Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Třeba ![]()
http://www.skanzen-rapotin.unas.cz/
edit: teď koukám, že je to trochu z ruky ![]()
Zamek Namest na Hane, zricenina hradu Sovinec, kde jsou akce, v OL. aquacentrum, dale letecke muzeum v Neredine, dale Sternberk historicke jadro, krasny hrad, kostel
Kosířská rozhledna
Helfštýn
Vojtěchovské údolí
Těšíkovská kyselka
Skanzen Příkazy
Lázně Slatinice
@Lenka76 Tak ja doporucuji namesti v Olomouci. Pak v ‚okoli‘ je krasne mesto Kromeriz, super luxusni arcibiskupsky zamek, zamecke zahrady, Kvetna zahrada…to stoji za to. Jinak v Ol.jsme byli take v zoo.
Hrad Bouzov
..jinak stačí zajít do Info centra na náměstí (je to přímo v podloubí radnice) tam Vám dají prospekty a další infa, tak ať se Vám u nás líbí ![]()
Prochazka Litovelskym pomoravim - Hynkov - Lovecka chata u Strene - moznost projizdky na koni
prochazka Terezskym udolim /Namest na Hane, Olbramice/ a zamek Krakovec
obec Strizov - soukroma zahradni zeleznice pristupna verejnosti
Dají se zaplatit rafty a sjet si Moravu z Horky nad Moravou do Olomouce
v Čechách pod Kosířem je zámek a muzeum kočárů
@loja píše:
Dají se zaplatit rafty a sjet si Moravu z Horky nad Moravou do Olomouce
v Čechách pod Kosířem je zámek a muzeum kočárů
na Cechy pod Kosirem jsem zapomnela, je nutne zminit, ze i zamecky park je prijemny
Mladečské jeskyně, arboretum v Bílé Lhotě, železniční muzeum přímo u železniční stanice Olomouc (na konci podchodu, za všemi peróny, v bývalé výtopně).
Ještě jsem zapomněl na „přírodní ráj HORIZONT“ (na kraji Olomouce, kromě jiného jsou tam k vidění vzrostlé araukárie a v jezírku japonští barevní kapři).
@Jura007 píše:
Ještě jsem zapomněl na „přírodní ráj HORIZONT“ (na kraji Olomouce, kromě jiného jsou tam k vidění vzrostlé araukárie a v jezírku japonští barevní kapři).
myslíš ten Horizont, co je v konkurzu? Jo, zlaté časy jsou v nenávratnu… myslím, že to už ani nefunguje…
@Lenka76 a jste pojízdní nebo odkázaní na hromadnou dopravu? Jak daleko od Olomouce chcete jet?
Mladečské a Javoříčské jeskyně jsou moc pěkné, pak je hezké muzeum v zámku v Úsově…
Pokud chcete něco s dětmi, tak určitě to ZOO a akvapark…
Jo, aha…
No ona ta informace je už tři čtyři roky stará…
Ale ty araukárie snad ještě nevytrhali…
To byl jeden z mých splněných klukovských snů, vidět tento „stromeček“… Teď ještě wollemii v Praze a vzrostlé cykasy někde v exteriéru - a můžu spokojeně umřít.
(Edit: ty cykasy by měly být ve skleníku na olomouckém výstavišti - stejně jako spousta katusů, lián atd. atd. Ale prý jsou na střední Moravě někde v zámecké zahradě… jen nevím kde…)
Ahoj holky, jedeme v sprnu do Olomouce, na par dni. Nemate nejake typy na vylety po okoli? Uz jsme tam byli pred par rokama, na Svatym kopecku v Zoo jsme byli, na Bouzove taky, chtela jsem zkusit ted neco jineho. Nasla jsem na netu par jeskyni. jinak nic moc. nedoporucite neco? diky Lenka