby si chtěla něco vědět :)

• Citovat
  • Upravit
736
18.8.11 10:47

jéééé, to je super že je tu také dobrodružná maminka :potlesk:

letos to už asi nestihneme, ale příští rok bychom to snad dali.

musím si ten deníček pročíst až malá usne, z té fotky, mimochodem krááááásné, ale právě řeším, jak upevnit vajíčko k sedačce, která je protisměru jízdy. pásy tam jsou dvoubodové, a nevím, zda to vajíčko má být jako že by malá koukala do opěradla sedačky a byla tak ve směru jízdy nebo by koukala dozadu do karavanu proti směru jízdy.

nevím, jestli to popisuju dobře, zkusím najít nějaký podobný karavan abych ti to připodobnila.

jinak moc děkuji za reakci a tvou nabídku určitě ráda využiji.

tak jdu hledat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
18.8.11 18:20

určitě ve vajíčku musí být Protisměru jízdy :)

• Citovat
  • Upravit
736
18.8.11 20:08

tak jsem ji také připoutala, manželovi se to nezdálo, ale neprotestoval.

jen mi přišlo divné, že jakoby přímo před ní jsou schody dolů, aby se tam nějak nesvezla.

já těm dvoubodovým pásům moc nevěřím, ale nevím, jak to vyřešit, holt ženská naprosto netechnický typ :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
18.8.11 21:48

Ahoj tak my obytným autem jezdíme už několik let i s dětmi je to užasný pohodlíčko a máš pořád vše u sebe a můžeš si zastavit kde se ti líbí.Máte obytné auto nebo karavan(přívěs).Vy tam nemáte sedačky po směru jízdy.My máme dvě posměru a proti nim přes stůl dvě protisměru.Ty posměru mají tříbodové pásy a tam jezdí děti vajíčko jsem poutala k oknu aby nepadalo do uličky.Na ten dvobodák a na sedadlo protisměru vajíčko prostě správně nikdy nepřipneš to bych ho radši dala na sedadlo spolujezdce.Zrovna zítra jedem do Chorvatska.Kdybys ještě něco chtěla vědět tak se ptej .
 ZUZAN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
19.8.11 21:12

zuzan:

to si právě také myslím, že ikdyž jí tam připnu, tak to není tak jak by to mělo být.

pokud bych jí chtěla poutat do sedadel ve směru jízdy (ona samozřejmě proti směru jízdy), tak se tam vajíčko nevejde, překáží tam stůl.

tak nevím, co je bezpečné, nebojím se náhradních řešení, hlavně aby to bylo bezpečné pro malou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
29.8.11 22:58

ahoj už jsem se vrátila z dovolené tak ti můžu odpovědět.Stůl se dá oddělat a dát na zadní postel nebo do kufru.Mě se tam malá taky s velkou sedačkou nevešla.Stůl jsme dávali pryč.Nebo jde nadzvihnout a posunout co nejvíc k těm protisměrnejm sedačkám ale lepší je dát pryč zdá se mi to bezpečnější.
Klidně se ptej na další dotazy
 ZUZAN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
31.8.11 16:39

zuzan:

tak blahopřeji k šťastnému návratu, my jsme se dnes vrátili s manželem z Belgie, na otočku jen osobákem bez malé, 2000km vkuse by nezvládla, ale to jen tak na okraj.

právě jsem také myslela, že vyndáme stůl, ale bohužel ty tříbodové pásy po směru jízdy nedosáhnou na to vajíčko. jen ten dvoubodový protisměru jízdy a ten je nad schodama, je to typ, který je originál, teď už se místo tohoto sedadla dělá lavice podél boku vpravo za dveřmi.

http://www.prodej-karavanu-dante.cz/….preview.jpg

tady je ten nejpodobnější, jen je tam zkrátka místo lavice hned nad schody to sedadlo což se bojím, aby nesjela dolů vyloženě čumákem.

je to hrůza tohle rozseknout, jak by to bylo nejlepší a nejbezpečnější :nevim:

jinak děkuji za rady, jsou užitečné a i manžel to uznal a to je co říct, v cestování s mimi je nováček, tudíž nejistý a to nemaj chlapi rádi, když jim ženský raděj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
1.9.11 21:51

Ahoj tak jestli nedosáhnou pásy tak to je blbý dvoubodovým prostě vajíčko nejde připoutat a ještě posměru to je stejný jako nepoutat vůbec.Já bych jí vezla vepředu nebo počkala tak do 9 měsíců a dala jí do posměrný ta už se ti tam určo vejde.No já se přiznám že když jsme jeli s malou do Norska tak jí byli tři a měla v noci po asi třech tisicích km amok tak jsem jí sedačku dala pryč a spala vleže na tom protisměrnym sedadle ale jen jednou to už byla fakt šílená krize.
 ZUZAN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
1.9.11 21:58

zuzan:

také bych to tak udělala kdyby ječela, co naplat.

teď už nikam nejedeme, asi, u něj nikdo nikdy neví, co ho zas napadne a je pravda, že příští rok už by mohla dosáhnout na těch 9kg na autosedačku.

ale u tohohle prďoly co má sotva 6kg na čtyřech měsících nevím…

ale děkuji za odpověď a pokud by mě ještě něco napadlo, tak se tě ráda poptám, zda to tedy nevadí.

zatím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
3.9.11 23:46

Ahoj tak naše Vali měla ve čtyřech měsících 4 kg a půl a do toho obytnáku jsem dělala vyjímku a dala jí do posměrný sedačky dřív protože v roce měla 7 a půl.Až v roce a půl by mohla jezdit v 9- 18.Samo že mi to nevadí kdykoliv se ptej
 ZUZAN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
5.9.11 11:04

ahoj, taky mě to napadlo jí tam šupnout dřív, no snad to není nějak vyloženě zakázané? v tomhle fakt nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
6.9.11 22:31

Ahoj já myslim že zakázaný to neni.Já to napsala jako kdybych jí tam dávala už ve 4 m ale bylo to až tak v 8m a samozžejmě jen v tom obytnáku což bylo jednou za měsíc možná ani to ne.
 ZUZAN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
6.9.11 22:36

zuzan:

tak jsem to také myslela, ne dřív než je to nezbytné.

teď už stejně asi nepojedeme a na jaře uvidíme.

mmch, dnes 5800gr a 62cm, tak že by na sobě začala makat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí