Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Aktuálně řeším… Mladší syn (18 měsíců) měl včera odpoledne po spaní teplotu 38,5 v noci to samé, takže jsem dala sirup, dnes ráno v 7hodin 38,9 dostal sirup zas, přes den teplota normál a teď má zase 38,3.
Na teploty moc netrpí, jinak je v pohodě, má jen trochu řidčí bobky, jen vypadá, že se mu klubou 3 špičáky, ale nesem si 100% jistá, jestli to bude k nim.
Normálně bych počkala na pondělní kontrolu u dětské doktorky, ale v úterý odlétáme na dovolenou, tak přemýšlím, že radši ještě dnes zajedeme na pohotovost.
Jak by jste řešily vy? Díky ![]()
No stejně ničemu nezabráníš a na pohotovosti leda tak něco chytne.. Já takhle teď byla s malou, horečky tři dny, zkontrolovala vše, nenašla na ní nic, akorát mám podezření, že tam chytla kašel ![]()
@Alex Adrian Vypadá to že je to teplota k zubům. Nikam bych nešla, pokud mu nic jiného není.
Na pohotovosti s vámi nic neudělají… být tebou bych mu tu teplotu nesrážela, pokud mu jinak nic není, akorát tím bráníš tělu v obranné reakci. Uvidíš, co z toho vyleze, případně zajít v pondělí k dr. na crp…
A nechápu tu pohotovost. Ta je snad od toho pokud dítěti je fakt zle a dětský doktor není k dispozici, takže jako poslední možnost. Nikdy by mě nenapadlo jet kvůli teplotě na pohotovost, navíc pokud más podezření na zuby.
@Alex Adrian a 6. Nemoc už mel???
Taky to muze nakonec byt ta
Kdyby se to nezlepšilo, zašla bych k dětské dr. až v to pondělí. Při nejhorším vám dá nějaké léky, které přibalíte s sebou na dovolenou. Ale pravděpodobně to budou ty zuby.
@Kili22 Jak jsem psala, nikam bych normalně nejela, ale řeším to proto, že v úterý máme letět na dovolenou. Zase je pravda, když jsme tam byli kdysi se starším kvůli podezření na angínu, tak ho jen prohlédli, napsali antibiotika a stejně jsme v pondělí šli k dětské. CRP na pohotovosti asi stejně nedělají, že?
@Petra Z Neměl. Ani starší, tak ani neznám pořádně příznaky. Jsou při ní jen teploty?
@Alex Adrian ano 3-4 dny teploty a noc k tomu
A pak když odezní tak se dite osype
@Alex Adrian já bych počkala do pondělka, pokud letíte v úterý, tak máš ještě možnost v pondělí zajít k doktorce. Pokud jsou to ty zuby tak v pondělí už možná ani tu teplotu mít nebude. Mé děti pokud měly teplotu k zubům, tak to bylo max.3dny
@Alex Adrian a vzhledem k té dovolené bych tam zkusila zavolat prave kvuli crp
Jestli to tam dělají
Tak jsem na pohotovost volala, bylo mi řečeno, že pokud je teplota jen 24hodin, z CRP se případný zánět ještě nepozná. Nejlépe ho dělat když je teplota déle než 48hodin.
Takže kdyžtak dojet zítra, ale myslím, že to už vydržíme do pondělka k dětské. Krom té teploty mu ztím nic jiného není, tak to budou snad jen ty zuby
Díky.
@schwarzwaldtorte Na Rhodos…