Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky!
Mám dotaz. Dosud jsem měla dceru zapsanou v pase, ale od příštího roku bude muset mít svůj vlastní. Co budu potřebovat pro jeho vyřízení? Je to její první doklad.Prý rodné listy obou rodičů a oddací list kvůli potvrzení o občanství.
Nafteta
Ahojky!
Zrovna nedávno se to tu probíralo…
https://www.emimino.cz/…e/pas-80395/
Dobrý den, moc Vás prosím o radu. Mám pětiletou dceru svěřenou do mojí péče, otec má mít dceru jednou za 14 dní na víkend. Bohužel zatím bydlíme v jedné domácnosti a s otcem už nyní neni vůbec žádná domluva. Dneska jsem se dozvěděla od kamarádky, že chce vzít dceru do Chorvatska ale mě stále tvrdí, že pojedou kempovat tady po ČR a kam to mne nemusí vůbec zajímat. Nemám prý na to právo vědět kde s ní on bude trávit svojí dovolenou. Chci se zeptat může si to vůbec dovolit, přeci musí mít můj souhlas když chce vzít dceru za zahranice? To nemusí mít ani rodný list, aby malá měla pas? Nebo se pletu.Moc Vás prosím o radu jak mám v tomto případě postupovat. Když dceru hlídá její otec ani mi nebere mobil nebo neodepíše na sms. Jak mám tedy dozvědět jestli budou opravdu v ČR nebo někde za zahranicema?
Předem moc děkuji za odpověď PetraVa