Mimino a golfky do letadla

35329
14.8.05 09:41

mimino a golfky do letadla

Ahoj,

chystame se na podzim na par dni do Anglie a tak me napadlo, ze nevim, jak vlastne takove rocni dite cestuje letadlem. Sedi mi na kline, nebo musi mit autosedacku, nebo dokonce vlastni sedadlo? Nemate s tim nejakou zkusenost? A jak vypadal kocarek po ceste letadlem? Myslim, ze se na poskozeni pri cestovani letadlem nevztahuje zaruka a nejsem si jista, jak je to s odpovednosti leteckych spolecnosti. Takze predpokladam, ze se asi dost casto neco znici. Mate nejaky tip, jak napr. co nejlepe golfky zabezpecit, nebo se tomu jinak vyhnout? Nebo je lepsi koupit rovnou nejake starsi levne v sekaci? Bez kocarku jet nemuzem a golfky zatim nemame, tak vaham jestli vubec kupovat nove. Pocita se kocarek do povolene vahy zavazadel pro me a manzela, nebo se prepravuje zvlast, ev. plati se navic nejaky poplatek?

Diky Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
14.8.05 11:11

Tak tohle tema me taky zajima, protoze my jeste golfky ani neporidili a sportak mame hodne drahy na poniceni v letadle. Taky by se jednalo o cestu do Anglie. Terik a Charlie 8m

• Citovat
  • Upravit
2096
14.8.05 13:14

Ahojky:)

Cestování s batoletem nebo miminkem v letadle je jednoduché a super. Jakýkoliv kočárek nebo golfky máte převezené letadlem zadarmo, máte s ním všude přednost, ve všech frontách (v Chorvatsku se teda málem manža popral s jedním anglickým gentlemanem, který to prostě pochopit nechtěl, ale v Čechách absolutní pohoda). S kočárkem zajedete až ke vchodu do letadla a tam ho složíte a předáte obsluze, dostanete lísteček. Je na vás, jestli ho do něčeho ještě obalíte, nám se s ním nic nestalo. Mimi sedí při vzletu, přistání a turbulencích jednomu z rodičů na klíně a je k němu připoutáno zvláštním pásem. Jinak může sedět na komkoliv anebo když jsou místa v letadle, nechají vám pro něj třeba sedadlo zvlášť, ale není to jejich povinnost, my jednou sedadlo měli a jednou ne. Navíc za dítě se do dvou let neplatí letenka, tak proto ani ten nárok není. Vlastní autosedačku tedy rozhodně ne, v ní vám ho nedovolí přepravit. Tak to je tak všechno, pokud se ještě chcete na něco zeptat, pište, večer nakouknu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
14.8.05 14:07

Ahojky,
já bych z vlastní zkušenosti doporučila kočárek pořádně zabalit. My jsme měli dlouhý let s jedním přestupem a tak jsme si kočárek brali s sebou na palubu, teda odevzdáte ho před vchodem, a pak při vystupování vám ho hned zase dají. Jenže nám natrhli potah na boudičce a samozřejmě jsme za to žádnou náhradu nedostali. Oni za to nenesou žádnou odpovědnost. Takže pokud necestujete s úplně malým miminkem, tak bych si raději nechala kočárek poslat jako klasické zavazadlo a pořádně ho zabalila. My letěli s ročním klukem a to už se dá zabavit a bez kočárku vydržet. Ledaže by někdo letěl s přestupem a čekal na druhé letadlo hodně dlouhou dobu.
Jinak v letadle už je to celkem pohoda, dítě je při startu a přistání připoutané pásem k jednomu z rodičů a jinak může být v takové korbičce
jakoby od kočárku. To dává obsluha po vzletu. S dítětem máte předností místa v první řadě (je tam víc místa) a právě na stěnu se zavěsí ta korbička. (drží pevně :D ) My to celkem využili, protože jsme letěli 10 hodin a tak jsem tam malého dávala sednou a zavalila ho hračkami. Nemusela jsem ho tak mít celou dobu na klíně.
Cestování zdar :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
14.8.05 14:56

Ahojky,

my létáme poměrně často, taky do Anglie, žádné problémy jsme neměli. Máme sporťák, ten dostane normální lístek jako zavazadlo, ale odevzdáváš ho až při vstupu do letadla. Leteli jsme už asi 4× a nic se kočáru nestalo, nijak zvlášť balený nebyl. Dítě do 2 let má svůj pás, který se připojí k pásu jednoho z rodičů, je to pohoda. Rodiny s dětmi mají přednost při nástupu do letadla, takže já vlasně ani netuším, jak to funguje, když člověk nastupuje podle nějakého čísla.

Pokud něco nebude jasné, klidně se ptejte, ráda poradím, ale není se čeho obávat. Jednodušší než cestování autobusem v Čechách.

Jana a Karolínka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
15.8.05 10:17

Jsem moc ráda, že tady řešíte tyhle věcičky ohledně letadla:-)
Někde jsem četla, že je s kočárkem problém-myslím, že mamina psala,když letěli na dovolenou klasicky chartrem, že museli odevzdat kočárek se zavazadli a pak do bezcelního prostoru už bez něj a teď si vemte nějaké zpoždění unavené dítě bez možnosti se prospat v kočárku- pořád ho jen nosit- nemáte někdo zkušenosti nejvíce se létá na dovči s Travel servisem, tak to by mě docela zajímalo jak na kočárky reaguje tato společnost. Jinak už se taky známým stalo, že kvůli nějakýmu dítku neodletěli, že pilot řekl, že už je dítě velké na to aby nemělo nárok na sedadlo takže oni dva chudáci(bezdětní) zůstali sedět na letišti a letěli až dalším letadlem-no ale to by se asi nemělo stávat tak často.
Jak jste psaly, že cestujete do ANglie, tak to máte klasický jakoby linkový spoj, že si zabukujete letenky a pak třeba zbude i volné místo, že nemusíte dítko držet v náručí-to je fajn:-)
My takhle nikam nelítáme skutečně jen na dovču, a to chceme až s 3 letým dítětem takže budu ráda, když napíšete nějakou radu ohledně charterů:-)
Předem moc díky H+L 35tt:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2096
15.8.05 11:09

Ahoj, letěla jsem s Travel servisem a vůbec si nemůžu stěžovat! KOčárek jsme mohli mít až k samotnému vstupu do letadla, všude jsme měli přednost a když to šlo, měli jsme pro malého i volné sedadlo a seděli jsme vepředu, kde je víc místa. Hned jak jsme nastoupili mi letušky dali do lahve čerstvý džus naředěný vodou, prostě fakt chování na úrovni, kočárku se nic nestalo, předali nám ho v pořádku:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
15.8.05 11:12

diny - díky moc tak to jsou super informace:-))

H+L 35tt:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
15.8.05 11:52

Ahojky,

absolutně souhlasím s Diny, co se týká cestování s Travel servisem. Letěli jsme s nimi minulý rok a nebyly vůbec žádné problémy. Dokonce na nás kočárek čekal ihned po vystoupení z letadla, což u linkových společností, se kterými létáme teď neznám, vždy vyjede až s ostatními zavazadly. Občas mě to štve, protože Kajka je rozespalá a já mám problém ji unést.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.8.05 21:15

Letadlo, letate vzdycky se stejnou spolecnosti, nebo je to tak u vsech pri tom letu do Anglie. Mame docela drahy kocar a uvazuju ted o koupi zaloznich golfek na cestovani. Terik

• Citovat
  • Upravit
553
17.8.05 20:19

Ahoj!
Podobné jako Diny.
Letěli jsme s Easy jetem do Londýna a zpět se 7měs mimi, obavy jsem měla z organizačních záležitostí okolo. Ale poběhlo to v pohodě. Kočár odbaven až při vstupu na palubu (HLUBOKÝ!!!), do hmotnosti zavazadel se nepočítal, i když nějaká orientační hmotnost se uvádí, musel projet přes bezpečnostní magnety - v ČR na páse, v Anglii jej projely jen těmi „patyky“, mimi na klíně celou dobu letu(2 hod), při vzletu a přistání muselo být připoutané ke mně pásem, pak ne a to bylo trochu náročné mít ji jen na klíně, ještě pořádně neseděla a hračky ji nebavily!
Ale pozor na přetlak v uších!
Je dobré si naplánovat pitnou svačinku (kojení, mlíčko, čajík) po dobu vzletu a přistání! Malá nám tento krizový okamžik proplakala, ale naštěstí pak rychle usnula!
Kočár jsme měli v pohodě, jen byl trochu špinavý, ale to nevadilo, vypralo se to.
Nástup na palubu letedla jako první mi vyhovoval. Bezva!
Jo a důležité! Je potřeba si nachystat všechna heljblátka - svačinku, hračky atd na klín, protože při vzletu a přistání se nemůže stoupnout - k úložnému prostoru nad hlavou.
Zvládli jsme i přebalování v letadle, na záchodcích je přebalovací pultík.

Nebojím se letu ani příště! A to už bude o dost větší.

Hezkou dovolenou a šťastné přistání
Mia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10895
23.8.10 15:48

tak tahle diskuse se mi vyloženě hodí, díky za rady. Ještě bych potřebovala poradit jak to chodí s pitím, protože náš malej nevydrží ani čtvrt hodiny bez vody nebo čaje :roll: Díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evánek_K
4.5.12 09:03

Ahoj, obnovuji trochu diskusi.V létě letíme do Bulharska, tak by mě zajímalo jak je to s jídlem a pitím do letadla.Můžu jí vzít přesnídávku? Máme roční holčičku.

• Citovat
  • Upravit
65377
4.5.12 09:04

Evánek.....do letadla pro dítě můžeš vzít jídlo a pití přiměřeně délce letu a věku dítěte.....max.pití budeš muset ochutnat při kontrole :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
4.5.12 09:08

Ahojky, před MD jsem prodávala letenky, jojo můžeš jí vzít přesnídávku i pití, ale vše by mělo být originál zabalené. Můžou po tobě chtít, abys to třeba před nimi ochutnala, ale když je to pro dítě, tak s tím většinou problém nedělají. Nevím s jakou letíte společností, ale třeba u ČSA se dá vyžádat speciální jídlo pro děti a mají tam třeba u toho i dáreček nějakou hračku atd. Tak pa a hezky si to užijte :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí