Nezahlěňující dieta

23.6.14 15:47

Nezahlenujici dieta

Starsia uz skoro mesiac bojuje s „neprukaznym“ nachladenim. Teplotu nema, hrdlo blede, zapal v uchu skor len z podrazdenia a nie na kvapky. Na vecny vlhky kasel (na plucach ani prieduskach nic nepocut) mi odporucili dlhodobejsiu nezahlienujucu dietu. Asi som prilis nevzdelana matka, ale ja nejako neviem nakrmit dieta, ked mam zakazanu muku, zemiaky, mlieko… a maso ta potvora nechce. Vsak ju nemozem nechat len na jablkach a paprike :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14064
23.6.14 15:52

jimejinak.cz
recepty na jídla z obilovin, zeleniny + bílkovina k tomu
totálně bez mléka a bez pšeničného lepku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
23.6.14 16:09

Těstoviny třeba kukuřičné, dají se koupit v Lidlu. Do buchet místo mléka vodu, nebo mléko rostlinné, včera jsem třeba pekla výbornou bublaninu z čistě pohankové mouky. Je toho spousta ale upřímně si nemyslím, že tato dieta pomůže na zahlenění :nevim: Pokud na tyto potraviny nemá alergii samozřejmě, což jsem pochopila, že asi nemá.

Příspěvek upraven 23.06.14 v 16:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
23.6.14 16:09

Já zjistila, že existují i neobilné mouky, třeba mandlová. Zkus hledat paleo stravu, tam jsou sacharidy a mléko myslím, zcela vyloučené.
Ale co jsem teď četla, tak zahlenění probíhá jen ve chvíli, kdy je dítě třeba na mléko alergické, že se to neděje jen tak.
Celkově, alergie nemá? Teď je přeci sezona, různé ovoce, pyly a celkově víc podnětů pro imunitní systém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
23.6.14 16:11

A samozřejmě ještě makrobiotika se těmito stavy myslím zabývá, tak hledat inspiraci tam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.14 16:20

Alergiu zatial nema este ziadnu zistenu, ma len 3.5 roka. Tu nezahlienovaciu dietu mi odporucili na ORL…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
23.6.14 16:20

A rozhodně bych si vydupala veškeré výtěry a alergo-imuno vyšetření…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
23.6.14 16:23
@Bábi Zlopočasná píše:
Alergiu zatial nema este ziadnu zistenu, ma len 3.5 roka. Tu nezahlienovaciu dietu mi odporucili na ORL…

Tak určitě tím nic nepokazíš, na mléku a pšenici nic zdravého není, ale moc si od toho neslibuj. Nejsi náhodou z Brna, naše ORL je taky taková alternativní ale jinak fajn :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.14 16:28

Jo, z Brna, na Hornikovu nas poslali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
23.6.14 16:30

@Bábi Zlopočasná Aha, my chodíme jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
23.6.14 17:46

Ovoce (krom bananu), zelenina (hlavne zelena a korenova), jidlo bez psenice, mleko nahradit kokosovym (tuk ori vyrobe sebrat), kasi z kokosoveho mleka a pohankove krupice, misto testovin ryzoce nudle, palacinky z jecne mouky a kokosoveho mleka, maso udelat mlete v zelenine, davat probiotika, ryzi, pernik upect z zitne mouky (i celozrnne), zdrave tuky (ryby, orisky, slunecnicovy olej, olivovy), zapecene ty palacinky se zeleninou a mletym masem, to same ty ryzove nudle, omacky zahustovat pohankovou moukou nebo i zitnou…moznosti je hodne. Nam pomohla. Pak nsem postupne zpatky zaradila zive jogurty, acidomleka a vse kysane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.14 18:00

Ryza neobsahuje skrob? Nahradzovat zemiaky a muku ryzou zvladam lavou zadnou :mrgreen:
Mlieko slecna nepije ani tak, palacinky ani do pusy neda :roll: Vlastne doma zije na cirom vyvare s cestovinami a jablkach… aspon ze v skolke zje vsetko, akoby sme ju doma nekrmili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí