Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já osobně raději to Slovensko, tak snad nebude pejsek po mně
já většinu dne strávím někde ve stínu ![]()
To je jasné, určitě nechodit na přímé sluníčko a v největší parnu
Ale hrozně se mu líbilo brouzdat se v mělké vodě, „chytal“ malé rybičky, co plavaly u břehu, byla to sranda ho pozorovat ![]()
to je super
to mě zajímá ta naše
ale podle paní chovatelky je to ten typ - všechno musí vidět a zkusit, zvědavá a akční ![]()
Potřebuješ mít psa načipovaného, pas, očkování na vzteklinu ne mladší 30 dní, potvrzení v pase od vet. lékaře, že pes je zdráv, kulaté razítko z okr. vet. správy již není třeba. Nám jednou celník kontroloval v pase očkování i čip - fyzicky na psovi. Dále pozor na srdeční červivost - v jižních zemích je riziko nákazy větší, než v jižních částech Česka - dává se na to pipeta - Stronghold nebo Advocate - poradí veterinářka - my dávali týden před odjezdem. O nemoci více tady: http://www.vetcentrum.cz/…ni-cervivost
Očkování na vzteklinu je jenom jedna dávka, nejdříve ji můžeš očkovat po ukončeném 3 měsíci věku, nejpozději v půl roce. Někdo dává vzteklinu současně s třetí očkovací dávkou, někdo počká a dá týden, 14 dní po. Záleží, jak máš velkého pejska, jak velká to bude pro tělíčko zátěž.
Zdravím. jedeme na slovensko na dovču, i se psem
pes nemá čip a teď řešíme, zda-li je to velký problém či ne. upřímně se mi nechce dávat 800,– za čip, který potřebuje 6 dní jednou za x let (na dovolenou s ním obvykle nejezdíme- letos vyjimečně)
troufla jste si (nebo byste si)některá se psem bez čipu?
Zdravím. jedeme na slovensko na dovču, i se psem
pes nemá čip a teď řešíme, zda-li je to velký problém či ne. upřímně se mi nechce dávat 800,– za čip, který potřebuje 6 dní jednou za x let (na dovolenou s ním obvykle nejezdíme- letos vyjimečně)
troufla jste si (nebo byste si)některá se psem bez čipu?