Otevřený opar a 10měsíční dítě

3563
23.6.14 18:54

Otevřený opar a dítě 10. měsíců

Dobrý den,

před chvíli jsem zjistila, že můj děda má otevřený opar na jazyku. Syn s ním byl v kontaktu (blízkém, podával i dudlíka). Může to chytit? Co případně sledovat? Jaké je riziko, že to chytne? Nemáte někdo zkušenost? Mám i starší dceru (ta už prodělala neštovice před necelým rokem) mám se obávat i u ní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
23.6.14 18:58

@Vermun Během deseti měsíců malého jsem měla asi 3× opar na puse. Nikdy mu nic nebylo (byl teda kojený), maximálně počítám s tím, že prostě v sobě má ten oparový vir a při snížené imunitě se mu může kdykoliv vyrazit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
23.6.14 19:01

@Svistice no já mám hlavně strach z toho, že díky tomu, že má děda ten opar v puse na jazyku a tudíž je vlastně pořád mokrý, tak je pořád infekční. Netuším, jak dlouho ho má (minimálně týden dle mě) a až dnes jsme ho dokopali jít k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
23.6.14 19:04

@Vermun A on Ti dítě olízává? Jako i kdyby ho chytnul, tak co s tím uděláš? Nic, budeš pak maximálně léčit příznaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
23.6.14 19:13

Muj syn chytl z oparů šestou nemoc..

• Citovat
  • Upravit
17630
23.6.14 22:32

@Vermun čeho konkrétně se u tak velkých dětí obáváš? Jo, mohla by z toho být herpetická stomatitida, což není žádnej med, ale jsou horší věci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí