Cestovní horečka u dítěte

1497
13.7.15 22:22

cestovní horečka u dítěte

Chci se zeptat, může mít dítě (8,5 roku) cestovní horečku? Dcera skoro pravidelně před nějakou cestou mívá žaludeční problémy. nejdřív se strašně těší, pak den až dva před odjezdem začne být divná, říká že je jí divně, že se bojí že se jí bude stýskat a že radši bude doma, někdy i zvrací. Zrovna dnes řeším to, že má ráno jet k babičce, v sobotu zvracela (pokazila si žaludek bonbonama), včera i dneska dobrý, dokonce i celkem normálně jedla, večer opět že je jí divně, že má strach a opět se pozvracela. Jak to u dítěte řešit? Občas je to docela o nervy, jestli ji pustit či ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10650
13.7.15 23:06

@klaraB Co jí nic neříkat předem? Říct jí to až v den odjezdu těsně? Nebude mít čas se stresovat…jestli to je proveditelný teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
14.7.15 00:10

A když odjede, tak je v pohodě? U zije si prázdniny nebo je ve stresu a nesva? Já bych ji to neříkala dlouho dopředu. Třeba tak týden předem. Mozna, že když to ví dlouho, tak se zbytecne stresuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.15 00:20

Já to měla jako malá. Taky jsem blila, při odjezdu, pak zase při odjezdu zpátky…nevím, zpětně si neuvědomuji nějaký problém, asi jenom psychika. Jinak jsem cestovala ráda a miluju cestování dodneška, občas mívám „cestovní horečku“ i teď, ale celkem to beru pozitivně, takový vzrušení z přerušení stereotypu.
Každopádně se mnou se moc nikdo nepáral, čili neřešilo se to, prostě jsem jela a hotovo. Ještě si uvědomuji, že jsem tím trpěla jenom v létě, ale to bylo spíš proto, že jsem vždycky vyjížděla někam na dýl. Přešlo to nějak v pubertě (to zvracení).
Omluva za anonym, vím, že to není nějak extra citlivé, ale..

• Citovat
  • Upravit
1497
14.7.15 10:08

Vloni tohle měla před odjezdem k babičce a pak před odjezdem na tábor, oboje pak proběhlo naprosto bez problémů. Pak jsme měli podobný problém v zimě, kdy měla jet s tatínkem, strejdou a jeho dětma na prodloužený víkend na hora, strašně se těšila a pár hodin před odjezdem že je jí divně a že bude radši doma. Rozmyslela si to na poslední chvíli, když už všichni seděli v autě a celý víkend byla naprosto v pohodě. Myslela jsem, že jak bude starší, bude to lepší, ale včerejšek mě vyvedl z omylu. No a dneska ráno se vzbudila úplně natěšená, sbalila si půlku pokojíčku, pomalu mě nenechala ani nasnídat (ona teda skoro nejedla) a museli jsme jet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí