Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všichni, potřebuji radu ohledně cestování se štěnětem. 24.4.2014 se nám narodila malá Vizinka
Na netu mi řekli, že kolem toho 4 měsíce už by neměl být problém, jiní zase píší, že bez měsíc starého očkování nesmí. Vzeklina má na netu 3 dávky v průběhu jednoho měsíce a kdybychom pak ještě měli čekat další měsíc, tak to nestihneme
v půli srpna máme totiž dovolenou v Chorvatsku a moc rádi bychom jeli s prckem, abychom ji nenechávali u cizích. Prosím poraďte ![]()
Chce to mít kompletní očkování. Naše je narozená 7.5. a očkování měla dokončené konce srpna. Takže čistě teoreticky byste to měli stihnout. Je otázka jak štěně zvládne takovou cestu. Já osobně bych s takovým drobkem nejela.
Já jela s naším štěněten tehdy mu bylo od 7 týdnu do 3 měsícu, do Německa, do Polska.. Vše v pohodě a myslím že očkovaný ještě úplně nebyl, celou cestu prospal a vždy jsme zastavovali at se může vyčůrat a napít. A když měl asi 4 měsíce letěli jsme do Španělska, to jsem mu tehdy vyřídila pas a čip, a pak ještě tam cestovali do Francie, Portugalska a po celém Španělsku. A nikdy nikdo po mě nechtěl vidět jeho pas ani v letadle a to jsme létávali často. A kdykoliv nás mohli vyzvat ho předložit.
Jedeme na sever Chorvatska, takže jsme tam vždy tak za 6 hodin, ale rodinu mám na Slovensku a to je bráno tak jako zahraničí, cesta trvá 3,5 hodiny a tam psa taky musím mít s sebou. Přece nedám psa každý měsíc do hotelu, dokud mu nebude rok.
No co se týče očkování a pasu, může vám veterinář napsat jiné datum. Měla jsem to u štěněte taky tak… Já bych teda k moři tak malého prcka netahala, ale to je vaše volba. můj psík jezdil hned co jsem si ho v 8mi týdnech vzala. Cesty 1100-1400 km. A líbilo se mu to, vlastně se mu to líbí dodnes. Cestuje strašně rád, není mu zle ![]()
Jela jsem se štěnětem do Chorvatska, bylo mu cca 10 týdnů. Byl čipovaný a do pasu mu zvěrolékař potvrdil, že je zdravotně v pořádku. Nikde nikdo za celou cestu žádný průkaz nechtěl vidět a to jsem ho měla při některých kontrolách na klíně. V autě klimatizace, každé 2-3 hodiny zastávky na čůrání, takže to zvládl úplně v pohodě ![]()
@Bethuska píše:
Jela jsem se štěnětem do Chorvatska, bylo mu cca 10 týdnů. Byl čipovaný a do pasu mu zvěrolékař potvrdil, že je zdravotně v pořádku. Nikde nikdo za celou cestu žádný průkaz nechtěl vidět a to jsem ho měla při některých kontrolách na klíně. V autě klimatizace, každé 2-3 hodiny zastávky na čůrání, takže to zvládl úplně v pohodě
Jednou vidět nechtějí, pak natrefíš na vola a průser… Většinou po mě ani pas psa nechtějí, ale párkrát se mi stalo, že mu i ten čip kontrolovali, zda ho vůbec má ![]()
A jak je to s tím očkováním? Co se týče horka (což lidi berou asi jako ten problém), tak to máme vyřešené. Máme tam po celý rok chatičku, je tam chládek, hned u ní je i psí pláž. Cesta je krátká a máme klimu, takže se bojím jen co se týče tetanovky.
@Renenutet vztekliny.
chtelo by to aby pes ockovani mel. U nas uz par let vzteklina neni, tam ale kdo vi jak na tom jsou.
Ano upsala jsem se
vzteklinu jsem myslela, mě spíše zajímá, jestli má právo tam vjet, když má třeba jen dvě dávky atd.
@Renenutet píše:
@BethuskaA jak je to s tím očkováním? Co se týče horka (což lidi berou asi jako ten problém), tak to máme vyřešené. Máme tam po celý rok chatičku, je tam chládek, hned u ní je i psí pláž. Cesta je krátká a máme klimu, takže se bojím jen co se týče tetanovky.
No myslím, že se dávají 3 dávky očkování a on měl za sebou jen dvě. (Už je to x let, tak si to nevybavuju tak přesně). Ty dvě dávky měl samozřejmě potvrzené v tom pasu. Volala jsem tehdy i na ambasádu, na Státní veterinární ústav
, po všech čertech. Všude mi řekli, že to nikde není ošetřené, co dělat, když to zvíře to očkování ještě mít NEMŮŽE. Ale že pokud budou v tom pasu vidět ty předchozí dvě dávky a bude tam potrvzení od veta, že zvíře je zdravé a schopné převozu, neměl by být problém.
Moc děkuji
máme skvělou veterinářku, tak ta nám jistě poradí a nenechá pejska odjet, kdyby nemohl ![]()
@Renenutet píše:
Moc děkujimáme skvělou veterinářku, tak ta nám jistě poradí a nenechá pejska odjet, kdyby nemohl
Držím palce a přeju pěknou dovolenou, ten náš si moře fakt užil ![]()