Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Stretli ste sa s vyrazkou, ktora vyzera ako poprhlenie od zihlavy, ale ktora tak za 10-15 minut zmizne? Mensia to ma od rana, najprv sa jej vyhodila jedna dve, potom tak zo pat, teraz ma pas cez brucho a na zadku. Moze takto vyzerat alergicka reakcia? Akurat ze nic zavadneho dnes nezjedla.
Syn to měl asi před půl rokem, z ničeho nic, přesně jak popisujete. Dostal Fenistil kapičky a ty musel asi 3 týdny brát. jak jsme je vysadili, vyrážka byla zpět. Nevím z čeho, nevím proč, ale průběžně jsem kapičky zkoušela ubírat a když se znovu objevila, pokračovali jsme v dávkování a když se neobjevovala ubírala jsem až do nuly. Trvalo to fakt 2-3 týdny. K dr. jsme ani nejeli, jen jsem ji to volala a hned věděla o co jde. Protože než bych dojela k dr. vyrážka byla fuč a třeba se objevila za hodinu. Takže klid, nic vážného to dle mě není ![]()
Jo a měl po tu dobu zakázané citrusy a jahody a čokoládu, prostě alergenní potraviny, co by tu vyrážku ještě víc dráždily.
Taky jsme to měli, objevilo se to zničehonic na tváři, za půl hodiny to zmizelo a bylo to na noze atd, atd, vypadalo jako když ho pokouše hovado a on si to rozškrábe, doktor nám napsal sirup AERIUS, měli jsme ho dávat 14 dní ale už po 3 dnech byla vyrážka pryč. Prý se nedá určit z čeho to je, ale je to alergie, říkal taky, že v sobě může mít nějaký virus, proto jsme to dávali 14 dní. Bylo to někdy v zimě a od tý doby klid.