Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky
jelikož tonoucí se stébla chytá a další tip na odstranění prdíků a zklidnění miminka je homeopatikum chamomilla, ráda bych se zeptala, jestli s tím nemáte nekdo zkušenost a hlavně na dávkování.
Díky moc za odpovědi
Markéta a Michal skoro 7 týdnů
Ahoj,
zkušenost s tím nemám, ale mně to doporučila naše plav.instruktorka na potíže spojené s růstem zoubků - dávkování: 5 kuliček se rozpustí v tekutině.
Gabika
Na prdíky se doporučuje Sab Simplex, o Chamomille jsem na prdíky neslyšela, jen v souvislosti s růstem zoubků.
S.&K.(9měsíců)
Ahojky, no mě to poradila jedna maminka na chatu ale nevěděla dávkování a i v diskusi Jablíčko na prdíky? https://www.emimino.cz/modules.php?…
radí anonymní Jaja200 toto homeopatikum…
M+M
Ahoj,
nasla jsem v knize „Homeopatie pro deti“ (Gabrielle Pinto, Murray Feldman) davkovani Chamomilla i pripadnych jinych homeopatickych leku (posud, ktery popis na vas pripad sedi, protoze Ty jsi rikala, ze chovani maleho nezabira, mozna pro maleho bude lepsi jiny lek):
Takze citace:
Abyste pro sve dite nasli nejvhodnejsi lek, je treba dite peclive sledovat. Zveda kolena k brisku? Prohyba se dozadu? Je mu lepe, kdyz ho nosite?
CHAMOMILLA
Pulsatilla i Chamomilla se predepisuji detem, ktere hodne placi a chteji, aby je nekdo nosil. Konstitusne odpovida leku Chamomilla podrazdene dite snazici se neco svym placem vynutit. Dite Pulsatilla je roztomilejsi, zavisle na matce a spise vzbuzuje soucit oproti diteti Chamomilla .
Potence a opakovani
Kazdou hodinu az dve podavejte potenci 12C nebo 30C, v zavislosti na zavaznosti symptomu. Od chvile, kdy bolest ustoupi, muzete prodlouzit intervaly mezi podanimi na tri az pet hodin. mozna zjistite, ze jedna davka denne je dostacujici. Pokud je bolest po trech az peti davkach stejne silna aneboje uleva velmi kratka, budete potrebovat jiny lek a vyhledat odbornou pomoc.
Nam pomohla Chamomilla, ackoli maly splnoval i nektere znaky uvadene jinde. Davali jsme 3 x denne 5 kulicek D12, ale meli jsme lek z nemecke lekarny a cislovani pry neni totozne s ceskym, takze bych to zkusila dle vyse uvedenych instrukci.
Drzim palce!