Cestování vlakem

186
12.1.06 14:18

cestování vlakem

Ahoj holčiny,
chtěla jsem se zeptat, jetli nemáte zkušenosti s cestováním s mrnětem? Chtěla bych jet vlakem z Prahy do Hradce Králové. Tak si moc nedovedu představit dvě hodiny s malou ve vlaku. Vím, je to různý, ale jak děti zabavujete?

Našla jsem si spojení a je tam vagón přizpůsobený dětem do 10 let. Nevíte, jak vypadá? Máme golfky, tak bych taky chtěla vědět, jak je to s kočárem. Jestli ho mám u sebe nebo je jinde? A jestli je v Praze na nástupiště bezbariérový přístup nebo se budu s kočárem tahat v ruce?

Jsem z toho vyplašená, vždy na poprvé nevím co čekat. A chci jet s malou sama, tak nevím jak to zvládnu se zavazadlama, ikdyž to hodně zredukuji. :?
Moc díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
354
12.1.06 15:21

No bbettko, tak já nemám s cestováním vlakem moc dobré zkušenosti. I přesto ale jednou za tři měsíce jezdím, Praha -Havířov(u Ostravy),takže cesta mě trvá i 5 hodin. Je tam sice, jak ty píšeš vagón pro cestující s dětmi, ale je to úplně obyčejný vagón, kde cestují i normální cestující.V obyčejném rychlíku, které mám pocit už přestaly jezdit, byl i přebalovací pult na záchodě, když jsem ale jela naposled, jel už pouze Pendolino a Intercity, ve kterém, i když platíš 60Kč příplatek, nebylo ani oddělení s dětmi ani místo na přebalení.Záchod asi 2×2. když jsem se průvodčího zeptala, kde jako mám přebalit svou 18-ti měsíční dceru, tak prý na svém místě. To asi ještě neviděl pořádně ze..... dítě.To bych ho fakt chtěla vidět a hlavně ty ostatní cestující, jak by se na to tvářili.Naštěstí katastrofa se nekonala, ale přebalovat jsem stejně musela. Na sedátku :cry:
Zavazadla jsou celkem v pohodě. No pro nás je to vždy celkem náročné, protože mám živé dítě a na klíně ho bohužel neudržím. Když byla menší a ještě nechodila, bylo cestování o dost klidnější.
Toť můj názor.Ať se ti cestuje dobře. Ahoj Anajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
12.1.06 16:05

Ahoj Bbettko,

Cestovani vlakem neni zrovna pohoda, ale da se to. Ja to resim tak, ze pri nastupu do vlaku mam dite privazane na sobe, vsechny veci balim do batohu, ktery mam na zadech, fusak smotam do igelitky a pripevnim na zada na batoh. Golfky pred nastupem slozim a jako prvni je „hodim" do vlaku, potom nastoupim ja s ditetem a batohem. Golfky necham u dveri, tak aby nikomu nezavazeli a jdu hledat volne misto. Na to potom dam batoh a s ditetem se vracim pro golfky. V kupecku je dam nahoru jako normalni zavazadlo. Pokud je to mozne, tak ihned po prichodu do kupe zatahnu zavesy, tak se mi tam nastehuje min lidi nebo si alespon zaberu 2 sedaky - pro sebe a lezici dite. Vetsinou se ale najde nekdo, kdo pomuze nastoupit do vlaku.

Vagon pro matky s detmi je obycejny vagon, jen v druhe polovine je misto na zavazadla. Nicmene jsem tam nikdy nevidela nikoho obsluhovat. Takze to bylo na nic. Ale je pravda, ze jsem nikdy nezjistovala, jestli se to musi nahlasit predem nebo neco podobneho. Ja bych jim kocar stejne nesverila. Radeji nez vagon pro matky bych si priplatila za prvni tridu. Sedaky tam jsou pohodlnejsi, vetsi a v kupe je jen 6 lidi.

Pohodlnejsi, pokud je to mozne je jet vlakem bez kupe (jenze to jsou myslom jenom couraky). Kocar, nejenom golfky se daji v pohode protahnout dvermi a kocar muze zustat rozlozeny i ve vlaku.

Prebaluju normalne na sedaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
12.1.06 16:18

Ahoj Bbettko,
já ti v tom nevidím problém, jezdím s malým od mala na Slovensko. Ale vždy si přikoupím první třídu a ještě se mi nestalo, abych tam měla někoho, kdo přistoupil a sedl si k nám. Tudíž jsem mohla malého v klidu přebalit, bez nějakých ohledů na ty druhé.
Ale je fakt, že bez první třídy bych do toho nešla, jednou jsme zažila normál a nikdy více :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
16.1.06 11:35

Ahoj holky,
díky moc za informace a rady. O první tříde jsem také uvažovala, tak do toho určitě půjdu. A jak jste psaly o vagónu pro děti, taky jsem si myslela, že to nic závratnýho nebude, co se dá čekat u našich ČD :evil:
Ještě jednou díky a všem příjemný cestování :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
16.1.06 11:43

Ahoj,
pokud má vlak invalidní vůz tak je nejlepší jet tím - kočár ti naloží nádražáci nákladními dveřmi a nemusíš ho skládat, v invaliďáku taky většinou nikdo nebývá. Neplatí se za to nic a je to nejpohodlnější. Jen se nesmíš nechat odbýt a nechat si ten kočár naložit. My takhle jezdíme každý měsíc z Přerova do Brna a zpět, nemůžu si stěžovat. Malou většinou zabaví koukání z okna.
Tak přeji příjemnou cestu
 Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
10.6.12 19:28

ahojky oživuju tuto diskusi protože mě to zajímá plánujeme si vzít na víkend synovce necelé tři roky a napadlo mě že bycom jeli autobusem ze Zlína do Holešova (čsad) a zpátky bychom jeli vlakem vlaky má rád ale jsou tam dva přestupy(Hilín a Otrokovice) cesta vlakem by trvala asi hodinu jenom mě tak zajímalo jestli někdo nemá zkušenost s jízdou vlakem a autobusem s takto starým dítětem a zda dítě do tří let něco platí chtělabych být připravená na všechno díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
10.6.12 19:41

Vlak tříleťák v pohodě. Jela jsem s oběma dětma, 3,5hod cesty, s přestupem. bez problémů. busem bych se jednak bála bez autosedačky, drhak při delší cestě je omezená možnost pohybu dítěte po buse, ve vlaku není problém. už jen kvuli zábavě nebo čurání. jak dlouhá cesta by to byla? děti do 6 tel ve vlaku zdarma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
10.6.12 19:42

@katula9 Ahoj. Já osobně dávám přednost vlaku, zvlášť pokud to není o moc delší než busem. Děti do 6 let by platit neměly, ale raději si to ověř u konkrétního dopravce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
10.6.12 19:54

ahojky byla by to cesta+- 25-30 minut a toho řidiče se kterým bychom jely znám (jezdím s ním) dva roky do školy) takže jeho styl jízdy znám a vím co můžu čekat chceme mu to udělat zajímavější on jak jízdu vlakem tak autobusem má rád tak hlavně proto jedna cesta vlakem druhá autobbusem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
10.6.12 20:50

vlakem jezdíme často, kvůli pohybu, wc, hrám a hlavně obě děti neskutečně špatně snáší autobus - zvrací i přes Kinedryl, nepomáhá nic, takže se jim vyhýbáme. Pokud bych se mohla rozhodnout, dám přednost vlaku.
Děti od 3 let neplatí, leda v RegioJetu, pokud máš dvě děti a jsi sama dospělá (děti nemají nárok na sedadlo), v Pendolinu platí 2.taky, jinak ti musí sedět na klíně. Ve vlaku jinak platí 3.dítě nebo starší 6let, v autobuse platíš už za druhé dítě. Ale to není tvůj případ ;-)
Jen ty sama znáš své dítě a předpokládáš, jak to bude snášet. Jezdíme od narození trasu s 1,2 přestupy, problémy byly spíš kvůli zpoždění, špatné organizaci, výlukám atd
ať to proběhne v pohodě a máte jen pěkné vzpomínky na výlet ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273
10.6.12 20:52

Jela jsem vlakem s miminem v noci přes celou republiku.Malá spala v tašce od kočárku.Bylo to náročné,ale dalo se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16666
16.7.13 07:13

Jen ozivuju diskuzi. potrebovala bych jet s pulrocni dcerou vlakem, ale netusim, jestli nas s kocarem (mame porad hlubokou korbu) vezmou d kazdeho vlaku nebo jak to je. kdyz jsem na CD hledala spojeni pro cestujici s detmi, nic mi nevyjelo, tak ted nevim… :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikyslava
14.10.13 15:40

Já jezdím s dcerkou vlakem od malička a nebyl problem ani s hlubokou korbou :) Ted ale pojedeme z Prahy do Brna eurocity v oddilu po matky a deti tak jsem zvedava jak to dopadne :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix