Cestování se štěnětem

30
2.6.14 10:56

Cestování se štěnětem

Ahoj všichni, potřebuji radu ohledně cestování se štěnětem. 24.4.2014 se nám narodila malá Vizinka :srdce: Na netu mi řekli, že kolem toho 4 měsíce už by neměl být problém, jiní zase píší, že bez měsíc starého očkování nesmí. Vzeklina má na netu 3 dávky v průběhu jednoho měsíce a kdybychom pak ještě měli čekat další měsíc, tak to nestihneme :( v půli srpna máme totiž dovolenou v Chorvatsku a moc rádi bychom jeli s prckem, abychom ji nenechávali u cizích. Prosím poraďte :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30318
2.6.14 10:59

Chce to mít kompletní očkování. Naše je narozená 7.5. a očkování měla dokončené konce srpna. Takže čistě teoreticky byste to měli stihnout. Je otázka jak štěně zvládne takovou cestu. Já osobně bych s takovým drobkem nejela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
2.6.14 11:04

Já bych takového mrnouse nechala doma. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
2.6.14 11:04

Já jela s naším štěněten tehdy mu bylo od 7 týdnu do 3 měsícu, do Německa, do Polska.. Vše v pohodě a myslím že očkovaný ještě úplně nebyl, celou cestu prospal a vždy jsme zastavovali at se může vyčůrat a napít. A když měl asi 4 měsíce letěli jsme do Španělska, to jsem mu tehdy vyřídila pas a čip, a pak ještě tam cestovali do Francie, Portugalska a po celém Španělsku. A nikdy nikdo po mě nechtěl vidět jeho pas ani v letadle a to jsme létávali často. A kdykoliv nás mohli vyzvat ho předložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
2.6.14 11:14

Jedeme na sever Chorvatska, takže jsme tam vždy tak za 6 hodin, ale rodinu mám na Slovensku a to je bráno tak jako zahraničí, cesta trvá 3,5 hodiny a tam psa taky musím mít s sebou. Přece nedám psa každý měsíc do hotelu, dokud mu nebude rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
2.6.14 11:24

No co se týče očkování a pasu, může vám veterinář napsat jiné datum. Měla jsem to u štěněte taky tak… Já bych teda k moři tak malého prcka netahala, ale to je vaše volba. můj psík jezdil hned co jsem si ho v 8mi týdnech vzala. Cesty 1100-1400 km. A líbilo se mu to, vlastně se mu to líbí dodnes. Cestuje strašně rád, není mu zle :-)

• Citovat
  • Upravit
30
2.6.14 11:31

Děkuji za názory :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
2.6.14 12:10

Jela jsem se štěnětem do Chorvatska, bylo mu cca 10 týdnů. Byl čipovaný a do pasu mu zvěrolékař potvrdil, že je zdravotně v pořádku. Nikde nikdo za celou cestu žádný průkaz nechtěl vidět a to jsem ho měla při některých kontrolách na klíně. V autě klimatizace, každé 2-3 hodiny zastávky na čůrání, takže to zvládl úplně v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
2.6.14 12:11
@Bethuska píše:
Jela jsem se štěnětem do Chorvatska, bylo mu cca 10 týdnů. Byl čipovaný a do pasu mu zvěrolékař potvrdil, že je zdravotně v pořádku. Nikde nikdo za celou cestu žádný průkaz nechtěl vidět a to jsem ho měla při některých kontrolách na klíně. V autě klimatizace, každé 2-3 hodiny zastávky na čůrání, takže to zvládl úplně v pohodě :)

Jednou vidět nechtějí, pak natrefíš na vola a průser… Většinou po mě ani pas psa nechtějí, ale párkrát se mi stalo, že mu i ten čip kontrolovali, zda ho vůbec má :roll:

• Citovat
  • Upravit
30
2.6.14 12:13

@Bethuska

A jak je to s tím očkováním? Co se týče horka (což lidi berou asi jako ten problém), tak to máme vyřešené. Máme tam po celý rok chatičku, je tam chládek, hned u ní je i psí pláž. Cesta je krátká a máme klimu, takže se bojím jen co se týče tetanovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30318
2.6.14 12:37

@Renenutet vztekliny. :) chtelo by to aby pes ockovani mel. U nas uz par let vzteklina neni, tam ale kdo vi jak na tom jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
2.6.14 12:38

Ano upsala jsem se :D vzteklinu jsem myslela, mě spíše zajímá, jestli má právo tam vjet, když má třeba jen dvě dávky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
2.6.14 12:44
@Renenutet píše:
@BethuskaA jak je to s tím očkováním? Co se týče horka (což lidi berou asi jako ten problém), tak to máme vyřešené. Máme tam po celý rok chatičku, je tam chládek, hned u ní je i psí pláž. Cesta je krátká a máme klimu, takže se bojím jen co se týče tetanovky.

No myslím, že se dávají 3 dávky očkování a on měl za sebou jen dvě. (Už je to x let, tak si to nevybavuju tak přesně). Ty dvě dávky měl samozřejmě potvrzené v tom pasu. Volala jsem tehdy i na ambasádu, na Státní veterinární ústav :mrgreen:, po všech čertech. Všude mi řekli, že to nikde není ošetřené, co dělat, když to zvíře to očkování ještě mít NEMŮŽE. Ale že pokud budou v tom pasu vidět ty předchozí dvě dávky a bude tam potrvzení od veta, že zvíře je zdravé a schopné převozu, neměl by být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
2.6.14 12:46

Moc děkuji :-) máme skvělou veterinářku, tak ta nám jistě poradí a nenechá pejska odjet, kdyby nemohl :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
2.6.14 12:59
@Renenutet píše:
Moc děkuji :-) máme skvělou veterinářku, tak ta nám jistě poradí a nenechá pejska odjet, kdyby nemohl :-)

Držím palce a přeju pěknou dovolenou, ten náš si moře fakt užil :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný