Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chtěla jsem se zeptat rodičů s více dětmi - 3 a více: Jaké máte auto, aby se tam vešlo více děcek s autosedačkou - tak 3 nebo 4 děti - nějaký mikrobus nebo co? Děkuji za nápady - já o koupi teprve uvažuji, ale jelikož se v tom nevyznám, doufám, že mi napíšete o tom Vašem.
Věra od kvěťňátek 2005
Ahoj, my mame sice len jedneho prcka, ale teraz ma muz firemneho chryslera grand voyager a tam sa zmesti 7 ludi.
Sedacky sa daju rozne kombinovat
skus pozriet sem http://www.chrysler.sk/…/collage.jpg /> dole je fotogaleria a rozne nahlady.
Je to pomerne drahe auto, ale ma zase mnohe vyhody, napr.
"V cene vozidla je zahrnutá bezplatná údržba (práca, predpísané náplne, náhradné diely) na dobu 6 rokov do 160000 km. "
Mne vyhovuju posuvne dvere vzadu, takze sa velmi dobre vybera sedacka, aj ked sa parkuje natesno.
Ma vcelku dobru spotrebu, a vyborny servis (chrysler vyraba ta ista firma ako mercedes).
Bezpecnostne sa tiez drzi velmi vysoko.
Prajem stastny vyber, aut tohoto typu je urcite viac.
Ahojky,
my budeme zjara pořizovat Volkswagen Sharan: http://www.volkswagen.cz/page.php?…, je pěti až sedmimístný (dají se přidat dvě sedačky). Sice nemáme více dětí, ale potřebujeme velké prostorné auto a toto u nás vyhrálo. Nebudeme ale pořizovat nové, ale starší typ z bazaru.
Hezký den přeej Katka
My máme Renault Espace - taky 7mimístný, navíc ty sedáky se dají libovolně posunovat, otočit, vyházet, či přidat… naprostá spokojenost.
K.
My jsme nyní koupily Mazdu5, kde v základní výbavě je 7 míst, které se dají volně kombinovat a hlavně je cena nového auta v ceně ojetých rodiných aut jiných značek.
E.
Goody, myslelas to jako tak, že by v jednom autě byla dvě dítka a auto řídila maminka a druhý auto děti samotné, nebo kdo? Tos nemohla myslet vážně… ![]()
Jinak máme jedno, ale švagr má taky Renaulta Espace, takovej malej autobus:)
Gabča a Bára
Děkuji za tip, prohlídnu si jednotlivé autíčka a pak se rozhodnu. Ovšem na nové nemám, tak to vyhraje bazar - uvidíme, co budou mít.
Díky ještě jednou
Věra
no Věrko, my toho Reanulta taky nemáme nového
nový stojí kolem melounu. My ho pořídili z druhé ruky, jestli chceš, písnu SZ:)
K.
Ahoj,
my jsme loni koupili Citroen Evasion - také sedmimístný a jsme naprosto spokojení.
Magika
Ahoj,
my mame Renault Grand Scenic, ma vzadu tri plnohodnotne sedacky s trojbodovymi pasmi. Pre rodinu s tromi detmi idealne, pretoze ma velky kufor. Nudzovo sa tam daju dat este dve sedacky, takze celkovo moze byt az 7 miestny, ale to tam potom neostane skoro ziadny priestor na batozinu, takze v tomto je o nieco horsi nez Renault Espace. Ale zase je asi o polovicu lacnejsi nez Espace, co clovek oceni aj kazdorocne pri plateni poistky…
Gabika
My (ač máme jedno dítko
) uvažujeme nad Seat Alhambra, WW Sharan a Ford Galaxy, jsou to hodně podobná auta.
Měli jsme asi rok i Chryslera Voyager, nádherné auto, ale můj už o něm nechce ani slyšet
, byl krapet poruchový
Já bych ho brala hned, krásnější van podle mně neexistuje.
Ahoj,
máme VW Touran, bezporuchový, prostorný, na jízdu po městě (a hlavně parkování) lepší než větší vozy.
Nika
Ahojky,
My máme Renaut Espace, kde máš možnost volit počet sedadel. Pokud potřebujeme něco převážet, necháme vzadu jen sedačku Markétky + naše 2 vepředu, když nás naopak jede víc, můžeme jet až v 7-mi lidech.
Koupili jsme ho jetý, rok výroby 1990 a stál nás loni 40000,–. Takže žádná nákladná investice a spoustu místa.
http://www.renaultclub.cz/…84-1996.html
Markéta
Ahojky,
máme Ford Mondeo a 3.děcko se nám narodí v dubnu - od známých vím, že 3 autosedačky se dozadu v pohodě vejdou…i já jsem tam někdy seděla vedle dvou autosedaček.
Tak dobrou volbu ![]()