Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dneska vesměs si učňáky moc nevybírají a vezmou každýho a drogy jedou všude jak na gymplu, technických školách apod. Je to jen o jedinci jestli k tomu sklouzne.
Jako je pravda že tam asi vezmou skoro každého no
drogy jsou asi všude. Akorát si pamatuju že se tam na záchodcích kouřila tráva, pěkně to občas smrdělo po chodbách
ale nepoznala jsem tam nikoho kdo by bral tvrdé drogy. To není o škole, ale o jedinci.
Tato otázka je tu v poslední době už minimálně potřetí, takže si najdi ty předchozí diskuze.
Neboj se, ono to hodnocení jaké se říká, je proto, že je to obrovská škola, co se týče množství žáků, na druhou stranu, tak jak na každé škole i zde mají učni sudý a lichý týden, proto se zde samozřejmě všichni nepotkávají
…
Zázemí špatné není, poslední dobou již neplatí, že na učňák vezmou každého, na této škole je okamžitě plno - kadeřnice, kosmetička, aranžér…cukrář, pekař, řezník atd. asi jak všude…
Jsou tam i maturitní obory (včetně kosmetiček).
Alkohol ve škole ani na záchodech proudem neteče, teče tam voda… S tím hulením to asi také tak hrozné nebude, v tuto dobu tráva na chodbě určitě nesmrdí, za hulení, alkohol apod. jsou vysoké postihy, podmínečné vyloučení, vyloučení… A co se týče návykových látek…to je všude stejné, bohužel od základek až po střední, bez ohledu na město či školu…tam je to o jedincích, ne o tom, že škola je plná feťáků…
Dobrý den, je tady někdo prosím, kdo by byl aktuálním zaměstnancem školy? SŠ Charbulova Brno - nejlépe na oborech s maturitou? Dostala jsem nabídku nastoupit na školu jako učitelka teoretického vyučování, ale stále se nemohu rozhodnout. V současné době pracuji na obdobné pozici na jiné SŠ v Brně. Hlavně mě zajímají jaké jsou mezilidské vztahy na pracovišti a jaká je průměrná kvalita studentů navštěvující maturitní obory… Děkuji moc za názor.
Jaký máte názor na charbulku? Je pravda že tam vezmou každého jak jsem zaslechla? A je pravda že ti děcka zajímají jen drogy, alkohol?