Četba pro 2. třídu

115
4.11.24 16:42

Četba pro 2. třídu

Ahoj, poprosím o radu ohledně knížek pro žáka druhé třídy. Dcera má už čtenářský deník, máte někdo prosím tip na knížky? Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5037
4.11.24 16:46

A to nemáte žádné možnosti nebo okruh knih/spisovatelů? Co třeba,,Povídání o pejskovi a kočičce"?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
4.11.24 16:51

Učitelka nám žádný seznam nedala, tak právě po něčem pátrám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3143
4.11.24 16:52

Co jsme četli my - Honzíkova cesta, O letadélku Káněti, teď třeba s druhačkou a třeťačkou střídavě čteme Mikulášovy patálie a prázdniny, nejrůznější dětské pohádkové knihy, co jsou psány větším písmem.. Navštivte školní knihovnu nebo antikvariát, pokud nic nemáte doma!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65292
4.11.24 16:55

JO, ta Honzíkova cesta se prý dětem líbí, někde to čtou společně jako třída.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3052
4.11.24 17:43

Záleží, jak zdatný čtenář je, syn se s tím pere, takže vybíráme o dost kratší knihy…první do deníku četl Sněhuláky z Mrkvonos :D Pak třeba Kouzelnou třídu, Srandičky kočičí partičky, to ho bavilo. Existuje i celá edice „Druhé čtení,“ můžeš kouknout tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7862
4.11.24 17:45

Knihy od Zuzany Pospíšilové - je to zařazeno jako „první čtení“ a čte se to dětem dobře - jednoduchá stavba vět, krátké kapitoly… a přitom jsou to příběhy, které je baví.
Třeba Školní strašidlo, Školní detektiv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36720
4.11.24 17:45

Kouzelná třída. Každá kniha je o jiném příběhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.11.24 17:49

Malý Bobeš, tu jsem milovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6871
4.11.24 17:50

My ve druhé třídě hodně četli knížky z alberta ty pohádky. Víla Amálka, Kosí bratři, Maxipes fík nevím máme jich hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
4.11.24 18:40

Většinu z výše zmíněného četli synové také v rozmezí 1.-3. třída. K tomu bych přidala Děti z Bullerbynu (jeden to měl jako společnou četbu ve škole, druhý to četl sám). Pak ještě dost čtou Davida Walliamse, knížky vypadají, že jsou tlusté, ale jsou plné obrázků, takže to rychle odsýpá. Pak ještě četli od té druhé třídy Deníky malého poseroutky (některé holky baví taky), Dominika Landsmanna (ty dvě knížky o klukovi a pirátech - nechce se mi googlit název). Pak je ještě moc pěkná knížka Rodrigo raubíř a neohrožený špunt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15301
4.11.24 22:45

@HanullaH85 Ve druhé třídě dcera rada cetla sérii knížek Příběhy se šťastným koncem, jsou to knihy o záchraně zvířátek. Například Našlo se kotatko, Osamělý králíček..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
4.11.24 22:58

Záleží jaký je čtenář. Co jsem zjistila tak v dnešní knížky našich rodicu moc nebavi jako je Honzíka cesta nebo letadlo kane. Vlastně už ani mě nebavili a pozdeji kdyz jsem nabizela Harryho pottera tak mi bylo receno ze to uz nefrci a neni tolik oblibene. Doporučuji něco aktuálního, nebo se zeptat ucetelky/ jiných rodicu. Sama jsem cetla to co aktuálně vyšlo, bylo moderní a i aktualni téma aby to korespondovalo s aktuálním světem a mohla jsem se do toho vzít.

Idealne neco o dětech jejího věku tedy 8-10 let. Děti si o knížkách povídají a často si vrstevníci doporučuji vzajemne ruzne veci.
Zkus zajít do knihovny - tam často dobře poradi. Možná zaujme i kartička.

Malý bobes jsem cetla jako starsi a přišel mi strašně depresivní, a další knížky pro mě jak z jiného světa protože tam děti zazivali úplně něco jiného než je dnešní svět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.11.24 23:02

Dobrý večer, zkuste třeba Dášenku nebo Povídání o pejskovi a kočičce. Jsou to veskrze nenáročné knížky a myslím, že i dneska dokáží být obstojnou četbou pro děti. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15301
5.11.24 07:25

@maruska1996 Některé knížky jsou nadčasové a dají se číst pořád, ale zrovna Honzíkova cesta to asi není. Moje dcery to vůbec nebavilo. Momentálně dcera čte deníky malého poseroutky a nic jiného ji nezajímá. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí