Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak to máme za sebou ![]()
Dětská židlička tam sice nebyla, malá seděla docela vysoko na takové barové bez opěradla, ja pod ní klečela a držela ji za nohy, aby nespadla a abych ale nebyla vidět na té fotce. Paní pod foťák umístila plyšového ptáčka. Pokusů bylo mnoho, protože se malá smála na toho ptáčka, ale vzhledem k digitálu to nikomu nevadilo. Nakonec se to zhruba podařilo, prý se to u malých dětí nebere tak přísně.
A ještě taková poznámka k tomu mít dítě jen v pase rodičů - prý to fakt může být problém třeba u zemí, kde se dává vízum - někok víz na jeden pas. (Třeba i Egypt)
pas jsem nechala dělat když byly Aničce 4 měsíce a bylo to docela v pohodě - sice jsme tam byly snad 45 minut ale nakonec se povedlo
No jo co se dalo čekat od kojence co nesedí - ha ha.
Platnost je 5 let a nevím že by někdo říkal že je kvůli foto neplatný.
Vlastní pas jsem ji nechala dělat že ne vždycky v Anglii pustí děti na pas rodičů - kvůli únosům a tak.
Teď necháváme dělat ještě kanadský pas - aby nemusela žádat do USA o povolení ke vstupu ![]()
Pa
Luljíku, jo jo má kanadský a americký občanství.
Dnes jsme byly fotit a nedopadlo to
Fotograf byl pomalej a myslel si že mu bude 10 minut sedět v klidu - ha ha ha ![]()
A je Kanaďan, Američan, nebo Čech? ![]()
Každopádně každá z těchto národností lepší než ta mého manžela. Fakt hrůza. Zítra se to rozsekne. Rozvod bude doufám bezbolestný!
A nemohla by mít Áňa třeba tři pasy?
Žvaním - alkohol leze do hlavy… dobrou noc!
lulje píše:
A je Kanaďan, Američan, nebo Čech?
Každopádně každá z těchto národností lepší než ta mého manžela. Fakt hrůza. Zítra se to rozsekne. Rozvod bude doufám bezbolestný!
A nemohla by mít Áňa třeba tři pasy?Žvaním - alkohol leze do hlavy… dobrou noc!
Co to čtu? Tys ho už vzala pánvičkou?
L.
ahoj Luljíku,
no je kanaďan a američan
A nikde není nic růžový ![]()
Tři to nejde - podle zákona můžeš mít jen dvoje občanství - tudíž jen dva pasy ![]()
Tak co - jak jste to s manželem rozsekli ? ![]()
Lesi, pánvičkou ne. Za to mi nestojí. Budu se muset vrátit do mé diskuze o podpatcích, abych informovala, co nového.
Zítra jdu k právníkovi a sepíšem to. Bude dělat problémy - to už je teď jasný, ale já to ustojím. Než mít za manžela hulváta, to raději budu sama. Včera jsem se dozvěděla, že „žeru za jeho prachy“ a že Hanička je nás obou, tak ať pěkně přispěju do rodinného rozpočtu stejnou měrou jako on. bla bla bla… Furt mele o penězích - už je to nudné a unavující. Aby řešil náž vztah a dítě, to ho ani nenapadne. Hned vyrukuje s tím, že nás živí atd… Já přece nemám za potřebí se doprošovat nějakého Ukrajince, aby mi dával na chleba. Nemám na to energii na ty jeho debaty o penězích. Doufám, že nás rozvedou rychle. Jsem zasraná kráva, která si neváží peněz a toho, že má manžela, který vydělává atd atd …Holky, to je tak ponižující a trapné..... Je mi ho strašně líto. Ale to je výchovou a prostředím, ve kterém vyrůstal, takže ho omlouvám, že za to zčásti nemůže, ale ať si najde nějakou slečnu, která bude podobného ražení jako on. Já už nemůžu…
Ahoj,
kterymu se porad zdalo ze se holcicka jaksi netvari tak jak by spravne mela
zadna detska zidlicka tam nebyla, navlikl na me takovej tlustej bilej bavlnenej plast jako ze budu delat tu stenu 
(to bylo neco olem 26stupnu) a asi patnact minut sem ji jakoze drzela pred sebou (14kilo)
a pritom ji rikal "Elinko koukni se mi tady do toho cernyho objektivu)
, mno a malej ten porad dela ksichtiky pri foceni tak ho tam mucil taky ctvrt hodiny tak ma nakonec fotku s naspulenou pusou
mno a nakonec sem sla ja, cela zpocena az nevim kde ale dostala jsem pochvalu ze hned na poprve 

. Ale co je dulezity pasy mame a nechala jsem si je i zapsat pro jistotu, uz v tom mam trochu bordel kam jak, tak jsem to pojistila dvakrat
. Pevny nervy a hezky fotky vam preje Katka
mam celkem cerstvou zkusenost, holcine 15mes. a klukovi 5let sem nechala delat pasy, foceni byl celkem horor ale zvladli jsme to, fotil je takovej klasickej pasovej starik