Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj!
cely pul den tu planujeme dovolenou. Ted jsem se cvicne sla podivat na pasy a zjistila jsem, ze synovi konci na konci cervna pas. ![]()
Chceme odjet hned prvni tyden v cervenci. Myslite si, ze kdyz zitra 9.6. zajdu podat zadost, ze se ten pas stihne do 3.7. udelat a vyzvednout?
Vsude ctu, ze to trva spise 3 tydny nez 30 dni. A nevite jake jsou ted cekaci doby? Jestli jsou fronty?
Na jednu stranu si ted nadavam, na druhou jsem rada, ze jsem se podivala dneska… ![]()
Pas nevim. OP by nestacila? Ta se stihne a je gratis. Mam OP na deti od mimina.
@arcinka - na OP se muze cestovat po EU, ze? Planujeme Italii, Francii, Nemecko - takove kolecko.
Pohledam aj to (doufam, ze to bude ve stejnem baraku)
Jsme z Ostravy - takze velke mesto. Jako trochu doufam, ze to ten boom uz je za nama, ze prece jen je necely mesic pred prazdninama…
@drahomirka op je po eu. Za vyhotoveni das 50 kc a lhuta je take 30 dni. Takze pokud bude naval, tak si nepomuzes. A nechci strasit, ale myslim, ze naval prave ted zacne, ptotoze je limutni termin do zacatku prazdnin. Ale urcite si tam zavolej a poptej se na konkretni situaci primo u vas. Kdyz to jen trochu pujde, tak se snazi vyjit vstric.
@drahomirka jj, po EU a uz i do Chorvatska
ja jim rekla, ze je potrebuju urgent a oni OP rychle udelali.
@arcinka píše:
@drahomirka jj, po EU a uz i do Chorvatskaja jim rekla, ze je potrebuju urgent a oni OP rychle udelali.
No jo, kdyz ono je uz chorvatsko clenem EU;)
Ale tak da se udelat i ten rychlo pas, jen si musis priplatit :/
No nic, tak oboji se dela v jedne budove. Tak se tam zitra pujdu zeptat na oboji - 100% necham udelat pas a obcanku podle toho, jestli mi reknou, ze bude drive… No proste adrenalin a jeste jsme ani nevyjeli… ![]()
Ja si vzpominam, ze kdyz jsem nechavala delat pas pro mladsiho, tak me pani rovnou rekla, ze to bude drive jak za tech 30 dni a to jsem to nechavala delat v dobe, kdy ty urednice v tech kancelarich pomalu aj spaly kolik tam bylo lidi…
Dekuji moc za informace!
@drahomirka : ted jsem si nechala dělat pas pro sebe a op pro syna a oba si máme je vyzvednout po 3 týdnech
.
@myskalucka no a divam se ze Praha4, tak to by tu mohli taky stihnout…
A bylo tam hodne lidi?
Já bych řekla, že jo, že to bude za tři týdny, teď jsem si nechala dělat novou občanku a byla za tři týdny, u nás se to dělá u jednoho okénka, je jedno, jestli pas či občanka nebo oboje. Myslím, že to dáš.
@drahomirka My si nechali dělat pasy celá rodina minulý měsíc (Praha 9). Za 3 týdny jsme je měli hotové. Nikdo tam ani nebyl. Jinak jde ale udělat pas bez strojové čitelnosti a ten je vyřízený ještě rychleji
@drahomirka : no my byli ještě v květnu a par lidi bylo, ale do hodky jsem byla hotova, op pro malyho tak na tu šel hned. Záleží, v kolik tam pujdes. Ale v roce 2012 to byl naval, ted už je to pohodicka
.
Na našem úřadě jsou momentálně vyřízené pasy, o které byla podána žádost do 22.5, takže 3 týdny by měly být v pohodě ![]()